Kvalmatcher till Europa för hela slanten

Publicerades den 17 augusti 2023

Ikväll spelas det returmöten i kvalmatcherna till Europa League och Conference League. Passande nog innebär det en kupong på Europatipset med mängder av intressanta och roliga fotbollsmatcher. Dessutom får vi möjlighet att reagera och agera på viktig information. Vi vet att oddsen är känsliga inför laguppställningarna, speciellt på europamatcherna.  Saknas en eller några nyckelspelare ändras förutsättningarna snabbt. Det ska vi dra nytta av ikväll på våra andelsspel hos Svenska Spel

Ni som har följt oss ett tag vet att vi verkligen gillar reduceringsverktyget hos reducering.se. Att som poolspelare få möjlighet att snickra och fördela sina tecken precis hur man vill skapar möjligheter till bra systembyggen. Hos Reducering.se finns det dessutom utmärkta verktyg som “Totaloddsprognos” (svårighetsgrad), “Utdelningsprognos” (värde) och “Trender” (motståndarnas tendenser) som underlättar i jakten på välbetalda utgångar. Reduceringsverktyget är helt gratis och vi själva använder det frekvent.

I dagens spelförslag ska vi snickra på en grundram med 5 spikar, 4 halvor och 4 helgarderingar.  

Spelförslag

På ett tidigt spelförslag har vi inte lyxen att invänta laguppställningar. Det är runt 800 000 kr omsatt i skrivande stund och vi får spela den handen vi har blivit tilldelad, det vill säga attackera de kuponger som har lämnats in. 

I sann ”Europatipsetanda” finns det mängder med lag som ger under 2.00 på oddsmarknaden. Det skapar en dynamik där man helt enkelt inte får betala för allt för många skrällar, då räcker prispotten inte till. 

När vi söker spikar letar vi framförallt efter favoriter där spelvärde kombineras med goda vinstchanser. Genk (53%), Ludogrets (74%), Brann (52%), Luzern (60%) och Fenerbache (64%) passar väl in på beskrivningen. Samtliga lag har över 50% chans att vinna sina respektive matcher men har trots det rimliga streckprocent. Det är egentligen bara Ludogretz som är något kall men det kan vi leva med tanke på deras stora favoritskap. 

Garderingar

En optimal situation på poolspel är om man lyckas hitta drag mot det svenska folket som inte innebär att svårighetsgraden sticker iväg. Austria Wien (56%) och Ludogretz (60%) streckas båda 20%+ högre än oddsmarkanden trots relativt jämna matcher på förhand. Sådana här pass skeva värderingar måste vi ta till vara på, båda slängs i papperskorgen. 

En klassisk gubbgardering (1-2) är ett underskattat drag. Kryssen är sällan några kupongrensare och man kan ofta hitta betydligt mer spelvärde på tecken med liknande svårighetsgrad som kryssen. Vi avslutar grundramen med två “1-2:or” i match 4 & 12.

Nu ska verktygslådan fram och vi ska effektivisera en stabil grundram. 

Reduceringar

Ett bra sätt att använda reduceringsverktyg är att städa bort så kallade skräprader. Det betyder utfall där alltför många favoriter vinner och utdelningen tar för mycket stryk. 

Röd markering – max två av fyra överstreckade lag får vinna. Det är ett villkor som effektivt städar bort många kalla scenarion. Vinner dessa fyra så sitter vi mer än gärna vid sidan av och hänger istället med på förmodad jackpot på söndag. 

Blå markering – Ett annat smart sätt att reducera är att hitta mellanvägar. Vi ringar in Hearts och Lech Poznan, exakt en av dessa behöver vinna. 

Spelförslag för 552 kr (57%)

Skrällen
  • Hapoel Beer Sheva
team-skrallen
Spiken
  • Brann
team-spiken
Draget
  • Legia Warsawa
team-draget
Spela Europatipset med Miljongänget