Extrapengar Powerplay

Publicerades den 22 november 2023

Denna onsdag bjuder på ett ruskigt fint Powerplay. 250.000 kronor extra puttas in i potten från Svenska Spel och omgången är nog inte särskilt intressant för gemene man då Hockeyallsvenskan och Division 1 står för underhållningen. Låg omsättning och få motståndare att tampas med, precis så vi vill ha det när det rödvita spelbolaget bjuder på deg. Vi har fint vind i seglet för tillfället och vill du haka på någon av våra andelar så finner du som vanligt dessa inne i vårt ombud hos Svenska Spel.

Dagens spelförslag byggs som vanligt via reducering.se. Verktyget är marknadens vassaste och har flertalet fina funktioner som tar ditt pool-spelande till en helt ny nivå. Självklart gratis att använda/skapa konto, testa!

Spika

I dagens ram kommer vi endast använda oss av en spik. Dalen hamras i med förhoppning om att laget kommer vara fint understreckad även när klockan närmar sig spelstopp. Ett gäng procent på rätt sida i nuläget även om det inte säger allt för mycket innan det är kommit in någon större mängd pengar i potten. Procenten kommer korrigeras på sina håll under dagen men denna tvåan kan nog vara lite av en hidden gem idag. Ett gäng andra favoriter kommer nog få bra mycket mer drag på sig ute i stugorna.

Står en sämre spelare och väger mellan en spik i Hockeyallsvenskan och en i Division 1 så är risken överhängande att valet faller på den högre serien då igenkänningsfaktorn är större där. Tar kioskgubben en snabb kik på tabellen så ser han att Dalen ligger på femte plats och Forshaga på sjätte. ”Hemmaplan och tight i tabellen, det här lutar åt vänstersidan”. Nja riktigt så enkelt är det inte, Dalen är ett mycket bättre hockeylag och ska här ha goda chanser att nypa en trea. Perfekt läge att spika av och få ett försprång mot spelarpoolen om vi får det pris vi anar.

Halvgarderingar

De oavgjorda resultaten i Djurgården-Karlskoga och Almtuna-Kalmar plockas bort. Tecken som har relativt låg sannolikhet att gå in och som heller inte kommer erbjuda något särskilt stort värde. Generellt så är det ganska intressant att jämföra dessa streck med underdogs till liknande vinstchans. Dogen streckas sällan korrekt medans ett gäng oavgjorda resultat ofta ligger och dansar kring nollan värdemässigt.

Reducering

Ett gäng favoriter blir hårt betrodda idag, här vill vi kapa lite av våra rader i båda ändar. Björklöven, Brynäs och Piteå markeras med blåa utgångar och kravet ställs in på minst en, max två. Effektivt sätt att skapa balans mellan svårighetsgrad och potential.

Gröna utgångar placeras på Djurgården och Almtuna med kravet att minst en ska vinna. När vi gick igenom kupongen ville vi gärna hitta ett par eller någon dold spik, dessa två var på tapeten men fick till slut sätta sig på bänken. Med hjälp av verktyget kan vi ändå fördela en stor del av vår insats mot just dessa tecken utan att behöva spika.

Färdigt spelförslag för 486 kronor (50% reduceringsgrad)

Lycka till!