Extrapengar på Powerplay!

Publicerades den 15 november 2022

I väntan på fotbolls-VM är sportutbudet något svagt för tillfället. Då är det extra glädjande att Svenska Spel kryddar till potten på kvällens Powerplay med 250 000 kr. Kupongen i sig innehåller inte några fantastiska hockeymatcher men det är då spel & betting passar extra bra för att skaffa sig lagsympatier. Dessutom tror vi att matcher med “anonyma lag” gynnar vår spelteoretiska approach till våra andelsspel på Powerplay

Slutspel i Champions League inom hockeyn kittlar inte alls lika mycket som motsvarigheten i fotbollen. Här blir det snarare matcherna “anonyma” och vi räknar med att Janne i den lokala butiken lätt kan hamna snett på flertalet matcher. När motståndarna gör tydliga felsteg skapar det extra värde för oss andra och det ska vi ta tillvara på.

 Med oddsmarkanden som ryggstöd och marknadens vassaste reduceringsverktyg till vår hjälp ska vi bygga ett tidigt spelförslag.

Spelförslag

I skrivande stund är det framförallt två gäng som är kraftigt överspelade – Färjestad (80%) & Frölunda (81%). Enligt oddsmarknaden är deras vinstchanser snarare 20 % lägre vilket vi måste ta till fasta på. Ja, det är favoriter att vinna matchen och kommer göra så relativt ofta. Men poolspel handlar om spelvärde och de gånger de inte vinner blir vi kraftigt belönade. Även om båda är favoriter i sina respektive matcher är det faktiskt en sannolikhet på låga 37% att båda vinner samtidigt. 

Vi väljer att helgardera dessa matcher i den matematiska ramen och fixa till det i ett senare skede hos Reducering.se. Dagens enda spik landar på svenska Rögle (53%) mot energidryckslaget Salzburg. Rögle gick bekvämt vidare från gruppen medan Salzburg tråcklade sig vidare målskillnad. 53% på Rögle känns på tok för bra för att inte spika rätt av. Den är spelbar hela vägen upp till 56-57%. 

Luleå är det tredje lagen från Sverige vi inte gillar på kupongen. 59% i en knepig match i Tyskland känns iskallt. Vi tar en någorlunda tuff ställning för Grizzly Wolfsburg och plockat helt bort Luleå från ramen.Avslutningsvis klivs ett överstreckat kryss i match 6. Det finns ingen anledning att betala för svåra utfall som inte ens värdemässigt lockande.

Vi har fortfarande en stor ram på 972 rader. Dessa ska kapar och effektiviseras hos Reducering.se

Reduceringar

Som nämnt tidigare vill vi spela mot motståndet och med spelvärde. Vi använder tre olika färgreduceringar som ska sätta pricken över i:et i vårt systembygge. 

Röd markering – vår viktigaste reducering. Som nämnt tidigare ska vi vikta bort från Färjestad & Frölunda. Villkoret ställs in att max ett av dessa får gå in.

Gul markering – Davos & Fribourg ger vi en fördel till i deras respektive matcher. Med en lockande streckprocent viktar vi något i deras favör – minst ett av lagen behöver vinna.

Grön markering – Tack vare att vi redan betalar för skräll i Luleå & minst ett fall i Färjestad eller Frölunda så tar vi gärna ned variansen. Djurgården & Zug ringas in – minst en behöver sitta.

Spelförslag för 320 kr 

Vår stora matematiska ram är nedkapad med 67%. Samtliga våra radkombinationer betalar för noga valda skrällar utan att det svårare än vad prispotten mäktar med. Ett kanonbygge i vårt tycke!

Missa inte att det är tidigt spelstopp – 17.59.

Varmt välkomna in i ombudet om ni vill hänga med oss ikväll!

Skrällen
  • Straubing
team-skrallen
Spiken
  • Rögle
team-spiken
Draget
  • Wolsburg Grizzlys
team-draget
Köp en andel