Extrapengar på Powerplay med HA!

Publicerades den 22 februari 2023

Svenska Spel är på tårna denna vecka, det är extrapengar i stort sett varje dag i potterna. Denna onsdag är det trevligt nog extrapengar på något vi gillar skarpt – Powerplay med Hockeyallsvenskan! Dels är det en av våra favoritserier och dels innebär extrapengar i en pott med förmodat lägre omsättning en extra skjuts på spelvärdet. Jämför vi med en vanlig Topptipsrunda eller för den delen en runda med SHL på lappen är omsättningen högre än vad vi lär se ikväll. Låg omsättning och extrapengar är det optimala – som ni säkert vet vid detta laget!

Kupongen

Sex matcher är från Hockeyallsvenskan och de övriga två från division 1. Stockholmsderbyt Djurgården-AIK är givetvis en höjdpunkt. Får vi klaga på något denna onsdag är det möjligen texturen på kvällens lapp, favoritbetonat på flera håll. Vi ser faktiskt två lag under 1,40 och ytterligare några halvstora favs med odds under 2 ggr pengarna. Men vi vet alla hur puckarna kan studsa och att fälla en 1,40-oddsare är ju verkligen inget ovanligt!

Spelförslag

Med extrapengar i potten och hög (förväntad) återbetalningsprocent kan vi lugna ner oss en aning och ta sikte på lite lägre utdelningsintervall, det kan/bör finnas överbetalda radkombinationer* ganska långt ned i hierarkin ikväll! Att hitta överbetalda rader under 500 kr är ytterst tveksamt men från fyrsiffrigt och uppåt bör chansen finnas.

*Överbetald radkombination = en rad som ger mer utdelning på Powerplay jämfört med sannolikheten (enligt oddsen) till att den går in.

Spikar

Modo får förtroendet som kupongens största favorit. Det är ettan mot jumbon i serien. Dock har Modo radat upp förluster på slutet, men nu är det dags att börja steppa upp inför framtida utmaning i jakten på en plats i SHL. Västervik kommer få en svettig kväll i Ö-vik! Vi kompletterar med lite fräckare spiken Västerås. Hemma mot ett Vita Hästen bör segerchansen vara god för ett Västerås som är på uppgång. Har plusstatistik på Hästarna och stannar ettan under 50 % streck bankar vi in spiken med nöje!

Garderingar och reduceringar

Vi målar på brett i resterande matcher, helgarderingar överallt förutom i avslutande matchen Karlskrona-Troja/Ljungby där vi inte betalar för ett förväntat oattraktivt kryss. Det är nu dags att trimma bygget med härliga verktyget inne hos reducering.se. Två färgreduceringar används:

Blått reduceringsvillkor: Tre favoriter (Djurgården, Björklöven & Mariestad) markeras och vi sätter kravet att minst ett av dessa ska vinna men samtidigt max två får göra det. Tre förmodat vettiga tecken ikväll som vi gärna lägger lite extra tyngd på, men samtidigt viktigt att inte tillåta att de alla vinner – i kombination med våra två spikar blir det alltför defensivt.

Rött reduceringsvillkor: För att skapa ytterligare höjd och städa bort lite fler kalla rader markeras vi Karlskoga och Mora, krav sätts att max en av dessa favoriter får vinna. Helst ser vi givetvis att båda tappar poäng, då har vi en riktigt fin utdelning på kornet!

Spelförslaget i sin helhet, 288 kr – rygga enkelt via ”lämna in” längst ned till höger!

För den som hellre vill vara med på ett matematiskt system finns det gott om valmöjligheter i Miljongängets andelssystem – allt från små ramar med multiinsats (x10 kr) till stora ramar x 1 kr. Välkommen in i butiken och kika!

 

Skrällen
  • Karlskoga eller Mora tappar poäng
team-skrallen
Spiken
  • Modo
team-spiken
Draget
  • Västerås
team-draget
Köp en andel av Miljongänget!