Kval till Conference League på ET

Publicerades den 27 juli 2023

Kul torsdagskupong på Europatipset. Det är kvalspel till Conference League för hela slanten där tre lag från Allsvenskan ska försöka avancera till nästa runda. Bäst chanser på förhand har Kalmar FF och Djurgården medan Hammarby ställs mot tuffa Twente. Det och flera andra intressanta tillställningar ställs inför oss när vi ska försöka hamna på rätt sida och nå det åtråvärda 13 rätt på ET!

För att vara lyckosam på poolspel krävs en solid spelstrategi, tålamod och stor portion tur. Det är trots allt hög svårighetsgrad på Europatipset, speciellt om man inte bara spelar för favoritsegrar. Idag tycker vi oss se fint spelvärde på vissa skrällar som inte är alltför osannolika, optimalt när vi försöker balansera mellan svårighetsgrad och spelvärde. 

Spelförslag

När den första miljonen är omsatt finns det en handfull med riktigt fula tecken på kupongen. Med fult tecken menar vi lag som har på tok för högt streckprocent sett till deras faktiska vinstchanser. Ja, det kommer säkert att korrigeras en hel del framåt spelstopp men vi spelar den hand som ligger framför oss nu. Taktiken blir att spela hårt mot dessa lag och istället välja spikar med mer tilltalande streckprocent. 

Spikar

Kalmar (51%) – Det röda laget från småland har haft det tufft i Allsvenskan senaste tiden men idag hoppas vi att de studsar tillbaka. Pyunik från Armenien är off season och ska förhoppningsvis inte vara i fullt slag i juli. 51% är fint på hemmalaget!

Twente (83%) – Hammarby drog en tuff lottning mot Twente och vi tror de kommer vara några nummer för små. 83% är högt men det kan vi leva med. Ettan spikas!

Ferencvarosi (76%) – Även den andra stora draken tas in i båten. Det finns helt enkelt mer attraktiva skrällar på kupongen att jaga än Shamrock. Solid och spelvärd spik.

Pogon Szczecin (54%) – Det polska laget med den svåra stavningen streckas i princip helt even mot oddsmarknaden trots klart favoritskap. Stannar den på dessa priser vid spelstopp är det kanske dagens bästa spik!

Levski Sofia (38%) – Vår tuffaste spik, trots att de bär ett klar favoritskap i matchen. Hemmalaget överstreckas med närmare 5% trots odds på 3,50 – det kastar vi mer än gärna i papperskorgen.

Garderingar

Nu är det dags att gå på offensiven när fyra halvor ska ut. CFR Cluj och Derry City har ett brutalt dåligt spelvärde. Vi pratar 25%+ överstreck trots vinstchanser på runt 40%. Det är sällan man ser så iskalla tecken. De tillsammans med Cejle klivs helt i vår matematiska grundam. Fäller vi dessa lag har vi fintat bort en stor del av poolen, trots att vi knappast stuckit ut hakan alltför mycket. 

Som ett komplement blir det en hårdrocknäve och vi vänder blickarna mot Sveriges bästa reduceringverktyg – Reducering.se. Vi är inte klara på långa vägar!

Reduceringar

Trots att flera vaskningar redan är gjorda så kan vi ta ut svängarna ännu mer. Tack vare vår relativt defensiva spikkombination kan vi spela offensivt utan att det blir för tufft. Två färgreduceringar används i detta syfte:

Röd – Ytterligare tre favoriter med för hög streckprocent ringas in – max ett av dessa får vinna.

Gul – Både Djurgården och VItoria Guimaraes övervägdes som spikalternativ. Vi viktar något i deras favör – minst en måste vinna. 

Spelförslag för 640 kr (51% reducerat)

Trots att totaloddsprognosen inne på reducering.se är relativt låg så kommer det finnas utrymme till höga utdelningar på vårt system tack vare de skeva streckprocenten. 

Vill ni hänga med oss på ett system ikväll så finns samtliga i vårt ombud hos Svenska Spel. Systemen byggs nära spelstopp för att optimera chanserna till 13 rätt.

Varmt välkomna in!

Skrällen
  • KuPS
team-skrallen
Spiken
  • Pogon Szczecin
team-spiken
Draget
  • Levski Sofia
team-draget
Spela Europatipset med Miljongänget