IFK – MFF på topptipset med 250.000 kr extra

Publicerades den 13 maj 2024

Ny vecka och den rivstartar med ett Topptips där vi fått 250.000 kr extra adderat till 8-rättspotten. En kupong som blandar både herr- och dam-allsvenskan, samt internationell fotboll. För oss som följer herrallsvenskan är IFK Göteborg – Malmö FF det klart mest intressanta mötet denna kväll.

Två lag med varsin förlust i ryggen kliver ikväll ut på Gamla Ullevi. Ett IFK som kommer från en svidande förlust mot GAIS, där laget efter förmodligen inte mått speciellt bra efteråt. MFF med klar torsk mot Elfsborg på bortaplan. Känslan är att den förlusten varit lite lättare för serieledarna att glömma än IFK. Trots varsin förlust är det nog ingen tvekan om vilket lag som kliver in på plan med bäst självförtroende denna kväll. Malmö kommer att styra de här medan IFK får plocka fram krigarkostymen. Kanske är det denna arbetsdress som passar IFK bäst i detta läge?

Utöver detta möte har vi tre fina möten i damallsvenskan och kupongens andra halva utgörs sedan av fyra matcher från fyra olika ligor i Europa.

Här på sidan bygger vi ett spelförslag på 486 rader (6 hel, 1 halv och 2 spik). Systemet spelas i vår andelsbutik inne hos Svenska Spel under namnet DBS spelförslag och kostar 90kr att köpa in sig i.

Systemet:

Djurgården och Club Brugge blir våra två spikar – vilket innebär att vi spelar ett mycket offensivt system. Bägge spikarna är favoriter i sina respektive matcher men de är på inget sätt de största på kupongen. Sanningen är att det finns fem favoriter som är större favs och dessutom hårdare streckade. Med dessa två gäng som spikar ger vi oss en ram där vi fångar upp många rejält svåra rader som kommer genererar hög utdelning.

Spikarna i sig är inte jätteoffensiva – snarare tvärtom – rätt sunda. En annan typ av TT-runda skulle det vara självklart att kunna använda denna typen av spikar. Det som gör systemet offensivt är alltså inte spikarna, utan de många garderingarna på betydligt större favoriter.

I och med detta så anser vi oss ha råd med en vaskning av tecknet på Göteborg. Alla låg-% behöver trots allt inte vara med. Det finns andra alternativ att vaska. Exempelvis skulle X i Aston Villa – Liverpool kunna lämnas där hän då det mest troligt inte blir så attraktivt tecken. Men vi har svårt för att se Malmö torska två raka och väljer därför – trots mycket låg % på IFK – att vaska hemmalaget.

Systemramen är nu på 486 rader och du kan köpa in dig i DBS Spelförslag för 90kr här.

Vill du reducera systemet finns Sveriges vassaste reduceringsverktyg inne på reducering.se. Här finslipar du dina rader i kombination med att få ner inlämningskostnaden.

Ett förslag på enkla reduceringa är följande:

Gul reducering: Markerar fyra av de mer betrodda lagen. Sätt krav på att minst 1 men max 3 ska vinna. Vips är inlämningskostnaden minskad med nästan exakt 100 kr samtidigt som du plockat bort en hel del skräprader med låg utdelning – dvs de där samtliga fyra vinner.

Reducerat förslag på 384 rader