Powerplay med 250.000 kronor extra

Publicerades den 27 januari 2023

Denna fredag bjuder Svenska Spel upp till dans och puttar in 250.000 kronor extra i Powerplay-poolen. Hockeyallsvenskan står i stort fokus och förhoppningsvis står ett gäng motståndare över spel. Intresset för denna serie är inte allt för stor och när vi erbjuds extrapengar i en relativt liten pool så blir spelvärdet ofta väldigt fint. Återbetalningsprocenten höjs och det blir således mycket enklare att bygga bra system.

Vi kommer som vanligt använda reducerings.se och bygga ihop ett spelförslag för dagen. Ta inspiration från bygget och knåpa ihop ett eget om andan faller på. Är detta inget som lockar så har vi självklart andelar till kvällens runda inne i vårt ombud hos Svenska Spel.

Nu drar vi igång bygget!

Spika

Vita Hästen
Björklöven

Björklöven är hårt streckade idag men vi väljer att blunda lite för detta. Det finns förhoppningar om att procenten droppar en del mot spelstopp och gillar inte alls vad vi sett av Östersund den här säsongen. Poängen har rasslat in i vettig takt för bortalaget men vi är inte alls imponerade och tycker de fått med sig mer än de förtjänar. Vi tror även att Björklöven bör ner en aning i odds och detta i kombination med att strecken kan tänkas falla så känner vi oss riktigt nöjda med valet.

Vi fortsätter sedan med Vita Hästen, detta med hänsyn till vår inledande spik. Även om vi gillar Björklöven så behöver vi forma bygget efter denna spik. Vi gillar därför att plocka en spik i mellanfacket som kommer få minst kärlek av svenska folket. Det finns fem andra alternativ i ett snarlikt oddsintervall där samtliga streckas hårdare. Vi tar ungefär samma risk i bygget som våra motståndare men betalar ett mycket bättre pris i form av lägre streckprocent vilket är perfekt!

Halvgardering

Varken Björklöven eller Vita Hästen gör oss kvitt några motståndare, vi behöver trycka lite på gasen. Ett överstreckat AIK får därför sätta sig på bänken och titta på. Vi anser att AIK är en aning för stora favoriter på oddset och således blir ettan än mer överstreckad än det som ”syns”. Kristianstad bör ha vettiga chanser till poäng idag och x2 rensar fint!

Reducering

Här väljer vi att markera tre lag som fanns med i våra initiala spiktankar. Södertälje, Djurgården och Troja/Ljungby får varsin grön utgång med kravet att minst 1 men max 2 ska sitta. Samtliga tre gillar vi och vill fördela lite mer av våra rader mot just dessa tecken. Kravet ”max 2” känns dock välbehövligt, skulle samtliga tre vinna i kombination med våra två spikar så är utdelningen tokdöd oavsett vad som händer i resterande matcher.

Färdigt spelförslag för 324 kronor (33% reduceringsgrad)

Vill du köpa andel till ovan nämnt spelförslag så gör du det HÄR. Spelas x2 och kostar 90 kr/andel.

Stort lycka till!