Klassiskt Stryktips!

Publicerades den 15 april 2023

Ny lördag och nya tag, förväntningarna som infinner sig varje lördagsmorgon är alltid ”är det idag som är dagen?”. 13 matcher ska kluras ut med höga totalodds även vid de simplaste utfallen, det är inte alltid lätt. Men jäklar vad kul det är och känslan av storklonk har vi fått känna på flertalet gånger. Kan det vara dags nya 13-rättare på Stryktipset redan idag? Sex matcher från Premier League och sju från The Championship, klassiskt så det förslår. Vill du haka på något system av oss i Miljongänget till dagens runda så finner du dessa i vårt ombud hos Svenska Spel.

Som vanligt kommer dagens inlägg till slut mynna ut i ett matematiskt spelförslag med 5 spik, 4 halv och 4 helgarderingar. Denna ram går det att köpa in sig i via andelsspel HÄR (96kr/andel). När vår grundram är byggd så kommer vi sedan trimma systemet med marknadens vassaste reduceringsverktyg inne hos reducering.se (gratis att använda).

Nu bygger vi!

Spika

Manchester City
Tottenham
Millwall
Sunderland
Watford

Kupongens största favorit i form av City spikas, tätt följt av kupongens näst största favorit Tottenham. Så defensivt det kan bli med andra ord men det kommer vi balansera upp på ett fint sätt senare i bygget. Förhasta dig inte och känn dig inte ”tvingad” att spika, vaska etc på ett visst sätt. Att zooma ut och skapa dig en helhet över texturen på kupongen och därifrån klura ut vettiga lösningar är bra mycket bättre än att direkt dyka in och jaga spikar eller andra vägar. Ett tränat öga ser ganska snabbt vilka vägar som är attraktiva i kombination med varandra. Manchester City och Tottenham kommer med stor sannolikhet vara snäppet för bra för Leicester och Bournemouth. Solid start på bygget med två hörnstenar med goda vinstchanser utan att vara allt för överstreckade.

Vi följer upp den defensiva vägen med tre spikar i mellanfacket. Millwall, Sunderland och Waterford har i skrivande stund runt 50% vinstchans vilket gifter sig ganska bra med City/Spurs. Visst kunde det varit trevligt att varva in något fräckt drag här för balansens skull men vi väntar med det, det finns ett par riktigt fina alternativ att plocka bort.

Halvgarderingar

Ovan skrivna spikar kommer finnas med på majoriteten av våra motståndares kuponger så för att få ihop ett slagkraftigt system så behöver vi trycka foten lite på gasen här. Ha även i åtanke att ”max” i utdelning och oddsprognos blir relativt låg med dessa val. Ett system i den prisklass som spelförslaget ändå är i får ibland acceptera det men går vi den vägen så måste golvet (min) vara ganska högt. Reducera och eller vaska dig fram till detta. Vi gör en kombination av dessa idag.

Överstreckade lag som Everton, Luton och Stoke plockas bort från ramen och för att sy ihop säcken så kör vi en hårdrocksnäve i mötet Swansea-Huddersfield. Vi tar härmed bort ett gäng dåliga rader som knappt hade gett insatsen tillbaka om dessa favoriter hade vunnit i kombination med våra spikar.

Reducering

Vi fortsätter på samma spår som i våra halvgarderingar, svaga och överstreckade favoriter ska attackeras. Röda utgångar placeras på Crystal Palace, Wolverhampton och Coventry med kravet att max en av dessa får vinna. Med andra ord säkerställer vi att minst två av dessa måste tappa poäng och golvet höjs ytterligare i vårt bygge.

Färdigt spelförslag för 960 kronor (26% reduceringsgrad)

Lycka till!