Klassiskt Europatips!

Publicerades den 14 augusti 2022

Gårdagens Stryktips såg länge riktigt fint ut. Efter första halvlek var det hugg nästan överallt och välbetalda 13-rättare hägrade. Det gick absolut inte att klaga på inledningen och de pling som kom. Rushen fortsatte tyvärr inte i andra halvlek, vilket såklart är ett måste om det ska klaffa för 13 rätt. En hel del pling åt fel håll och bland annat tappade en av våra använda åsnespikar Sunderland samt ett av våra drag – Coventry, bägge varsin 2-0 ledning. Sådant har man inte råd att få emot sig när det ska jobbas in 13-rättare.

Nya tag idag söndag då vi har ett riktigt klassiskt Europatips framför oss. Svensk och engelsk fotboll blandas med söndagsklassiker som Serie A, LaLiga och sen lite inslag från Tyskland och Frankrike. Vi ska göra vårt bästa för att bena ut kupongen och förhoppningsvis landa full pott.

Här nedan följer ett spelförslag. Systemet och dess systemram lämnas in som andelsspel för 96kr/andelen och går att köpa in sig i vårt ombud.

Igår skrev vi om trender och hur du enkelt kan följa detta inne på reducering.se. Detta är såklart väldigt tacksamt att använda även på Europatipset. Här är det lägre omsättning än på Stryktipset, men omsättningen fördelar sig på liknande sätt, dvs den största delen av omsättningen kommer att komma in när det närmar sig spelstopp.

Spelförslaget byggs i samarbete med reducering.se – Sveriges vassaste reduceringsverktyg. Enkelt att använda, för såväl nybörjaren som den erfarne tipparen.

Spikförslag

På dagens kupong och som oftast på ET, är ett sätt att tänka och bygga sina system att tänka lite annorlunda kring spikvalen och i nästa skede vaskningarna.

Allt som oftast rätt många starka favoriter på kupongen. Lagen har hög vinstchans men många av kupongerna väljer också att gardera några av dessa och finna 1-2 andra spikar. Att gå emot denna typen av spikar kan vara en fin melodi. Vilka matcher du väljer kan ibland skifta, det är ditt system som helhet som är viktigt. Vi skriver vidare om det under halvgarderingar.

Toppmöte och tillika London-derby i Premier League mellan Chelsea – Tottenham. Chelsea ska rankas snäppet högre än Tottenham och med hemmapubliken i ryggen tycker vi att man är en attraktiv spik som streckade under 40%.

Elfsborg – Norrköping möts och två lag som trivs på det snabba konstgräset ska ut i sommarhettan. Streckas ganska korrekt även om hemmalaget kanske streckas något för hårt. Men en spik som absolut går att använda för att skapa en vettig balans.

I övrigt kan det vara vettigt att spika av rätt tungt streckade lag med hög vinstchans. Vårt val på detta systembygget blir Lazio och Roma. Det finns flera andra alternativ, exempelvis Real Madrid, AIK, Djurgården och West Ham.

Dessa lag hålls dock inte i handen som spikar på detta bygge. Men för den delen säger vi inte att det är fel att de används. Övriga kupongen måste i så fall anpassas.

Halvgarderingar/reduceringar

Våra halvgarderingar blir att utelämna två potentiella spikar hos övriga svenska folket. Djurgården och West Ham. Genom att utelämna dessa två lag skakar vi av oss en hel del motståndarrader, vilket kompenserar vårt val av mer sannolika vinnare. Kalmar trivs mot topplagen, eller snarar tvärtom – topplagen trivs inte mot Kalmar. Dessutom har vi ett rätt överstreckat DIF som matchat tidigare i veckan. Skrällen jobbas! I Nottingham hoppas vi hemmadebuten i PL blir poänggivande. Hammers kommer få det tufft och vi jobbar skrällen här på detta system.

Som reducering väljer vi två olika krav.

Gul reducering ställer ut krav på minst 1 men max 2 favoritsegrar i tre utvalda matcher med överstreckade favoriter, men med förhållandevis hög vinstsannolikhet. Att alla tre ska segra är dock inte lika troligt. Spelar du trippeln på oddset får du nästan 5 ggr. Dvs sannolikheten runt 20%.

Ett blått reduceringskrav sätts ut på två andra hemmafavoriter i mellanklassen, Degerfors och Nice. Kravet blir att exakt en av dessa ska vinna. Även här tror vi att de bägge lagen kan komma att ingå i det gäng av lag som kan användas av svenska folket som spikar att komplettera de större favoriterna med. Degerfors ser vettigt ut streckmässigt och Nice kan tänkas vara en användbar åsnespik.

Totalt har vi nu reducerat vår grundram från 1296 rader till 416 rader. En reducering med 68%.

Du ser systemet i sin helhet här

Våra andelssystem finner du hos vårt ombud. Både Europatips och Topptips – Välkommen in!