GS75 tips Kalmar 10/3

Publicerades den 10 mars 2024

Hej!

Favoritparad igår på V75 och vi hoppas på fler skrällar idag. Gs75 är en svårare spelform med dubbla radpriset och lägre klass på hästarna. Värdet brukar kunna sticka iväg  vid en eller två skrällar. Omgången körs på Kalmar.

Vill ni vara med på en andel kan ni klicka på länken nedanför.

Gå med i vårt andelslag!

GS75-1: 1640 m autostart

2 Evita är mest intressant i loppet. Hon är startsnabb och rapporterna inför den här starten är lite bättre. Man tror inte att det är någon toppform men hon har kunnat tränat på den senaste tiden och man tror att formen är på gång. Hon trivs över den korta distansen och jag är väl inne på att man testar i ledningen. Skulle man få rygg på favoriten kanske det kan lösa sig till slut ändå. Plus med barfota runt om och eventuellt jänkarvagn till den här starten!

6 Staro Peanut blir hårt betrodd och han gör väl bra jämna och bra prestationer. Han vinner dock inte på beställning och frågan är vilken taktik Lövgren väljer att använda. Hästen är startsnabb när man väljer att ladda honom men han har hetsat upp sig tidigare. Kort distans är ett plus och även barfota runt om. Skulle han få svar om ledningen kryper man säkert ned i rygg ifall chansen ges. Ingen favorit jag vill hålla i handen.

3 Cojito fick trava utvändigt om ledaren senast men gjorde det bra. Höll bra som tvåa och barfota fram är ett plus. Har varit struken inför den här starten men ska kännas fin i träningen. Tas med vid gardering.

Ranking: A: 2-6    B: 3-7-9-1   B/C: 4-5-8

GS75-2: 2140 m voltstart

4 Maradona B.R är orutinerad och har endast gjort två starter. I debuten blev det galopp och sedan hade man en längre paus. Hon gjorde årsdebut senast och såg läcker ut när Johan lättade lite på tömmarna. Att hon är bästa hästen i fältet råder det ingen tvekan om och hon tävlar nog enbart mot sig själv här. Går hon bara felfritt så tror jag på seger och jag har henne som en spik i nuläget.

5 Zuccezz Zack vann i debuten efter att ha fått backa sig loss från ryggledaren. Hästen sköt till väldigt fint och hon kan nog avsluta bra även den här gången. Spår 5 i volten kan dock bli ett problem då hästen galopperade senast i starten från spår 3. Felfri tror jag på en framskjuten placering.

9 Spring Wow känns väl som ett typiskt garderingsbud. Bakom favoriten är loppet vidöppet och gör den bort sig med galopp, kan nog vem som helst vinna. Tas med vid gardering.

Ranking: A: 4    B: 5-9-8    B/C: 6-12-10-2   C: 11-13-3-14-7

GS75-3: 2640 m autostart

11 Felix S.H gör nu årsdebut och det är alltid lite svårbedömt. Hästen gynnas av barfota runt om och ska kunna matcha det här motståndet. Ska vara väl förberedd men kommer givetvis att behöva något lopp innan toppformen infinner sig. Han har testat den långa distansen en gång tidigare och jag tror inte att det är något större minus.

12 Super Frasse tror jag är loppets bästa häst men han har inte startat på drygt 9 månader och formen är såklart ett frågetecken. Han har visat kapacitet för att vinna ett sånt här lopp trots uppehållet och spåret. Hästen ska debutera i Kevins regi nu men har säkert bra koll på hästen sen den var i pappa Jims regi tidigare. Första start över lång distans men det känns inte som något minus på förhand.

1 Moons Dinero kan öppna hyggligt och bör få en fin resa på sitt innerspår. Inte helt otänkbart att man väljer att testa i ledningen ifall man lyckas hålla upp den. Spår 1 bakom bilen kan dock vara lite lurigt och hästen har galopperat ett par gånger tidigare. Två lopp i kroppen och han ska räknas tidigt, tycker jag.

Ranking: A: 11-12  B: 1-3-9-10   B/C: 4-6-5    C: 2-8

GS75-4: 2640 m autostart

1 I Am Don Max är en riktigt bra häst och han kan öppna rätt så bra. Spår 1 är som sagt lite speciellt men jag tror Ken Ecca har rätt bra chans att hitta ut. Distansen ser jag inte som något minus och barfota runt om är intressant. Hästen tål att göra grovjobb och han är inte beroende av ledningen. Håller han inte ledningen tror jag att han kan få överta ledningen i ett andra skede. Stod för en riktigt bra insats senast och vann med gott om krafter sparade. Har tjänat alldeles för lite pengar sett till sin kapacitet och är en tänkbar spik.

10 Hardcore D.K gynnas av att kunna tävla barfota bak och hästen besitter högt kunnande. Frågetecken kring formen finns då han inte har presterat på topp. Man låter dock nöjda med hästen och han tillhör de bättre i loppet. Presterar han på topp lär han vara med i segerstriden.

11 Rock The Sock gjorde det bra senast och har visat fin form en längre tid. Hon gynnas av att kunna tävla barfota fram men har gått bra med skor också. Hon har vunnit över distansen och man låter väldigt optimistiska från stallet. Sunt streck vid gardering.

Ranking: A: 1    B: 10-11-7   B/C: 2-9-8   C: 6-5-13 -4-3

GS75-5: 1640 m autostart

4 Goddess Nike håller jag som en tänkbar spik. Hon vann spårlottningen mot värsta konkurrenten 5 Patrick Hangover och det skulle kunna bli loppavgörande. Man lättade henne senast och hon öppnade bättre från start. Öppnar hon lika bra tror jag att Kevin sitter i ledningen efter en bit. Från ledningen tror jag att hon blir svår att slå. Hon vann senast på en rätt så tung bana och gjorde det med krafter sparade.

5 Patrick Hangover slog t.ex. 4 Goddess Nike i sin comeback senast. Han kördes tidigt till ledningen och Stefan Persson lär försöka ladda från start. Det borde dock bli tufft att plocka en längd sida vid sida, men han lär ha gått framåt med det senaste loppet i kroppen. Starten blir förmodligen väldigt avgörande.

11 Jack Link gick bra senast från ledningen och vann med mycket krafter sparade. Tuffare läge nu över kort distans men hästen verkar vara i form. Skulle det bli hårt tempo, tror jag att han skulle kunna bli farlig till slut. Risken finns att favoriterna också skulle kunna låsa loppet i den främre träffen. Med körning i loppet ska man inte nonchalera honom.

Ranking: A: 4   B: 5-11-2-10   B/C: 3-9-7   C: 6-12-1-8

GS75-6: 2140 m autostart

2 Global Emotion kan jag förstå blir favorit. Hästen kommer från en enkel seger och han fick ett perfekt läge. Han är rätt så kvick ut och känslan är att han kommer kunna köra sig till tät efter en bit. Som storfavorit måste jag ändå göra ett försök att fälla honom. Jag har inte blivit jätteimponerad av det jag sett tidigare men risken finns att han leder runt om.

3 Sober Composite var bra senast och känslan är att man är på väg mot toppformen. Har startat på frekvent under en längre period men senaste insatsen var bättre än tidigare. Spår 3 borde passa bra men lär väl inte kunna vara med i någon spetsstrid. Tål att göra grovjobb och har mött tufft motstånd på slutet.

9 Booster Broline har startrygg på favoriten och man bör väl kunna hamna vettigt på det. Kördes offensivt näst senast och fick gå sig rejält trött den gången. Var bra senast efter en snällare resa och nu blir det lite tätare starter. Ska med på kupongen.

Ranking: A: 2-3-9    B: 5-6-1  B/C: 7-10   C: 12-11-8

GS75-7: 1640 m autostart

5 Peak Princess är väldigt startsnabb och hon lär väl tryckas av från start här. Spår 5 bakom bilen över korta häcken. Barfota runt om till den här starten och eventuellt amerikansk sulky för första gången. Jag tror att hon gynnas av distansen och når man ledningen, blir hon förmodligen väldigt svårslagen. 2 Elettra Robin öppnade bra från spår 5 näst senast och skulle kanske kunna hålla ut 5 Peak Princess. Hon var dock sämre från ledningen och verkar gå bättre i ryggar. Från spår 2 är det knappast otänkbart att Rosleff tar en lugn start och försöker spara speeden till slut. Värt att lyssna på senaste infon där. Slutsaten blir att jag håller 5 Peak Princess som knapp spetsfavorit i nuläget och därför blir hon förstastrecket.

11 All For Love fick sämsta läget men hon gick bra till slut senast. Hon fick sen lucka och sköt till riktigt fint. Nu rycker man alla skorna och det skulle kunna bli tempo med flera startsnabba på framspår. Kort distans tycker jag är ett plus och hon ska inte nonchaleras trots spåret.

1 Molly Vici låter man riktigt nöjd med inför den här starten. Allting blev fel i den senaste starten där hon galopperade dubbelt. Det var svårt att se genom dimman men tränaren låter väldigt nöjd med henne. Hon avslutade bra i loppet innan och bör kunna få en vettig position. Hon skulle kunna få ryggledaren här och då kan hon bli farlig med lucka.

Ranking: A: 5   B: 11-1-2-3-6   B/C: 10-7-9   C: 4-8

Spelförslag
 • GS75-1: 1 2 3 6 7 9
 • GS75-2: 4 Maradona B.R
 • GS75-3: 1 3 9 10 11 12
 • GS75-4:1 I Am Don Max
 • GS75-5: 4 Goddess Nike
 • GS75-6: 1 2 3 5 6 9
 • GS75-7: 1 2 3 5 6 11
 • 1296 rader, systemkostnad 1296 kr
Skrällen
 • G75-6:
  #3 Sober Composite
team-skrallen
Spiken
 • G75-2:
  #4 Maradona B.R
team-spiken
Draget
 • GS75-1:
  #2 Evita
team-draget
Gå med i vårt andelslag!