Extrapengar på Powerplay med Hockeyallsvenskan och Allettan!

Publicerades den 9 februari 2024

Efter en något tröttare vecka hos Svenska Spel är det återigen dags för en het omgång bland poolspelen – 250 000 kr gratispengar ligger och väntar i prispotten på Powerplay. Det är Hockeyallsvenskan blandat med Allettan Södra som ska spelas, med flera gamla storlag som AIK, Brynäs och Djurgårdens IF. Med spelteori, oddsmarknaden och Sveriges bästa reduceringsverktyg som ryggstöd ska vi attackera denna värdeomgång på Powerplay!

Powerplay är en intressant spelform. Till skillnad från motsvarigheten för fotboll, Topptipset, så tenderar Powerplay att ha fler värdeutstick på kupongen. Kanske spelar hockeyfolket mer med sitt hjärta eller litar  helt enkelt mindre på oddsmarknaden. Oavsett blir slutresultatet att det är enklare för oss att bygga bra system som ska vara vinnande över tid. Så här på förmiddagen är förutsättningarna precis som vanligt, enkelt att hitta spelvärda spikar och tydliga favoriter som vi siktar på att fälla.

Spelförslag Powerplay 

Vi kommer att utgå från en grundram på 486 rader – det vill säga två spikar, en halva och fem helgarderingar.

Första spiken hittar vi i match 1 mellan Södertälje mot AIK. När de första pengarna är inne streckas Södertälje till 41% på hemmaisen – på tok för lågt enligt oss. Visserligen både ett derby och toppmatch men vi håller hemmalaget som en klar favorit till att ta hem segern. Streckprocenten är helt enkelt på nivåer som vi inte kan säga nej till, Södertälje spikas!

Brynäs på borta-is mot Mora är inte lika självklart men likväl ett fint och spelvärt tecken. Mora kommer från två raka förluster och det finns minst sagt frågetecken kring formen, 1-6 mot Nybro senast. Brynäs ångar på i toppen och ska ha goda chanser att knipa 3 poäng. Nuvarande 55% på Brynäs känns superfin

Halvgarderingen blir en klassisk hårdrocksnäve mellan Västervik – Västerås. Ett marginellt överstreckad tecken till över 4 gånger pengarna är aldrig dåliga tecken att kliva.

Grundramen är satt men vi är långt ifrån klara – nu ska verktygslådan fram.

Reduceringar

Med hjälp av två färgreduceringar hos reducering.se ska vi effektivisera och förbättra stommen.

Röd – det finns fyra överstreckad favoriter på kupongen -l ag vi tror kommer att vara populära hela vägen in till spelstopp. Alla fyra ringas in, max två får vinna (helst ingen)

Grön – Vid sidan av våra två spikar fanns det ytterliggare två vettiga spikkandidater – Västerås och Mariestad. Vi säger att minst en behöver vinna!

Spelförslag för 288 kr (41% reducerat)

486 rader har blivit 288 vassa rader. Vi använder streckfördelningen till vår fördel och går mot strömmen på många ställen, allt för att extrahera spelvärde och få bra betalt degånger vi tar oss i mål. 

Skrällen
  • Tingsryd
team-skrallen
Spiken
  • Södertälje
team-spiken
Draget
  • Mariestad
team-draget
Köp en andel av Miljongänget