Extrapengar Topptipset

Publicerades den 14 mars 2023

Returer i Champions League där Man City ska försöka slå tillbaka Emil Forsbergs Leipzig. 1-1 i första mötet och även om City är storfavoriter till avancemanget (1.14 på avancemang) så lever matchen i högsta grad.

I mötet Porto – Inter har italienarna 1-0 att spela på och är även de stora favoriter att ta sig vidare. Känslan säger att denna ledning mycket väl kan tas in av Porto och ett odds på 3.75 – att gå vidare hos bet365 behöver inte var fel för den som tror på portugiserna.

Topptipset, som toppas av dessa två matcher har Svenska Spel puttat in 250.000 kr extra i potten. Fint som snus och vi tänker vara med och slåss om pengarna.

Förutom nämnda CL-möten har vi sex matcher från Championship vilket lockar oss lite extra mycket till poolen. Lag vi är bekanta och bekväma att hantera.

Det kommer helt klart bli en knepig runda att bena ut 8 rätt på och att använda City som spik, trots en streckning på ca 80% behöver inte vara fel, särskilt om du spelar multiraders-system. I övrigt är det jämna fighter där favoriterna inte har några extremt höga vinstchanser. Trots detta brukar det bli att något eller några lag sticker iväg streckmässigt eftersom svenska folket måste spika någonstans. att se hur trenderna går kan därför vara ett bra sätt. Detta görs enkelt genom reduceringsverktyget hos Reducering. Hur ser streckprocenten ut på algen gällande de insatser som kommit in mellan exempelvis kl 19-20, mellan 20- 20:40 osv. Allt går enkelt att se och det är ett fantastiskt hjälpmedel för den som vill skapa sig en extra edge mot sina motståndare i spelpoolen.

Vi bygger här ett tidigt spelförslag via Reducering. En grundram reduceras ner där vi viktar mot fina tecken som vill betala lite extra för och där vi helt enkelt väljer vilka radkombinationer vi vill betala för.

Spikförslag

City är en vettig spik att använda. Visst, seglar det upp en bit över 80% kanske du ska låta det gå ett varv till i hjärnan, men kupongen är klurig och även om City vinner finns det fina möjligheter att landa vettig utdelning. Dessutom säger vår känsla att det finns goda möjlgheter att den landar in under 80%. Visserligen kommer den vara lite överstreckad, men som nämnts – användbar!

Vi spikar även Watford på detta spelförslag. Någon % för mycket men det finns utrymme för detta med tanke på våra halvgarderingar och reduceringar i nästa skede. Watford, som spelar rätt bra, bör ha vettig vinstchans på hemmaplan mot ett Birmingham som i sin tur haft det rätt kämpigt stundtals på slutet. Visserligen vinst senast hemma mot Rotherham men dessförinnan över en månad sedan senaste 3-poängaren.

Halvgarderingar/reduceringar

Vi vaskar i nuläget Coventry som vi tror kommer att användas som spik av spelarna där ute. Motståndarna Wigan ligger sist och det ska inte underskattas när det kommer till hur svenska folket spelar. Gissningsvis kommer Coventry landa in ganska korrekt streckmässigt eller kanske lätt överstreckade förhoppningsvis. Då funkar detta valet att spela Wigan-sidan i alla lägen. Samtidigt som valet att spika Coventry också går att hitta argument för. Allt handlar om en balans i systemet.

Ytterligare en vask blir Rotherham som aspirerar på att vara ett av ligans sämre lag. När strecken seglar upp mot nästan 40% så vänder vi ryggen åt.

Reduceringarna kategoriseras upp i två olika färgreduceringar:

Röd reducering: Två sidor väljs i matcher där hemmalagen är överstreckade. Vi nämnde Porto som drag ovan att gå vidare, men tittar vi på strecken så är x2 helt klart det vassare valet i nuläget. Kravet blir minst 1 av 2 valda sidor.

Blå reducering: Två lag vi tror på och som dessutom ser vettiga ut streckmässigt. Vi väljer även här att sätta krav på minst 1.

Systemet är nu nere på 128 rader där majoriteten av raderna spelas mot ett utdelninsgintervall på 1.000 – 10.000 kr. Har du större plånbok kan du med fördel spela systemet med multiinsats.

Spelförslaget ses i sin helhet här

Våra andelsspel för omgången hittar ni som vanligt inne hos vårt ombud på Svenska Spel