Premier League avgörs – Stryktipssöndag

Publicerades den 19 maj 2024

Premier League ska avslutas idag och därför avgörs också veckans Stryktips denna veckan på söndagen istället för traditionsenligt lördag. Det är onekligen Manchester City som sitter i förarsätet. Oddsen indikerar att det med runt 95% sannolikhet kommer bli Peps mannar som ikväll får fira ligaguldet säsongen 23/24. Det är Arsenal, vilka gjort en fantastiskt fin säsong, som fortfarande kan sätta käppar i hjulet. Det krävs då dock att rivalerna från London – West Ham – luggar City på poäng. Större under har skett i idrottsvärlden, men vi ska väl inte sticka under stolen med att City har drömläge!

I övrigt är det avgjort i bottenstriden. Det blir Luton, Burnley och Sheffield United som får lämna finrummet. Gällande de sista Europa-platserna finns det visserligen en uns av nerv kvar. Tottenham, Chelsea och Newcastle är de gängen som tabellplaceringen skulle kunna få en betydelse vid förändring.

Dagens Stryktips består av Premier Leagues 10 avslutande matcher och kompletteras med en italiensk, en spansk och en fransk ligamatch. En kupong där vi har en hel del större favoriter, både sett till streckprocent och sannolik vinstchans. Det finns en överhängande risk att flera större favoriter slinker undan, ex både City och Arsenal streckas över 80% i sina avslutande matcher. Utöver dessa finns ett par andra lag som också bedöms ha höäg vinstchans. Vinner samtliga dessa kommer såklart utdelningen inte lyckas ta någon fart, men samtidigt så räcker det att något gäng faller ur ramen och att det dessutom hängs på något annat snedtecken så har vi – vips – ofta en vettig utdelning ändå. Att ändå har rimlig rim och reson i sitt systembygge idag rekommenderas. Det finns en uppenbar risk att du betalar för rader som har skyhögt sannolikt utfallsodds – itfall där du kanske inte kommer bli belönad på det sätt du borde. Om du vill få med många tecken för en mindre peng och ändå få chansen på extrema utfall kan våra R och U-system vara en väg att gå idag.

Här ska vi bygga ett systemförslag som vi lägger upp som ett andelsspel i vår andelsbutik inne på Svenska Spel. Spelförslaget och systemet blir idag just ett R-system med en grundram på 6 hel, 4 halv och 3 spik. i butiken spelar vi det på 14 andelar för 102kr under namnet Miljongängets R – 100-lapp.

Spikar

Vi väljer att spika Manchester City till höga %. Allt kan hända som vi skrev men det känns onekligen som en bra spik denna söndag. Till City adderar vi lite pånyttfödda Chelsea hemma mot Bournemouth. En favorit vi tror hamnar lite i skymundan idag. Vinstchansen är god och förhoppningsvis kan vi få ett rätt fint streckvärde när klockan närmar sig spelstopp.

Vår tredje kompletterande spik bli Crystal palace som gjort en mycket fin andra halva av säsongen. Möter ett Aston Villa som på ett fantastiskt sätt slagit sig in bland de stora drakarna och spelat till sig en av Champions League-platserna. Att skriva rader om att motivationen sviker och att lagen inte har något att spela för gillar vi inte. Det är trots allt professionella lag och spelare som går ut på gräsmattan idag. Vi kan dock inte undgå att titta på de odds som finns ute på oddsmarknaden och dessa får anses vara så nära facit vi kan komma gällande respektive lags vinstchanser. Här visar oddsen att Crystal palace ska ha fin vinstchans, strax över 50%. När streckprocenten då fortsatt ligger under 50% tycker vi att spiken kan vara fin att använda sig av.

Halvgarderingar

Våra fyra halvgarderingar klickas i som en gubbgardering mellan redan klara degraderade Sheffield United och Tottenham. Tottenhams streck ser rätt fina ut sett till bedömd vinstchans och de är onekligen kunnat vara en spik att använda. Krysset ser inte så attraktivt ut i förhållandet streck och sannolikhet. Vi lyxar därför till med ettan som vi tycker är vackrare än krysset.

Två lyxkryss plockas i matcherna Arsenal – Everton respektive Inter – Lazio. Två hemmafavoriter där Arsenal såklart har störst vinstchans men även Inter ska ses med god vinstchans även om det inte är i närheten av Arsenals dito. Kryssen åker med på detta R-system där det vid klaff kan bli lyckade kombinationer för hög utdelning.

Vi utelämnar även Real Betis som i skrivande stund är ett av kupongens fulaste tecken. Underdog på hemmaplan och streckas i upp mot 40% behöver inte motiveras för att plockas bort. Det kan såklart vara ett tecken som i kombination med andra kan slå ut en hel del skarpa system ute i landet. Så med den bakgrunden går det att motivera att plocka med ettan på ditt system idag ändå. Stryktipset är rätt komplext på detta sätt – det gäller att träffa rätt i slalombacken och få in lagom med streckvärda tecken ihop med något eller några lite fulare tecken.

Systemet i sin helhet finns som radskiss på Miljongängets R-100-lapp för 102 kr

För dig som vill använda ramen för bygget och reducera på egen hand har vi fyllt i ramen inne hos Reducering.se – Sveriges vassaste reduceringsverktyg. Här syns också att det i ramen finns radkombinationer med mycket låg sannolikhet där oddsen på dessa utfall är över 60 miljoner. Det krävs alltså att du reducerar bort ett antal kombinationer för att raden ska kunna motiveras lämnas in.

Stort Lycka Till idag på Stryktipset – som efter denna helg går in i en ny fas för året där Premier League ska ersättas på lördagarna.