Lördag trots allt – Stryktipset

Publicerades den 20 maj 2023

Lördag igen och trots att det börjar går mot sommartider, de flesta säsonger mot sitt slut – så är det trots allt Stryktipset. Omsättningen dalar något och kommer väl historiskt göra det från denna tid fram till Premier League vevar igång i augusti. Visst, PL finns på kupongen idag också, men en del av spelarkollektivet har varvat ner trots allt.

Såklart är en högre omsättning ofta att uppskatta, särskilt en icke-Jackpot-omgång. Det är ju trots allt del av omsättningen som hamnar i 13-potten. Men en sak är extra fint med denna perioden som kommer och att omsättningen sjunker – Svenska Spels ”ensam vinnare – garanti” på 10 miljoner. Mindre omsättning ger färre motståndare och när och om du träffar den där skeva radkombinationen har du större möjlighet att plocka den där 8-siffriga utdelningen.

Ett bra sätt att för en mindre slant vara med i kampen om en del i just denna 10-miljonare är att haka på våra andelsspel. Vi har olika typer av system uppe i vårt ombud hos Svenska Spel. Vi spelar såväl matematiska som R och U-system i olika prisklasser. Nedan tre förslag av de tre olika varianterna.

Miljongängets Stryktips-Mix 254 kr/andel

Miljongängets R-Klonk 165kr/andel

Miljongängets U-5-6-2 97kr/andelen

Utöver dessa såklart fler alternativ på Stryktipset, men även övriga poolspelsprodukter hos Svenska Spel.

Här ska vi nu fokusera på dagens Stryktips. Fem Premier Leaguematcher är väl det enda som är sig likt en klassisk Stryktipsomgång. Nedan dessa har vi en salig mix av matcher som dock tilltalar speltarmen. Sammansättningen ser ut att kunna arbetas med på olika sätt. Vi har några medelstora favoriter med vinstchanser runt 60-65% och utöver detta rätt öppet faktiskt. Kul blandning där möjligheterna att utdelningen ska ta fart ska anses vara god tycker vi.

Vi utgår från en ram på 1296 rader i detta bygge – en ram som också lämnas in som Miljongängets Lilla ST för 96kr/andelen för er som tycker det ser intressant ut. Denna ramen använder vi sedan för att visa er smarta reduceringar via Reducering – Sveriges vassaste reduceringsverktyg.

Med små enkla reduceringar får du dels ner ditt radantal – tillika kostnad, men väljer också på ett smart och effektivt sätt ut de rader som du vill betala för. Du kan plocka bort vissa kombinationer, såväl för många favorit som skrällkombi9nationer.

Spikförslag

Någon eller några av de nämna 65% favoriterna får vi lov att hålla i handen för att bygget ska bli rimligt sett från vår position i näringskedjan med detta systemet.

Egentligen är alla rätt likvärdiga även om någon kanske sticker ut streckmässigt åt vardera håll. Detta bör dock kunna justeras under dagen när pengarna kommer in.

Vi väljer här att spika Manchester United som tillsammans med Liverpool slåss om den sista CL-platsen. Bournemouth borta är absolut ingen enkel match, tvärtom. Hemmalaget har visserligen inget att spela för då kontraktet är säkrat. men en fin avslutning hemma framför fansen kan vi nog garantera att laget vill göra. I grunden ska dock kvaliteten skilja och strecken ser ut att bli ganska korrekt – då funkar spiktvåan absolut.

I nuläget är Arsenal rätt fina streckmässigt och mycket handlar väl om att det likt i ovan nämnda möte finns en viss tendens att lägga ”har att spela för” i sin värdering. Nottingham slåss om kontraktet och säkrar väl i stort sett nytt kontrakt vid en trea idag. Även en pinne vore extremt fint för hemmalaget. Arsenal å sin sida har i allt utom teorin bränt sina guldchanser i och med senaste torsken mot Brighton. Håll koll på streckprocenten, fortsätter folket att hålla nere Arsenals procent är det en vettig väg att gå som spik.

I mitten av kupongen hittar vi två spikförslag från Spanien. Bilbao och Almeria spelar hemma mot Celta respektive Mallorca. Det skiljer sig lite åt och här tycker vi hemmaplansfördelen i kombination med att lagen verkligen behöver poängen avgör. Strecken kommer av allt att tyda bli i överkant, särskilt i Almeria som redan i nuläget är överstreckade. Detta sväljer vi och hoppas kunna justera rätt fint med våra reduceringar.

Sista spiken på detta systemförslag blir franska Nantes. Inget roligt lag att hålla i handen då formkurvan är bland de sämre i Europa. Ny tränare har tillkommit för att rädda kontraktet och vi får se om det hjälper Nantes som just nu ligger under strecket. Här hoppas vi strecken kommer landa nedåt lite i kombination med att oddsen även dessa droppar. Just nu lite överstreckade mot Montpellier. Ett bortalag som har sett fina ut,sista tiden och framförallt gjort en jäkla massa mål. Till dagens match saknas dock en av bortalagets främsta offensiva spelare, Wahi. Kan det vara det som avgör i Nantes favör?

Reduceringar

Möjligheten att komplettera våra halvgarderingar, där vi egentligen inte gör något extra att höja på ögonbrynen åt, görs med våra reduceringar.

Tre olika reduceringar används för att banta systemet och framförallt för att sålla bort ett par rätt usla radkombinationer.

Gul reducering: Med våra spikar kommer det bli oerhört tufft att få något vettigt betalt på ett system där även Liverpool och Atalanta segrar. Vårt krav blir därför hårt men effektivt – max ett av lagen får vinna på detta system. Det ska sägas att både Liverpool och Atalanta är absolut tänkbara att använda som spikar idag, men med de spikarna vi valt på detta systemet kommer det krävas att fälla någon, helst fler stora favoriter. Att bägge lagen vinner ska dessutom ses i skenet av att det är större chans rent sannolikhetsmässigt – att någon bränner. Två hemmasegrar ger exempelvis runt 2.50 i odds i en dubbel.

Röd reducering: På våra fyra halvgarderingar markerar vi favorittecknet rött och sätter kravet att minst 1, men max 3 ska sitta.

Blå reducering: Även här ställer vi krav för att få bort minst ett av två överstreckade hemmalag. Max 1 av två markerade blå tecken krävs för att reduceringen ska slå väl ut.

Vi har nu reducerat 31% av systemets ram och majoriteten av de rader vi har reducerat bort är kombinationer som hade resulterat i det lägre utdelningsspannet.

Systemförslaget i sin helhet via Reducering