GS75 tips Axevalla 2/6

Publicerades den 1 juni 2024

Hej!

Vi ska förflytta oss till Axevalla och försöka lösa en härlig GS75 omgång. Fina lopp och ett upplopp som brukar vara utslagsgivande. Känslan är att en del lopp är lite skiktade men GS75 är en bra spelform och vi hoppas på någon skräll. Axevalla är nog min favoritbana när underlaget är bra. Tyvärr har de haft en del problem med det tidigare och vissa omgångar har det blivit en hel del galopper. Vill ni vara med i jakten på 7 rätt kan ni gå med i vårt andelslag. Vi erbjuder andelar i olika priskategorier och ni hittar dessa via länken nedanför.

Gå med i vårt andelslag!

GS75-1: Axevalla 2140 m autostart

4 Perfect är förstahästen för mig. Det är ett litet fält och det lär nog bli ett klassiskt pärlband första varvet. Ledningen brukar vara mycket värd i dessa lopp då ledaren får fuska bort en del. Jag tror att hon kommer till ledningen och har visat fin form på slutet. Skulle kunna leda runt om.

1 Blast Pad är en häst som jag gillar och håller rätt så högt. Hon fick däremot spår 1 och det blir nog väldigt svårt att hålla någon ledning. Frågan är vart man hamnar och vilket lopp man kommer att få. Hon tål att göra grovjobb och kusken bör kunna leta sig ut i ett andra skede. Jag tycker att hon är bästa hästen i loppet men läget skulle kunna ställa till det.

5 Emah Roc är startsnabb och ser ut att kunna få en resa i den främre träffen. Hon kanske inte tar sig till ledningen men rygg ledaren behöver nog inte vara fel. Hon mötte bra motstånd senast och möter lite enklare den här gången. Ska med vid gardering.

Ranking: A: 4-1   B: 5-2   B/C: 8-7   C: 6-3

GS75-2: Axevalla 2640 m autostart

8 Knut Rapid fick inte det bästa läget men jag tycker att distansen talar till hans fördel. Han är stark och har visat fin form på slutet. Han spurtade bra senast och med lite klaff är han med i segerstriden här. Trots läget väljer jag att ranka honom högt.

7 Wulcan Laylock startade senast i samma lopp som Knut Rapid och var den gången före i mål. Man fick spår 7 igen och hästen är väl medelsnabb. Inte omöjligt att man skulle kunna köra sig till tät efter en bit och då är det hästen att slå. Det vore intressant att se honom i ledningen här men risken finns att man får svar invändigt. Distansen är inga problem och man har loppets bästa kusk.

6 Romo har skördat fina framgångar i monté men i sulky är det fortsatt ett frågetecken. Man tror att han kommer prestera bra den här gången men han är väldigt hårt betrodd. En av flera i min bok även fast han kanske skulle kunna komma till ledningen efter en bit. Hästen verkar i alla fall hålla fin form för dagen men det är skillnad på monté och sulkylopp.

Ranking: A: 8-7    B: 11-6   B/C: 5-10-3    C: 4-1-2-9

GS75-3: Axevalla 2140 m autostart

1 Jula Menuncio öppnade väldigt bra senast från spår 8 bakom bilen och skulle kunna hålla upp ledningen från spår 1 den här gången. Spår 1 är lite speciellt men lyckas man hålla ledningen är mycket vunnet. Hästen fick en tung resa utvändigt om ledaren hela vägen senast och blev lite trött sista biten. En fin häst som har visat prov på fin kapacitet. Ska räknas tidigt.

5 Timecatcher är väldigt svårbedömd i debuten för Björn Goop. Hästen har inte startat på drygt 10 månader och ska göra debut på svensk mark. Har startat i Tyskland och visat prov på viss startsnabbhet bakom bilen. Svårbedömd nu i första starten men sett till det han har visat tidigare, ska han nog ses som en av de bättre hästarna i loppet.

9 Cashew kommer från en seger där det står att han tävlade med en amerikansk sulky. Det står således fel i programmet och han kommer tävla med en vanlig vagn även den här gången. Hästen verkar bli bättre för varje start och skulle kunna blanda sig i segerstriden på nytt.

Ranking: A: 1-5   B: 9-11   B/C: 6-12-4    C: 2-10-3-8-7

GS75-4: Axevalla 2640 m autostart

4 Staro Raili är en tänkbar spik för mig. Det bästa vore ifall hon lyckas komma förbi 1 Karma Mearas från början och köras i ledningen. Jag håller henne som knapp spetsfavorit och hon gör sällan ett dåligt lopp. Man vill testa den långa distansen inför eventuellt Stochampionatet. Hon är just nu anmäld med skor runt om, vilket vore ett litet minus. Sofia Aronsson har dock inte helt bestämt sig ännu och det skulle kunna bli barfota runt om. Skulle hon inte ta sig förbi 1 Karma Mearas finns nog chansen att krypa ned i rygg. Över den långa distansen behöver det kanske inte vara fel ifall luckan skulle uppstå sista biten.

1 Karma Mearas var riktigt bra i debuten för Markus B Svedberg senast. Hon vann trots att man fick göra en hel del grovjobb och hästen lär ha gått framåt med det loppet. Nu fick man spår 1 bakom bilen och hon har visat upp rätt så bra startsnabbhet i föregående regi. Skulle man hålla ledningen kör man nog i den positionen men samtidigt har man nog inget emot en resa i rygg på 4 Staro Raili. Även hon ska göra debut över den långa distansen och det är inte hennes viktigaste lopp. Eventuellt ändrar man till ett norskt huvudlag den här gången. Hon gick med ett öppet senast.

5 Käraste Sisu var inget extra i sin årsdebut men man körde rätt så passivt i en snabb avslutning. Nu rycker man alla skorna och det är ett klart plus. Hon lär vara bättre med det loppet och har visat sig ha en vass speed tidigare. Debut över lång distans men känslan är att hon kommer kunna avsluta bra på nytt med en ryggresa.

Ranking: A: 4  B: 1-5-7  B/C: 6-3   C: 8-2

GS75-5: Axevalla 1640 m autostart

2 Cabaret Bi tror jag tävlar mest mot sig själv här. Det är en kapabel häst som ser väldigt pampig ut och lägger mycket mark under sig. Han kommer från en enkel seger på Visby och möter väl inte något jättetufft motstånd den här gången heller. Han är kvick ut från början och fick ett perfekt spår. Jag tror att Stefan sitter i tät relativt fort och då ska segerchansen vara god. Bra rapporter efter den senaste segern och jag spikar!

6 K.F.C Sox fick spår kanske lite långt ut på vingen men han är samtidigt rätt så oöm för positioner. Det kanske blir svårt att slå favoriten ifall den sköter sig och kommer till ledningen men K.F.C Sox har visat fin form på slutet. Det är ingen häst som vinner på beställning men han gör ofta bra prestationer. Lär dyka upp i den främre träffen med lite klaff.

4 J.H Million kan öppna rätt så kvickt men tar sig nog inte förbi 2 Cabaret Bi första biten. Skulle den sistnämnda galoppera så ligger väl vägen för Björn Goop öppen till ledningen. Skulle kunna bli svårslagen från spets men risken är att den positionen är upptagen. Skulle man gardera kan jag tycka att han ändå är värd att betala för.

Ranking: A: 2   B: 6-4-7   B/C: 9-8-12-1   C: 11-10-3-5

GS75-6: Axevalla 2140 m autostart

2 Wishful Order är en häst som jag gillar. Han kan öppna rysligt fort bakom bilen ifall kusken väljer att ladda. Man säger från stallet att hästen kan bli lite het och att han därför är bäst i ryggar. Vi får se hur Kajsa Frick väljer att göra men jag gissar på att hon kör i tät ifall hon kommer dit. Det finns även på kartan att man tar en lugnare start och försöker komma ned i rygg på 1 Tug Of War. Hästen gjorde en bra prestation senast och ska räknas mycket tidigt.

1 Tug Of War är ganska startsnabb och bör kunna få en fin resa på innerspåret. Man skulle nog gärna vilja köra i ledningen men frågan är ifall man kan svara ut 2 Wishful Order. Skulle man få en resa i den sistnämndas rygg, kanske det kan lösa sig med lucka sista biten. Han kommer från en fin seger och gör ofta bra lopp.

8 Great Time Trot är en riktigt bra häst som dessvärre fick spår 8. Det kan bli en dryg inledning fram utvändigt om ledaren men han har också visat prov på fin styrka. Hästen är i fin form och jag räknar med en ny bra prestation.

Ranking: A: 2-1   B: 8-12-6   B/C: 11-5-9-3    C: 10-7-4

GS75-7: Axevalla 2140 m autostart

3 S.G Empress känns som en tänkbar spik. Hon lär bli storfavorit men det ser väl ut att vara en vettig uppgift. Hon är startsnabb och hon skulle nog kunna komma till ledningen här. Från den positionen lär hon bli svårslagen och var bra i den senaste starten. Hon möter ett par bra konkurrenter och skulle procenten sticka iväg alldeles för mycket, kanske man ska gardera henne. Spets och slut är nog plan a.

4 Arctic Angel är obesegrad efter två starter och det ser ut att vara en riktigt fin häst. Svårbedömd med debut bakom bilen och tyvärr fick man spår utvändigt om favoriten. Hon kan nog vinna från olika positioner men att vinna från dödens kanske blir svårt. Hon har vunnit bägge sina lopp från ledningen med krafter sparade. Tuffare uppgift nu men hästen är riktigt bra.

2 Ballerina Girl sitter kanske på nyckeln till hur loppet skulle kunna bli kört. Hon står med spår invändigt om favoriten och kan öppna hyggligt. Senast galopperade hon dock men kusken tog på sig den galoppen. Nu har hon ett bättre läge och skulle man komma till tät är det nog inte omöjligt att Lövdal väljer att testa där. Hon var riktigt bra näst senast och det finns kapacitet. Lövdal har inte låst sig vid någon taktik eller ifall han ska ladda från början. Given vid gardering.

Ranking: A: 3   B: 4-2-6   B/C: 8-1-11   C: 10-9-5-7

/Kim

Spelförslag till GS75
GS75 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
GS75 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
GS75 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
GS75 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
GS75 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
GS75 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
GS75 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [1800 rader] = 1800 kr
Skrällen
  • G75-6:
    #6 Oh Cean
team-skrallen
Spiken
  • G75-5:
    #2 Cabaret Bi
team-spiken
Draget
  • GS75-2:
    #8 Knut Rapid
team-draget
Gå med i vårt andelslag!