Jackpot Stryktipset

Publicerades den 18 mars 2023

Att vakna upp en lördag med en stundande fet jackpot på Stryktipset är alltid något speciellt. Idag är vi där igen och det vattnas i munnen när tankarna försvinner iväg fram mot 18:00 då man föreställer sig läget inför kvällsmatcherna och de potentiella utdelningarna på dina utfall. Att sitta med riktigt fint inför avgörandet på kvällen är det inte mycket som slår i spelväg. På det sättet är Stryktipset ett fantastisk spelform.

Kvällsmatcherna denna runda är City – Burnely och  Chelsea – Everton. Sistnämnda är hemmalaget en av de större favoriterna, om än inte den största, på kupongen (City). Vinstchansen värderas av marknaden ligga på runt 60%, strecken däremot har seglat upp en bra bit över 70%. Samtidigt som Chelsea är en fin byggsten för att inte göra ditt system allt för svårt finns det också kittlande möjligheter att kasta över 70% av de inlämnade motståndarraderna i papperskorgen. Bägge alternativen fungerar och hänger som vi ofta skriver om hur övriga matchers tecken placeras ut.

När det är Jackpot, särskilt idag då den dessutom är rätt stor (16 miljoner), finns det många fler radkombinationer som ger bättre betalt än vad sannolikheten/svårighetsgraden säger. Det gäller att hitta de vägar, ofta i kombination med varandra, där många motståndare går bort sig. Det är kombinationer mellan favoriter, underdogs, över- och under-streckade lag. Lyckas du väl här behöver det inte som helhet vara jättesvårt, för att det trots allt ska bli finfin utdelning.

Vi brukar bygga ett spelförslag som i grunden är på 1296 rader, men när det är denna fina Jackpot spetsar vi grundramen och spelar 3888 rader. Detta system finns även som andelsspel inne i vårt ombud. I skrivande stund på förmiddagen finns ungefär hälften av andelarna kvar.

Spikförslag

Manchester City mosade Leipzig i veckan och att Championshiplaget Burnley ska kunna stå emot i FA-cup-kvartsfinalen är långsökt. Många kommer att spika och göra detta till en 12-rätters och vi har väl egentligen svårt att argumentera för något annat. Ska du åt hela potten på 16 miljoner är det klart att du får ett bra utgångsläge genom att fälla City. Det är dock betydligt färre radkombinationer med fint spelvärde som innehåller Burnleysidan – det är vi rätt säkra på.

Brentford streckas i nuläget lite för hårt, men vi gillar hemmalaget och förhoppningarna rent streckmässigt är att laget streckas ner under 60%.

Middlesbrough är faktiskt efter City den mest sannolika vinnaren på kupongen. Streckas i nuläget lägre än ex. Chelsea och funkar som spik även de. Att hemmalaget, både spel och poängmässigt, dessutom är ett av seriens vassaste lag gör att det känns tryggare. Laget får ut vettiga resultat av sin fotboll och även om Preston har en imponerande resultatrad på bortaplan så kommer det bli tufft idag. Fin spik om den står kvar runt 70%.

Med tre ganska hårt streckade spikar kompletterar vi med en spik i det jämna Championshipmötet mellan QPR – Birmingham. Två helt formlösa lag där QPR nog är värst i sällskapet. Birmingham är inte långt efter då vinsterna inte heller här direkt ramlat in sista tiden. Hemmaplan, knapp favorit och en förhållandevis ok streckning gör att QPR fungerar som komplementspik/fjärdespik. Spännande att se rörelserna under dagen, både gällande odds och streckprocent i denna kamp.

Halvgarderingar/reduceringar

Vi använder halvgarderingarna till att locka bort en del av de överstreckade lagen i mittenfacket. Rotherham, Stoke och Luton åker samtliga i detta systems papperskorg. Inte något av lagens respektive vinstchans överstiger 40% och vi har således sannolikhetsläran på vår sida.

Genom dessa val av halvor plockar vi bort några av många motståndarrader. Men inte tillräckligt många. Här använder vi istället reduceringsmöjligheterna som finns via Reducering – marknadens bästa reduceringsverktyg för Stryktipset.

Gul reducering markeras på Chelsea och Aston Villa. Inte någon större reduceringsgrad men vi tar bort alla de utfall där bägge dessa lagen segrar. Kravet sätts till max 1. Vi ger oss möjligheten att fälla bägge vilket skulle vara en fin boost för utdelningen.

Röd reducering sätts på 3 favoriter, men som samtliga är lite överstreckade. Även här komponeras reduceringen med tanke på våra spikar. Vi behöver fälla favoriter och gärna dessa överstreckade gängen. Att fälla samtliga är tufft, både rent sannolikhetsmässigt men också för att det riskerar att placera för många av våra inlämnade rader i en viss kategori av rader – värderader. Här har vi en del motståndare och det finns risk för underbetalt trots fin träff. Vi sätter därför ut kravet att exakt 1 av dessa överstreckade favoriter ska segra. En reducering som är effektiv för att styra sina rader mot ett visst utdelningsspann men också ett effektivt sätt att få ner systemkostnaden.

Blå reducering markeras sedan på fyra stycken halvgarderade matcher där vi i alla matcher väljer att vikta mot ett av de två markerade tecknen. Helt enkelt det vi tycker ser mest attraktivt ut streckmässigt.

Totalt sett har vårt bygge på 3888 rader nu reducerats ner till 1056 rader – en reduceringsgrad på 73%.

Systemet ses i sin helhet här nedan och är färdigt att lämnas in, eller för den delen finjusteras för den som vill.

Reducerat spelförslag – 1056 rader