Målfesterna avlöser varandra – läge för Bomben

Publicerades den 16 juni 2024

Målfesterna avlöser varandra i EM-slutspelet. Eller målfester och målfester, men samtliga matcher har klivit över 2,5-linan och det får anses vara effektiv offensiv kvalitet hos många av lagen. Visst, en del matcher hade kunnat slutat med än fler mål medan några haft full utdelning. Favoriterna har stått pall än så länge och att det är 24 lag med kanske också leder till att vi får något fler favoritsegrar och eventuellt också fler mål i snitt.

Idag har vi tre nya matcher på schemat och samtliga dessa tre utgör dagens Fotbolls-Bomb där Svenska Spel puttat in 300.000 kr extra att slåss om för de som löser alla tre korrekta resultaten.

Alla tre matcher idag har ett tydligt favoritskap och följer dagens matcher trenden än så länge blir de stabila segrar för favoriterna.

Vi ska naturligtvis vara med i kampen och förväntar oss bra värde på spelomgången. En återbetalningsprocent närmre 100%, kanske rent av högre än så är inte orimlig på denna typ av kupong.

Hur du ska attackera denna rundan är upp till var och en. Spela 1kr och hoppas på en eller kanske flera smällar som får oddset att sticka iväg. Alternativt spela mer safe och köra multiraderskupong och slicka i sig av utdelningen som mest troligt kommer bli fin även om det ramlar in mer betrodda resultat.

I vår andelsbutik inne hos Svenska Spel har vi gett er olika typer av alternativ. Här finns system från 10 kr upp till 1950kr/andelen. Systemens upplägg är också olika då vissa spelas som 1-kronors och vissa med multiraders-insats upp till 100kr raden.

Här tre olika förslag:

Miljongängets Big Bang x 10 (1950kr/andelen)

Explosiva Bomben x 100 (330kr/andelen)

Miljongängets Fotbollsbomb (198kr/andelen)

Vi ska även ge oss på att bygga ett spelförslag här på sidan. Till vår hjälp tar vi Reducering som erbjuder marknadens vassaste reduceringsverktyg. Här kan du bygga en större ram och få med fler tecken men ändå få ner systemkostnaden till en rimlig nivå genom att du själv väljer vilka resultatkombinationer du ska betala för.

Spelförslag

Dagens tre matcher:

Polen – Nederländerna
Slovenien – Danmark
Serbien – England

De tre respektive bortalagen står som sagt med tydligt favoritskap. England, som oddsmässigt är en av hela turneringens stora favoriter, har det kanske på pappret tuffaste motståndet mot Serbien. Ett Serbien som dock Sverige, trots förlust, skapade en hel del oro för. Skickligheten är betydligt högre hos engelsmännen, än svenskarna, särskilt i offensiven, så favoritskapet är med rätta stort. Det är istället våra grannar Danmark som har högst favoritodds idag när de tar sig an Slovenien.

Vi kommer här att bygga ett reducerat spelförslag som lämnas in via Reducering.

Grundramen är på 1440 rader och spelas som Miljongängets Fotbollsbomb (198kr/andelen).

Polen – Holland 0 – 0,1,2

Här går vi rakt ut och riskerar hela systemet i första matchen genom att spika 0:an på Polen. Nederländerna besitter en mycket fin defensiv och det är den lagdelen som kommer vara viktigast om laget ska ta sig långt i detta slutspel. Ett Polen som sannolikhet kommer inrikta sig på att försvara är nöjda så länge det står 0-0. Vi har knapp ”favorit” på under 2,5 mål och tillsammans med att 0:an streckas på under 40% är det ett fint drag på dagens Bomben-lapp. Träffar vi rätt här sitter vi fint på det på övriga där vi går för betydligt fler fräckare drag. Polens nolla kompletteras med 0,1,2 för Holland.

Slovenien – Danmark 0,1,2,3 – 0,1,2,4,5

Ett tydligt drag på under-sidan om vi tittar oddsen – under 2,5 mål ger runt 1,70 i odds. Detta gör att det finns några tecken på många mål som inte är så snygga och vi väljer att plocka bort det fulaste av dem, nämligen 3:an på Danmark. För övriga halvfula tecken använder vi reduceringskrav (gul och blå färgreducering) där en del kombinationer plockas bort för att vi inte vill betala allt för mycket för dessa kombinationer.

Serbien – England 0,1,3 – 0,1,2,4,5,6

Här målas det på och vi lämnar i stor sett bara två tecken utanför ramen. Serbiens 2:a och Englands 3:a är bägge tecken som ser rätt fula ut streckmässigt. 19% på att Serbien gör två pytsar och hela 25% på England att göra tre är streckprocent vi kan leva utan. Då tar vi hellre med mer attraktiva tecken i annat procentintervall. Finast tecken i denna match får vi lov att utse Serbiens 0:a och Englands 1:a. Vi gör också ett halvtufft reduceringskrav (grönt färgkrav) där dessa två tecken markeras tillsammans med två andra tecken i övriga matcher och får således mer vikt av vår insats.

Färgreduceringar

Vi har nämnt våra färgreduceringar i texten ovan men sammanfattar nedan:

Gul färgreducering: Här ställs kravet att max 1 av markerade gula tecken i matchen Slovenien – Danmark får sitta. Tre riktiga lågprocentare med låg sannolikhet. Kombinationen av de vaskar vi.

Blå färgreducering: Här markeras tre andra tecken i matchen Slovenien – Danmark och det fulaste av våra tecken på Nederländerna (3:an). Samtliga blå markerade tecken får anses vara rätt fula streckmässigt i förhållande till sannolikt utfall. Vi sätter även här kravet att max 1 får sitta.

Grön färgreducering: Här viktar vi över på de tecken som trots ganska hög streckprocent ser ut att bli attraktiva värdetecken i våra ögon. Fyra tecken markeras och kravet kan skruvas lite efter smak. Vi nöjer oss med att jobba in minst 1.

Totalt har 1440 rader i grundramen nu reducerats ner med över 50% och radantalet är nu 692 till antalet.

Reducerat Bombenförslag – 692 rader