GS75 tips Eskilstuna 16/6

Publicerades den 15 juni 2024

Hej!

Det har blivit dags för uttagningslopp till E3 finaler. De två främsta i varje heat samt de två högst seedade treorna går vidare till finalen den 29 juni på Färjestad. Det kan alltså räcka att vara topp tre, vilket är värt att tänka på. Är man intresserad av att veta vilka hästar som är högst seedade kan man gå in på E3.se för mer information. Loppen körs i alla fall på Eskilstuna och vi går igenom omgången här.

Vill ni vara med i jakten på 7 rätt kan ni köpa andelar av oss via länken nedanför.

Gå med i vårt andelslag!

GS75-1: Eskilstuna 2140 m autostart

1 Dream Mine tror jag är bästa hästen i loppet. Han har inlett karriären väldigt lovande och vann tillsynes nästintill okörd senast från dödens. Nu är det debut bakom bilen med framspår och hans startsnabbhet är såklart svårbedömd. Spår 1 är ju speciellt och det är ju inte alls givet att hästen bara tar hand om ledningen här. Hästen tål att göra grovjobb men frågan är vart man hamnar från start. Given för mig på kupongen och han kan nog vinna från olika positioner.

4 Jula Menuncio är draget i loppet för mig. Det är en riktigt fin häst som slog t.ex. La Yuca i sin debut och har gjort det bra i övriga två starter. Han är kvick från början och vi får se ifall Ulf väljer att ladda från början. Det låter på Ulf Stenströmer att man vill ha ett snällt upplägg och därför känns inte ledningen som något alternativ. Rygg ledaren behöver knappast vara fel och han gick i mål senast från den positionen med mycket krafter sparade. Skulle kunna vinna ifall det löser sig med positionerna.

3 J.Kagan Brick öppnade klart bra näst senast från spår 5 bakom bilen och kanske skulle kunna köra sig till tät här efter en bit. Man kanske får svårt att hålla ut 4 Jula Menuncio första biten ifall Ulf trycker på gaspedalen men där är det ju aviserat ett passivt upplägg. Frågan är också hur bra 1 Deam Mine kan öppna och spetsstriden är rätt så öppen. Hästen trivs i ledningen och verkar ha fin form för dagen. Hästen är numera i Christoffer Erikssons regi men det är klart att Bergh har ett finger med i spelet. Hästen galopperade bort en förmodad bra placering senast.

5 Romulus Tooma ska man kanske inte såga för mycket. Det finns på kartan att Björn skulle kunna köra sig till tät i ett andra skede och då sitter han givetvis på leken. Däremot är hästen svårbedömd för mig. Han såg inte bra ut senast i värmningen på Åmål och tog knappt ett travsteg bakom bilen. Man säger från stallet att det berodde på doseringen men jag är väl skeptisk. Hästen besitter kapacitet men som hårt betrodd är han ingen som jag vill gå fullt ut på.

Ranking: A: 1-4-3    B: 5-7-9   B/C: 6-8   C: 2

GS75-2: Eskilstuna 2140 m autostart

2 Follia Wind fick spår invändigt om värsta konkurrenten och kanske blir det loppavgörande. Hon är rätt så kvick från början även om det kanske har tagit lite tid för henne att accelerera bakom bilen. Gocciadoro säger att det är en häst med stor potential men att hon har fått tagit lite tid på sig efter som att hon har växt mycket. Han siktar säkert på att leda från start till mål och det skulle absolut kunna bli så. Hon är anmäld med barfota runt om och vad jag kan se så har hon bara tävlat med skor runt om nere i Italien. Gocciadoro har sagt på förhand att det inte ska bli några ändringar till den här starten så det är värt att följa upp. Medeldistans för första gången men det känns inte som något större minus. En tänkbar spik.

3 Melba Westwood är ju startsnabb men frågan är hur Jepson väljer att lägga upp loppet. Det är väl inte helt otänkbart heller att man väljer att släppa ledningen till Gocciadoro ifall han skulle komma tidigt med en fråga. Gocciadoro kör ju ofta i ett jämnt hårt tempo där den i rygg brukar kunna få chansen sista biten. Dessutom går de två främsta vidare till finalen och vi vet vilken speed Melba Westwood besitter.

5 Unique Princess hade jag snappat upp tidigt senast och jag tror att jag hade något vinnarlir på henne till 20-25 ggr på fasta oddsen. Hon stod i drygt 8 ggr pengarna när loppet kördes på ATG och så långt var man ju nöjd. Hon öppnade bra och landade utvändigt om ledaren och jag hade förberett mig på en härlig duell. Dessvärre blev det galopp och det var ju väldigt tråkigt. En häst som det talats väldigt gott om och nu rycker man bakskorna för första gången. Hon kan öppna bakom bilen men frågan är hur mycket Mats vågar att ladda. Det finns fartresurser och hon är även vass i ryggar.

Ranking: A: 2   B: 3-5-4    B/C: 9    C: 6-7-1-8

GS75-3: Eskilstuna 2140 m autostart

3 Free Time Jepson har inlett karriären väldigt lovande med tre segrar efter fyra lopp. Alessandro Gocciadoro säger att han tror att det här kan vara hans bästa treåring i stallet och det får nog konkurrenterna det svettigt. Han har vunnit sina lopp från ledningen och det har varit helt åkandes. Han har kunnat sitta helt stilla i sulkyn och vunnit helt överlägset. Hästen har tävlat med skor runt om och det är även här sagt inga ändringar. Han är nu anmäld med barfota runt om och bike så vi får invänta senast nytt kring balansen. Hästen är startsnabb men kanske inte kommer till ledningen av egen kraft. Känslan är att han kan vinna det här från alla positioner och visst är han en tänkbar spik.

1 Preacherman trodde jag mycket på senast. Tanken var att han skulle komma till ledningen och från den positionen skulle han bli mycket svårslagen. Per Nordström ville dock annat med Bootsman som bara plocka ned honom under slutrundan som om det vore ingenting. Preacherman sprang alltså 1.12.8 över fullväg och fick inte vinna i livets femte start. Man kan lugnt säga att det ibland är det tufft att vara travhäst. Nu fick han spår 1 och han har öppnat bra bakom bilen tidigare även om spår 1 kanske inte är helt optimalt. Innerspåret på Eskilstuna är ju lite omtalat att det inte ska vara speciellt bra. Ryggen på Gocciadoro kanske inte behöver vara fel för då ligger väl en finalplats nära till hands.

9 Lando Mearas fick bakspår och det blir givetvis tufft att plocka in längder på konkurrenterna. Han gynnas annars av det lilla fältet och kommer säkert ha en vass avslutning. Frågan är ifall det kan räcka till en finalplats. Han är seedad 8a bland hingstar och valackerna och det skulle i praktiken kunna räcka att bli trea här.

Ranking: A: 3   B: 1-9    B/C: 2-5-8   C: 6-4-7

GS75-4: Eskilstuna 2140 m autostart

4 S.G Empress är helt rätt favorit och hon startar väl med högst vinstchans i loppet. Hon är startsnabb och skulle hon nå ledningen ser det ut att vara en toppchans. Hon var nära att galoppera senast i första sväng och det var både bra av kusk och häst att hålla sig i rätt gångart. Efter det valde Örjan att ta en lugn dödens och hon vann ju på ett väldigt bra sätt. Kapaciteten tvivlar jag inte på och det känns som att hon ska ha bra vinstchans här. Som storfavorit lockar det att gardera och det finns en konkurrent som jag har stor respekt för.

6 Just for Show ser ut att vara en riktigt fin häst. Hon har varit bra i sina starter och senast löste det sig aldrig för henne. Hon gick i mål med gott om krafter sparade och visade näst senast att hon tål en del grovjobb. Hon är startsnabb men tyvärr fick man spår utvändigt om favoriten. Tufft att begära seger ifall man tvingas vandra utvändigt om 4 S.G Empress men vi skulle kunna få se en häftig duell. Ett sto jag tror vi kommer få se mycket av i framtiden.

9 Fenice Degli Dei ska tävla i en amerikansk sulky för första gången och det känns ju lite intressant. Björn Goop i sulkyn är ett plus men behöver såklart tempo ifall det ska kunna räcka till seger. Bakom favoriten är loppet mer öppet och då ska hon räknas med vinstchans.

Ranking: A: 4-6    B: 9-5   B/C: 1-3    C: 2-7

GS75-5: Eskilstuna 2140 m autostart

2 Rendevous Zon tycker jag var grym i sin senaste start. Han fick ett tufft lopp men krigade hela vägen in i mål och vägrade släppa någon förbi sig. Han visade enormt bra inställning och nu fick han ett perfekt spår. Debut med framspår bakom bilen och känslan är väl att han kanske inte kan öppna jättefort. Nu blir det däremot amerikansk sulky och Erik Adielsson vet vi kan skicka från start. Hästen är mer stark än snabb och tål att göra en hel del grovjobb. Tidig för mig!

1 Phantom Express är en berättigad favorit men ingen som jag vill spika. Jag har spikat honom tidigare med framgång och jag gillar hästen. Innerspåret kan dock vara lite lurigt och han är ingen blixt från början. Han har öppnat bra tidigare bakom bilen men det är inte givet att man kan svara ut 3 Thai Face Time initialt. Löser det sig från innerspåret lär han vara med i segerstriden. Högst vinstchans i loppet men det finns ett par motbud.

3 Thai Face Time kan öppna bakom bilen och Oskar-Kylin Blom lär ladda för tät. Det är inte otänkbart att man väljer att köra i den positionen ifall man når dit och han kommer från en fin seger. Intressant vid gardering.

Ranking: A: 2-1   B: 3-9-4    B/C: 6-8   C: 5-7

GS75-6: Eskilstuna 2140 m autostart

7 Unforgettable A.Y var grym senast och fungerade perfekt med barfota runt om. Man fortsätter med den balansen till den här starten men hänger även på en amerikansk sulky för första gången. Spår 7 var kanske inte det man hade hoppats på men gynnas av det lilla fältet. Hon bör hamna hyggligt på det och besitter riktigt fina fartresurser. Med lite tempo i loppet blir hon att se upp med.

4 Scarfo Pellini trodde jag skulle vinna senast när man kunde köra sig till tät. Hon fick sträcka vapen sista biten mot en häst som fått gå med i rygg. Hästen som vann ska dock inte skämmas då bägge dessa var med i en körning mitt i loppet där det gick riktigt fort. Två bra prestationer och nu kommer nog Scarfo Pellini vara lite vassare. Rapporterna är mycket positiva inför och man håller den här hästen riktigt högt i stallet. Amerikansk sulky för första gången och vi får se hur fort hon kan öppna bakom bilen den här gången.

8 La Yuca fick spår 8 och ska göra debut bakom startbilen med framspår. Hon öppnade ruskigt bra bakom hästar senast och spetsade tidigt från spår 10. Man kan ju ana att hon lär kunna öppna bra även från framspår och trots spår 8 skulle jag inte räkna bort henne från spetsstriden. Hon har utvecklats för varje lopp och det ser ut att vara en riktigt bra häst. Tufft motstånd men konkurrenterna springer knappast ifrån henne och hon är tidig för mig.

5 O’Hara Boko ser ut att bli klar favorit och på tidigare prestationer ska hon väl vara det. Hon var igång som tvåring och gjord det bra genom att vinna Breeders Course för tvååringar. Hon blev trea senast på Solvalla mot tufft motstånd. Hon är väl klart mer härdad än dessa konkurrenter men jag är långt ifrån säker ifall hon är speciellt mycket bättre. Hon tar nog ingen ledning av egen kraft och känns inte jättehet för mig.

Ranking: A: 7-4   B: 8-5-6     B/C: 2-1    C: 3-9

GS75-7: Eskilstuna 2140 m autostart

8 Magic In mötte tufft motstånd senast och fick en omöjlig resa. Han öppnade kanske inte lika bra som vid starten gången innan och aktionen flöt inte helt. Man återgår till skor runt om och det känns kanske lite mer stabilt. Spår 8 tror jag inte behöver vara fel då hästen nog bara vill sköta sig själv första biten. Han hade imponerat vid segrarna innan den senaste plumpen och motståndet skrämmer inte. Plus med Erik Adielsson i sulkyn och jag har honom som en spik just nu.

9 Artic Emerald kommer från Finland och har fina resultat. Han var grym näst senast när han vann från dödens på ett mycket starkt sätt. Bakspår är inte det bästa då hästen enligt Pekka Korpi trivs bäst utan rygg. Hästen är stark och tål att göra en del grovjobb. På kapacitet måste han ändå räknas tidigt.

5 Limoncello Boko är väldigt startsnabb och kommer från en seger från ledningen. Jag har väl tyckt att han inte alltid haft sin bästa bit till slut och han har förlorat från ledningen tidigare. Känslan är att han får tufft att stå emot en häst som 8 Magic In ifall den skulle fungera. Men skulle favoriten komma bort kan man kanske leda runt om.

Ranking: A: 8    B: 9-5   B/C: 4-1-2-9-7    C: 6-3

Spelförslag till GS75
GS75 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
GS75 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
GS75 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
GS75 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
GS75 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
GS75 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
GS75 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [1800 rader] = 1800 kr
Skrällen
  • G75-1:
    #4 Jula Menuncio
team-skrallen
Spiken
  • G75-3:
    #3 Free Time Jepson
team-spiken
Draget
  • GS75-4:
    #6 Just for Show
team-draget
Gå med i vårt andelslag!