Jackpot Europatipset – repris?

Publicerades den 15 januari 2023

Gårdagens Stryktips levererade inte fullt ut vad vi hoppades, varken rent resultatmässigt eller ur förhoppningar rent spelteoretiskt. Både radkombinationens sannolikhet och utdelningen hamnade i intervallet på ett par hundra tusen. Utdelningen något lägre än förrväntat mot sannolikt utfall. Detta med den enkla förklaringen att kupongens kanske två mest överstreckade lag segrade – Brentford och Middlesborough. Ett tag stod utdelningen på flera miljoner, men det var också när bägge nämndas lag matcher stod som X exempelvis.

Idag har vi en ny Jackpot att ta oss an, på Europatipset. Senast det begav sig, på nyårsdagen, stod vi ensamma kvar på pallen och tog hela potten (3,5 miljoner). En kittlande tanke är såklart att upprepa denna bedriften idag. Vi ska onekligen göra jobbet och försöka i alla fall.

Här på sidan bygger vi ett spelförslag som även finns att köpa som andelsspel i vårt ombud hos Svenska Spel. Systsemramen spelas som Miljongängets Lilla ET och kostar 96kr/andel (15 andelar).

Vi använder sedan ramen på detta system för att här på sidan visa upp möjligheterna att reducera sitt Europatips. Med små enkla medel kan du optimera dina system och själv välja vilka radkombinationer du önskar att ha med på ditt system. Vi reducerar Europatipset, precis som alla andra spelformer från Svenska Spel med reducering.se reduceringsverktyg. Att använda detta verktyg går att göra på många olika sätt. Funktionerna som erbjuds passar både nybörjaren och den mer erfaren spelaren. Här i vårt bygge använder vi relativt enkla reduceringar, allt för att du som läsare, förhoppningsvis ska kunna förstå och själv våga testa.

Nu till dagens kupong, som består av en härlig mix från flera av Europas större ligor.

Spikförslag

Av de större favoriterna tycker vi för tillfället att Newcastle och PSG är intressantast. Newcastle ser fina ut streckmässigt och förhoppningsvis kan de hålla sig på denna nivå. PSG är rätt rejält överstreckade men vår förhoppning är att denna ska droppa rätt bra och komma ner mot 70-73% innan spelstopp.

Utöver dessa finns det flera favoriter att välja på. Vilket lag du väljer att hålla i handen kan och bör vara en kombination av hur du agerar på övriga kupongen, men även din egen känsla för utgången. Det finns flera lag som ser relativt jämbördiga ut i avvägningen om spikar. Att då kunna använda sin egen känsla för att ta beslut kan vara och är en bra väg för att få en personlig touche på din kupong. Det är ju trots allt nöje vi håller på med.

I en och samma grupp finner vi exempelvis Chelsea, Torino, A Madrid och Benfica. Samtliga fyra lag rätt klara favoriter och oddsen indikerar på att det skiljer några % i sannolik vinstchans mellan dem. Alla något överstreckade men det är sådant som på en spelform som ET måste accepteras till viss del. Särskilt i denna grupp-kategori av vinnare. Vi väljer på detta spelförlag att hålla Torino och Benfica i handen och helgardera Potters och Simeones mannar. Två lag som har haft det tufft denna säsong utifrån förväntningar.

En sista spik idag blir Udinese. Odds och streckprocent korrelerar helt ok och en vinnare runt 50%-strecket är alltid intressant att använda i sitt bygge.

Reduceringar

Vi har helgarderat tre större favoriter. Ett krav vi använder (gult reduceringskrav) är att minst 1 men max 2 av dessa ska segra. På så sätt betalar vi inte för radkombinationer där alla dessa tre tappar poäng, men samtidigt heller inte för ett scenario där alla tre vinner. I den bästa av världar fäller vi exakt två av dem.

Ett blått reduceringskrav används där två matcher ingår. Vi önskar att vikta lite mer av våra insatser till två av lagen och sätter cokså ut kravet att minst ett av de blå markerade tecken krävs på systemet.

Totalt har vi nu reducerat vår systemram med 44% och nästan halverat systemkostnaden.

Färdigt reducerat spelförslag på 720 rader