Favoritbetonat på Europatipset

Publicerades den 16 juli 2023

Då var det söndag igen och vi ska i sedvanlig ordning ta oss an Europatipset. Kupongen, som till viss del överlappar från gårdagens lapp på Stryktipset, är rent spelteoretiskt ganska grå. Många stora favoriter och förväntat låg omsättning innebär att vi måste ha ena foten på bromspedalen. Knappast optimalt när man vill jaga spelvärde men vi får acceptera förutsättningarna och spela därefter.

Hela sex lag ger 1,40 på oddsmarknaden eller lägre. Fyra av dessa lag hittas i norska Eliteserien. Övriga två är klassiska GAIS samt Hammarby som möter Kalmar FF i Allsvenskan. När vi ska bygga ett spelförslag på 1296 rader så MÅSTE några av dessa lag spikas. Att inte spika någon hade inneburit att vi betalar för scenarion där det skräller i samtliga sex matcher samtidigt. Det är en sannolikhet som en prispott på ett kallt Europatipset i juli aldrig mäktar med att betala ut. Då har man högre spelvärde på Bingolotto. 

Vi väljer spelförslaget hos reducering.se att spika tre av de större drakarna. En rimlig anpassning till förutsättningarna.

Spelförslag

Det blir Gais (82%), Brann (59%) och Lilleström (76%) som valet faller på, mycket tack vare spelvärdet i skrivande stund. Framförallt Brann sticker ut som omgångens spik. Streckas bara till 59% just nu trots vinstchanser uppåt 70% – mumma!

Bakom dessa favoritbetonade tecken kan vi unna oss att vara giriga och leta understreckade tecken. Hammarby till 52% ser lockande ut. Trots en svajig säsong räknar vi med att Hammarby ska vinna något mer ofta än så hemma mot Kalmar FF. Detsamma gäller Rosenborg. Trots att det klassiska laget från Norge har haft en turubulent tid så är 42% på tok för lågt hemma mot Tromsö. Här styr de tabelltittande spelarna streckfördelningen helt och hållet.  Rosenborg spikas!

Garderingar

Fördelen med att ha tillgång till ett reduceringsverktyg är att vi kan styra garderingarna efter tycke och smak. Det tillåter oss att helgadda tre stora favoriter och i ett senare stadie balansera upp bygget i “båda ändarna”. Därför passar det utmärkt för oss att måla hela vägen på Elfsborg, Bodö och Lilleström på vårt reducerade spelförslag. 

Våra halvor spelas helt och hållet efter spelvärde. Lag som Brage (61%), Viking (53%), Odds (37%) har enligt vår mening fått alldeles för mycket kärlek hittills. Vi gillar att spela mot trender och det är extra bra vid den här typen av omgångar. Avslutningvis klivs ett halvdant kryss i match 13. 

Reduceringar

Nu kommer vi till ett avgörande läge i systembyggande – reduceringar. Som  vi nämnt tidigare kan man styra teckenfördelningen och på så vis skapa ett stadigare och bättre system. Det kommer idag att fixar med hjälp av två färgreduceringar:

Röd – viktigaste draget i bygget. Någon av de stora MÅSTE falla idag. Tre ringas in – minst 1 men max två får vinna. 

Gul – Eskilstuna och Lahti ser extremt lockande ut till dessa priser. Minst en seger behöver vi få oss med i mål.

Spelförslag för 648 kr (extern länk)

Skrällen
  • AFC Eskilstuna
team-skrallen
Spiken
  • Brann
team-spiken
Draget
  • Rosenborg
team-draget
Spela Europatipset med Miljongänget