GS75 tips Rättvik 22/6 jackpot 4 miljoner kr

Publicerades den 20 juni 2024

Hej!

Vi har som vanligt en GS75 omgång på Rättvik runt midsommar. Dubbeljackpot kryddar omgången lite extra som är fördelad i alla prispooler. En ensam vinnare har chansen att kamma hem 4 miljoner kr men som alltid på GS75 när det kommer till trav på svensk mark, så har du chansen att vinna 10 miljoner kr ifall du lyckas bli ensam på 7 rätt.

Vill ni vara med i jakten på miljonerna hittar ni våra andelar via länken nedanför.

Gå med i vårt andelslag!

GS75-1: Rättvik 1640 m autostart

9 High on Life Vixi blir mitt förstastreck här. Loppet känns öppet med flertalet kvicka konkurrenter och det skulle kunna bli en utdragen körning från början. Kort distans är kanske inte hennes bästa men hon skulle gynnas ifall tempot blev högt. Hon har fått ett lopp i kroppen och gick bra den gången mot tuffa konkurrenter. Med rätt resa tror jag att hon fäller många med sin spurt.

4 Toscana Southwind kan öppna medel men lär väl knappast kunna vara med i någon spetsstrid. Hon är inte beroende av ledningen och kan vinna från olika positioner. Hon kommer från en stark avslutning där spurten bet väldigt bra och hon satte nosen först över mållinjen. Hittar Troels ned i ett vettigt slagläge bör hon vara med i segerstriden här.

6 Orlando Viva löste det sig perfekt för senast från rygg ledaren och då var det spel mot ett mål. Hon vann med gott om krafter sparade och kort distans ser jag som ett plus den här gången. Hon är startsnabb men är ingen blixt första biten. Skulle Lövdal trycka ordentligt på gaspedalen finns det i leken att han tar sig till ledningen men det kan också kosta en del. Det finns kvicka konkurrenter invändigt som säkerligen vill ha ett finger med i spelet. Formen verkar i alla fall vara bra för dagen.

Ranking: A: 9-4   B: 6-3-2-5    B/C: 11-7-1    C: 12-10-8

GS75-2: Rättvik 2140 m autostart

10 Pedal to d’ Metal har gjort två topplopp på slutet men har fått stryk av två riktigt bra konkurrenter. Han möter inga värstingar den här gången och står verkligen på tur för en seger. Hästen verkar bli bättre för varje start och måste väl vinna lopp när som helst.

5 Make it Q.L är kvick bakom bilen och jag har honom som knapp spetsfavorit. Hästen kanske inte tar ledningen av egen kraft men både 2 och 3 som är snabba ut är nog sugna på att ta hans rygg. Han fick regelrätt stryk senast från ledningen men man ska lätta honom till den här starten. Intressant ifall det slår väl ut och nu har han fått två lopp i kroppen. Lövdal känner hästen väl och man kommer säkert att sikta mot ledningen.

1  Nickel Occagnes kommer säkert dra en del streck och jag vågar inte att såga honom helt och hållet. Han är kvick bakom bilen men från spår 1 är han aningen svårbedömd. Han har en lite klumpig stil och är kanske inte pilsnabb första biten innan han får upp farten. Nu är han anmäld med en amerikansk sulky för första gången och det är ju intressant. Chansen finns att han håller upp ledningen och då är det en bra vinstchans. Men 2 och 3 är kvicka ut och då skulle han kunna bli över från start.

Ranking: A: 10-5    B: 1-6-12    B/C: 4-2-3    C: 7-9-8-11

GS75-3: Rättvik 2140 m autostart

12 My Star is Born fick sämsta läget men jag tror nog att det är bästa hästen. Han hade nog gärna haft ett framspår med tanke på hans startsnabbhet och då hade det nog varit en spik. Han skulle kunna vinna ifall han fick de rätta ryggarna men risken för trafikproblem finns på kartan. Vid minsta klaff tror jag att han är med segerstriden och han ska vara betrodd trots spår 12.

9 Global Easy Going är intressant här i sin årsdebut. Magnus A Djuse sitter upp direkt och det ser jag som ett klart plus. Svårbedömd form men hästen är bra i grunden och rapporterna är goda. Man tror att hon kanske behöver ett lopp innan toppformen sitter där men jag är övertygad om att hon skulle kunna vinna direkt. En av de bättre hästarna i loppet sett till kapacitet.

1 King of Crystal är svårbedömd för mig. Man vill till ledningen men han är absolut ingen blixt från start. Spår 1 är alltid lite lurigt och det mesta talar för att han inte kan hålla någon ledning initialt. Chansen finns kanske att få överta ledningen i ett andra skede och då ska han såklart ses med vettig chans. Frågetecken dock vart han hamnar från start och är bara en av flera.

Ranking: A: 12-9    B: 4-1-5   B/C: 6-10-11-8    C: 7-2-3

GS75-4: Rättvik 2140 m voltstart

9 Friska Viljan är min första häst och en tänkbar spik. Det är lite av en chansspik då hon inte är helt att lita på och det finns en viss galopprisk. Däremot är jag säker på att formen sitter där och felfri kommer hon vara med långt framme. Plus att Oskar kör som känner hästen väl och hon galopperade bort en topp tre placering senast. Nu står hon dessutom 20 m bättre till på t.ex. Eld Messi som ser ut att dra en del streck och den hade hon varit 20 m före senast utan galoppen. Hon gynnas av det lilla fältet och felfri får konkurrenterna det kämpigt. Just nu spelad till under 10% och även om procenten lär stiga en del fram mot spelstopp så känns hon som en given spik i nuläget.

7 Myrs Are har gjort det bra och har två raka segrar. Tuffare motstånd denna gång men han är stark och rejäl. Han tål att göra en del grovjobb och ska absolut räknas vid gardering.

1 Hagens Ingo ska göra debut för Jan-Olov Peersson och det känns ju intressant. Hästen har visat prov på kapacitet men är ju jättesvår att sätta in direkt här i loppet. Han skulle säkert kunna leda runt om men risken är att han inte har den där snabbheten för dagen som krävs för att hålla konkurrenterna ifrån sig. Björn Goop upp är ju spännande och han kommer säkert försöka ta hand om ledningen och köra så länge lampan lyser.

Ranking: A: 9   B: 7-1-5   B/C: 3-6    C: 8-4-2

GS75-5: Rättvik 2140 m autostart

4 Hagrid har jag spelat många gånger utan framgång. Jag funderar ifall jag ska gå i fällan igen eller inte. Nu har han ju faktiskt skött sig i tre raka starter och senast skötte han sig dessutom två gånger under samma kväll. Han var även med i spetskörning så kanske är det på väg att lossna. Att det är en bra häst vet vi och Ludwig Wickman har inte kört galopp med hästen ännu efter tre försök. Jag har honom som en tänkbar spik där planen är spets och slut. Får vi betalt den här gången?

5 Bjorn blev struken inför en tilltänkt start men enligt stallet ska det inte vara någon allvarligt. Han fick ett bra spår bakom bilen och kan ju öppna kvickt första biten. Det borde däremot bli svårt att ta sig förbi 4 Hagrid men om den sistnämnde skulle galoppera ligger nog vägen öppen för ledningen. Han kan vinna från olika positioner och hästen håller ju V75 klass när han presterar på topp.

2 Steady One hade kanske önskat att distansen var lite längre än bara 2140 m. Han var ute över lång distans senast och såg inte ut att vara trött i mål. Han fick en fin resa förvisso men intrycket var mycket fint över mål. Nu blir det amerikansk sulky på igen och Westholm låter nöjd med sin häst. Hästen är inte så kvick från början men fick ett perfekt spår. Det skulle kunna bli lite körning i loppet och det skulle gynna honom. Känslan är att han kommer avsluta bra på nytt.

Ranking: A: 4   B: 5-2   B/C: 11-3-10   C: 1-7-12-8-6-9

GS75-6: Rättvik 2140 m autostart

5 Queen Belina tänkte jag var ett singelstreck när jag slog upp listorna men hon är ser ut att bli favoritspelad och det finns roligare spikar att gå på. Hon ser ut att kunna komma till ledningen även om 4 Mister Hercules kan kliva iväg rätt så bra bakom bilen. Hon har gjort bra prestationer på slutet och senast fick hon aldrig chansen. Det vore intressant att se henne i ledningen här och visst skulle det kunna räcka hela vägen. Hon möter ett par tuffa konkurrenter som lockar at strecka på kupongen.

10 Hades de Vandel mötte tufft motstånd senast i Oslo Grand Prix. Det var inget jättehögt tempo i loppet och han gick bra i skymundan. Kanske kommer han vara lite rappare till den här starten och motståndet är klart enklare. En bra häst i grunden som ofta har en stark avslutning att tillgå.

12 Thereisnolimit verkar ha växt in i högsta eliten på ett mycket bra sätt. Näst senast trodde jag att han skulle få det tufft från ledningen och att skor runt om inte var något plus. Jag hade helt klart fel där och skor runt om går han väldigt bra med. Nu fick han däremot spår 12 och det är såklart inget plus. Han möter dock ett motstånd som han ska kunna matcha och känns given vid gardering.

Ranking: A: 5-10   B: 12-4-8   B/C: 3    C: 2-7-1-9-11-6

GS75-7: Rättvik 3140 m voltstart

10 Cab Frontline har jag som en tänkbar spik i nuläget. Han står på 40 m tillägg men gynnas av det lilla fältet. Det kommer nog vara en del hästar som väljer att köra på innerspår och då borde han hamna vettigt på det. Han kommer få bra ryggar att gå i och jag är helt inne på att han är snabbast till slut. Det finns flera starka hästar här som gynnas av distansen men jag tror inte att de kan skaka av Cab Frontline. Får han smyga med i ryggar tills upploppet kommer han spurt bita bra och jag tror motståndarna får det svårt att matcha hans snabbhet. Han har visat toppform en längre tid och nu kör man återigen barfota runt om, vilket är ett plus.

5 Portofino har jag respekt för men han kommer från en sämre prestation. Man säger att hästen blev lite het under vägens gång och han blev lite öm i bakhovarna. Man har sedan gått igenom hästen utan att hitta några fel. Man vill undvika dödens och då tror man på en bra prestation. Han såg ruskigt fin ut i årets två första starter och jag håller hästen högt när han fungerar fullt ut.

6 Mister Jupiter slutade tvåa senast i lilla Harpers. Han fick göra mycket grovjobb utvändigt om ledaren och kunde aldrig utmana om segern. Distansen trivs han över och visst ska han ses med chans här. Jorma känner hästen väl och räds nog inte ett offensivt upplägg.

Ranking: A: 10   B: 5-6-4   B/C: 8-11   C: 9-1-3-7-2

Spelförslag till GS75
GS75 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
GS75 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
GS75 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
GS75 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
GS75 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
GS75 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
GS75 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [1764 rader] = 1764 kr
Skrällen
  • G75-1:
    #9 High on Life Vixi
team-skrallen
Spiken
  • G75-4:
    #9 Friska Viljan
team-spiken
Draget
  • GS75-2:
    #10 Pedal to d'Metal
team-draget
Gå med i vårt andelslag!