Jackpot 13 miljoner!

Publicerades den 2 mars 2024

Äntligen lördag och vilken jackpot-helg vi har framför oss! 13 miljoner på dagens Stryktips och 4 miljoner på morgondagens Europatips. Två väldigt fina omgångar som väntar oss, dels värdemässigt men det finns också en hel del fin fotboll att följa. På Stryket har vi hela sju matcher från Premier League och de sex resterande hittas från The Championship, precis som det ska vara! En utmanande kupong och det finns väldigt goda förutsättningar för bra betalt på 13 rätt idag. Vill du joina något av Miljongängets andelsspel för dagen så hittar du dessa inne i vårt ombud hos Svenska Spel.

Som vanligt kommer dagens inlägg till slut mynna ut i ett matematiskt spelförslag med 5 spik, 4 halv och 4 helgarderingar.
Denna ram går det att köpa in sig i via andelsspel HÄR (96kr/andel). När vår grundram är byggd så kommer vi sedan trimma systemet med marknadens vassaste reduceringsverktyg inne på reducering.se (gratis att använda).

Nu bygger vi!

Spika

Det är ingen lätt uppgift att plita ner spikarna idag, det direkta spelvärdet på enskilda tecken behöver vi lägga en aning åt sidan om vi inte vill spela ruskigt svårt i vår spikkombination. Att sticka ut hakan och spika av fräcka värdetecken i kombination med varandra är inte melodin för oss idag. Jackpoten ligger i 13-rättpotten och dit vill vi ta oss.

Följande fem spikar kommer vi använda i dagens spelförslag:

Liverpool
Newcastle
Everton
Brighton
Southampton

En kombination vi är väldigt nöjda med, vi plockar lite från varje hylla, odds som värdemässigt. Brighton är den enda spiken som är understreckad men som alltid så gäller det att systemet som helhet ska vara bra balanserat. Hur/när vi skapar dessa förutsättningar spelar mindre roll, det kan vara genom understreckade spikar, vaskningar av överstreckade favoriter, bra reduceringar. Helst ska det vara en kombination av samtliga för att få till en bra slalombana. Efter den spelteoretiskt fina spiken på Brighton så är fokus på att göra det så enkelt som möjligt utan att för den delen behöva ta allt för mycket skada värdemässigt. Vi letar favoriter som förhoppningsvis inte kommer vara lika hårt streckade som sina peers.

Halvgarderingar

Utan nämnvärt fräcka drag på spikarna så behöver vi givetvis trycka en aning på gasen här. Med eller utan jackpot så måste några favoriter falla för att vi ska få en utdelning som överskrider svårighetsgraden. Överstreckade Millwall och snuskigt överstreckade Norwich plockas bort redan i ramen. Den sistnämnda är en ytterst fin vaskning. 48% vinstchans (enl svs) för Norwich men streckas upp till månen i skrivande stund, här får vi brutal utväxling på ett move som inte är allt för vågat.

Att plocka bort Norwich från ramen kan kännas vågat när du ser ett tecken som streckas upp på höga 60. Tänk istället att motparten har då drygt 50% att gå in, vilket är precis samma sak som om du skulle spika av ett lag med 50% vinstchans och det misstänker vi att du gjort en och annan gång utan större problem. Vi fortsätter sedan med två lite mer defensiva halvor. Preston och Middlesbrough plockas bort från ramen, relativt låga vinstchanser på dessa lag och känslan är att procenten kommer vara ganska fula hela vägen in i mål.

Reducering 

Nu ska säcken knytas ihop och systemet ska viktas mot den nivån vi önskar. Till att börja med så markerar vi vår rams mest streckade tecken, Aston Villa och Tottenham med röda utgångar och sätter kravet max en. Med detta krav säkerställer vi att två väldigt hårt streckade favoriter måste vika (Norwich och en här) för att vi ska ha chansen till 13 rätt. Precis så vi vill ha det, att rensa bort kalla rader i det nedre intervallet är vitalt för att kunna vinna på poolspel.

Vi tuggar vidare. Gröna utgångar placeras på understreckade lag som Brentford, Watford, Sunderland och Blackburn med kravet att minst två ska hitta hem. Fyra tecken som får fin utväxling på utdelningen och slipar till vår utdelningsprognos till önskad nivå. Bygget har ett högt golv och det finns fin potential för miljonutdelningar.

Färdigt spelförslag för 640 kronor (51% reduceringsgrad)

Miljongänget andelar

DBS Youtube-kanal

DBS Facebook-grupp 

Lycka till!