Hockeytorsdag – 300 000 kr extra på Bomben!

Publicerades den 25 januari 2024

Det har blivit en trevlig tradition senaste månaderna där det är mer än regel än ett undantag att Svenska Spel kryddar potten på hockeybomben. Spelformen som sällan gör en besviken när det kommer till spelvärde och är  sedan länge en av våra favoritgrenar. Förutom nämnda spelvärdet är Bomben såväl underhållande som pulskrävande. Det svänger ordentligt och gränsen mellan storvinster och nitlotter är hårfin – precis så det ska vara!

300 000 kr ligger i potten innan en enda krona är omsatt. Förra veckan var återbetalningsprocenten runt 87% när det var rullpott på Bomben, då behöver man inte vara alltför skarp för att extrahera spelvärde och vara vinnande i det långa loppet – motståndet tenderar att vara relativt oskarp bland poolspelen hos Svenska Spel. Vi ska som vanligt bygga ett spelförslag till Bomben!

Köp en andel till Bomben!

Spelförslag

Med hjälp av Sveriges bästa reduceringsverktyg ska vi ta oss an uppgiften. Ett reduceringverktyg är perfekt om man vill spela med större grundram och istället pilla i detaljerna. Vi väljer att spela så, dvs med en stor grundram och såga rejält i nästa skede. Grundramen blev enligt följande:

Linköping – Växjö: 0,1,2,3 – 2,3,4,5

Luleå – Leksand: 3,4,5,6,7 – 0,1,2,3

HV 71 – Rögle: 1,2,3,4 – 0,1,2,3

Linköping mot Växjö tar vi det relativt lugnt och spelar inte mot några stora utstick. En på förhand jämn match där vi favoriserar Växjö. Vårt bästa tecken här är 5:an på Växjö till 8%

Vi väljer att spela högt på Luleå där 7:an till och med tas med, 1% streckat just och ger bygget en rejält dos potential. Leksand å andra sidan tror vi mindre men tar med upp till 3 gjorda mål.
Hv 71 mot Rögle har lägst mål-lina av samtliga matcher och vi följer oddsmarknaden – max 4 mål på HV 71 och max 3 på Rögle blir spelet.

Grundramen är just 5120 rader – så mycket är vi inte beredda att betala. Nu tar vi fram verktygslådan!

Reduceringar

Trots att grundramen är satt är vi långt ifrån klara. Med hjälp av tre färgreduceringar ska vi finslipa och få ned radantalet rejält.

Gul färgreducering– Även om det finns en viss FOMO (fear of missing out) med att reducera bort våra galnaste rader är det ett klokt drag för att ta ned varians. Vi ringar in fyra utstickstecken och säger att max ett av dessa får gå in . Ett villkor som är till för att hitta en bra balans,

Blå färgreducering– vi fortsätter med balanstänket. Fyra någorlunda attraktiva tecken tas med i blå färgrupp – minst 1 men max 2 av dessa får gå in!

Röd färgreducering– slutligen blir det vårt stora reduceringskrav. 2:an på HV 71 och 2:a på Rögle markeras – exakt en av dessa måste gå in. Tufft krav men samtidigt känns det lagom att ta med ett ”troligt” tecken och förhoppningvis kan vi fånga upp ett utstick i kombination!

Reducerat spelförslag till Bomben för 987 kr (81% reducerat)

Bygget är klart – majoriteten av raderna byggs mot utdelning från 10 000 kr – 100 000 kr, känns perfekt med tanke på förutsättningarna

Häng gärna med oss i Miljongänget ikväll när vi jagar nya välbetalda treor i ombudet!