Jackpot på Stryktipset

Publicerades den 17 juni 2023

En stabil seger i träningslandskampen mot Nya Zeeland igår.  Mycket nytt ihop tillsammans och efter de förutsättningarna kanske man ska vara nöjd. Men där vi nog ändå kan fråga oss om vi fick några svar på frågor egentligen. Jesper Karlssons två mål och i övrigt ok prestation är säkert något som finns med i Jannes huvud även om det mest troligt inte kommer påverka honom i hans startelva på tisdag mot Österrike.

Nog om Sverige, idag är det Stryktipset och vi har en jackpot som ligger framför oss. Landslagen och dess EM-kval utgör en stor del av dagens kupong där Svenska Spel valt att fylla på med spansk play-off match och svensk div 1-fotboll. En överlag rätt trevlig kupong där vi har en fin mix av mer betrodda lag och flera rätt öppna historier.

Vårat ombud hos Svenska Spel är laddat till tänderna för att sätta dit en fin smäll på Stryktipset. Tilltron till dagens arbete är gott och det ska bli spännande att se vad det kan bära. Förutsättningarna för utdelning i det övre utdelningsspannet är goda anser vi. Dessutom vet vi sedan tidigare att det, trots Jackpot, inte kommer blir extremt hög omsättning – vilket är extra tacksamt.

Vill du haka på något av våra system har vi här tre olika förslag i varierande storlek och pris.

Miljongängets Skarpa – 544 kr (14 andelar)

Miljongängets R med 9 hel – 241 kr (20 andelar)

Miljongängets R-system JP – 179 kr (36 andelar)

..

Här nedan kommer nu en grundram på  3888 rader att byggas. Ett system som lämnas in som andelsspel med färdig radskiss enligt bygget nedan. Kostar 98 kr att vara med på här. 

Vår systemram på 3888 rader (5 hel, 4 halv och 4 spik) reduceras sedan med reduceringsverktyget Reducering. Med små enkla val ska vi visa hur du får ner din systemkostnad samtidigt som du kasserar många av de lite sämre radkombinationerna.

Spikförslag

Det finns två lite mer tydliga sannolika vinnare på dagens kupong. Tjeckien och Portugal. Utgår vi från oddsmarknaden – som allt som oftast kan anses som facit – har nationerna ungefär 75 respektive 85% vinstchans. Bägge nationerna streckas i nuläget ganska korrekt och går bägge två att användas som spikar. Du ska dock vara medveten om att om båda singelstreckas har du från start placerat många av dina radkombinationer i ett litet lägre utdelningsfack. Skulle du göra motsatsen, att gardera bägge, då har du väldigt många radkombinationer som betalar väldigt hög utdelning. Kombinationer som dock har betydligt lägre sannolikhet att slå in. Vi kan tycka att en bra mellanväg

Även Albanien är tyngre streckade hemma mot Moldavien. Här är vinstchansen lite lägre än ex. Tjeckien och tittar vi rent matematiskt är Tjeckien kanske en bättre spik än Albanien. Det är dock helheten som avgör och att få ihop kombinationerna med övriga utfall. Ju fler skrällar vi får på kupongen, ju färre system återstår att kunna få 13 rätt. Då är just kombinationerna väldigt avgörande och kan diffa på flera miljoner i utdelning.

Exempelvis om endast 3 system har chansen på 13 rätt när det återstår en stund av kupongens sista match (Levante – Alaves). Då är det inte alls säkert att dessa tre system är fördelade enligt den streckprocenten som råder totalt för all omsättning. Så – ju mer favoritbetonad kupong och lägre utdelning – dvs ju fler system som har 13 rätt – desto större vikt har streckprocenten. Ju färre system som har 13 rätt, då kan vissa streckningar av matcher har betydligt mindre betydelse. Ett jäkla pussel att lägga och att komma rätt på det, vilket också är den stora tjusningen med spelformen Stryktipset.

Efter denna harang landar vi in i att spika Albanien på detta spelförslag. Övriga två får ett kryss med sig men där vi använder matcherna i våra reduceringar nedan för att vikta insatserna.

Övriga tre spikar på detta spelförslag blir Belgien, Azerbajdzjan och Georgien. Tre favoriter där vi dock kan nämna att spiken på Belgien i nuläget inte ser så trevlig ut streckmässigt. Vår erfarenhet säger att vi mest troligt kommer att se strecken gå ner på Belgien och kanske lyckas vi komma ner en bra bit mot 60%.

Halvgarderingar/reduceringar

Som nämnt, de två mer betrodda och hårdare streckade favoriterna Tjeckien och Portugal halvgarderas med ett kryss. Vi utelämnar det sista tecknet då det faktiskt i nuläget inte är varken speciellt sannolikt eller extra streckvärt.

Bägge dessa matcher används också i en reducering (Gult reduceringskrav) ihop med ett annat betrott lag – Nordic United FC. Vi ställer kravet att minst 1 men max 2 får vinna. Vi vill helt enkelt inte betala för radkombinationer där samtliga dessa tre lag vinner ihop med våra övriga spikar. Dessa kombinationer är sådana som betalar mycket låg utdelning och framförallt kommer det bli underbetalt i förhållande till sannolikt utfall.

Vi utelämnar Ungern på detta spelförslag. Överstreckade halvfavoriter i jämna matcher vaskas utan problem. Här har vi bra möjlighet att skrapa bort mer än hälften av alla inlämnade rader med en 1X på Montenegro.

Våra reduceringar – förutom ovan nämnda ”gula färg-krav” är:

Blå reducering: I tre helgarderade matcher markeras den knappa favoriten. Runt ca 45-50% vinstchans på dessa tre respektive lag. Vårt krav är att vi ska jobba in exakt 1 av dessa.

Röd reducering: I övriga tre garderade matcher markerar vi det tecknet vi anser mest intressant och kravet blir att minst ett av dessa tre tecken ska sitta. Vettigt värde på samtliga tre.

Totalt har nu 3888 rader blivit 1008 rader, dvs en reduceringsgrad på 74%.

Systemet i sin helhet ses här

 

 

 

 

 

Spiken
  • Albanien
team-spiken
Draget
  • Montenegro 1X
team-draget
Miljongängets STRYKTIPSANDELAR