Premier League dominerar Stryktipset!

Publicerades den 11 maj 2024

Lätt att bli dagvill denna vecka med extra lediga dagar – men vi kan meddela att idag är det LÖRDAG! Vilket i vår värld alltid är veckans höjdpunkt med tanke på Stryktipset! 🙂 Förutom att fixa 13 rätt på Stryktipset ska vi först även kriga in en välbetald träff på Bomben – bra start med två semisvåra resultat på kvällsmatcherna och nu återstår Storbritannien-Kanada, jobba!

Innan vi granskar dagens kupong kommer en stark och spelvärd rekommendation. I vår Facebook-grupp pågår en tävling där vi bjussar på ett otroligt förstapris – Superpresentkort för hela 10 000 kr! Det är inte försent att hoppa in i tävlingen, det ”räcker” att sätta en hyfsad högoddsare idag och en imorgon så är saken biff! In och tävla nu!

Till Tävlingen!

Kupongen på dagens Stryktips är intressant på olika sätt. Dels är den sportsligt av hög klass, det inleds med hela sju Premier League-matcher och sedan är det fina matcher från Italien, Spanien & Tyskland blandat med Allsvenskan, Playoff till League Two och en norsk avslutande match. Sen är strukturen på kupongen också värd att nämna. Det finns ingen megafavorit men samtidigt rätt många tydliga favoriter i oddsspannet 1,30-1,90. För svenska folket innebär det rätt många olika tänkbara spikar att använda och det kommer bli intressant att följa vilka lag som blir överspelade och vilka som smyger under radarn…

Idag bygger vi det traditionella spelförslaget med 4 hel, 4 halv och 5 spikar = 1296 rader. Vi kommer även att reducera ner denna systemram med hjälp av Sveriges bästa reduceringsverktyg, www.reducering.se. Nu kör vi igång!

Spelförslag

Dagens fem spikar är alla favoriter och inget som direkt får någon att höja på ögonbrynen. Det skulle i så fall vara att vi spikar Mainz och går emot ett av Europas bästa (?) lag Dortmund. Men precis som oddsmarknaden skvallrar om ska Mainz vara tydlig favorit i det mötet, fullt motiverade, underliggande siffror som är långt bättre än tabellen visar och då ett lämpligt läge att få möta Dortmund som sparar sig inför viktigare matcher så att säga…

Spikarna på West Ham, Everton, Villarreal och Molde är alla rimliga och vi har förhoppning att Everton ska kunna falla av lite från sin höga streckprocent. Totalt sett en defensiv spikkombo där vi inte på något sätt skakar av oss motståndarkuponger.

Faktum är att vi behåller säkerhetsbältet på även när det kommer till halvgarderingarna. Enda tendensen till offensivt drag är X2 i matchen Gais-Västerås. Nykomlingsmötet ska vara en jämn och oviss historia på förhand men svenska folket tittar tabell i för hög utsträckning och låter sig luras av jumboplatsen VSK har. X2 en bra lösning till begränsad risk och vi har med oss i bakhuvudet att VSK vann båda mötena lagen emellan i Superettan ifjol.

Våra fyra helgarderingar är i vart fall på jakt efter skrällar. Newcastle och Tottenham är två av kupongens största favoriter och där betalar vi fullt ut för skrällar. Brighton såg otroligt fina ut senast och när de har en bra dag kan de utan tvekan ställa till det för Isak & co. Tottenham har det jobbigt och skulle ett högmotiverat Burnley få en bra start av matchen kan det bli stökigt för Spurs, igen…

Reduceringar

Summa summarum, ovanstående grundram har en del kul drag men betalar också för alltför många iskalla rader som bara ger småpengar tillbaka vid 13-träff. Vi vill ju helst att vi ska få betalt ända ner på 10 rätt när vi träffar 13 för annars försvinner stor del av vinstpotten vidare till nästa vecka istället för till vår plånbok… Det brukar krävas runt 70 000 kr på 13 rätt  för att även tiorna ska ge utdelning. Nu försöker vi tuffa till bygget!

Röd färgreducering: Tre favoriter ringas in, Newcastle, Bournemouth och Crystal P. Krav sätts att max ett av dessa lag får vinna. Det säkerställer minst två skrällar ytterligare (nåja 1X Wolves vs CP är väl ingen större skräll). Ett sätt att städa bort lågt betalande rader i vart fall.

Blå färgreducering: Här markerar vi Tottenham, MK Dons & Napoli och sätter villkoret ”minst en max två,”. Vi får därmed med oss krav på en skräll till men samtidigt balans via villkoret att minst en av dessa favoriter faktiskt vinner. I en perfekt värld vinner Napoli och de andra två viker…

1296 rader har blivit 720 rader och de 576 rader vi reducerat bort är framförallt rader som vi ändå inte haft lust att betala för då de haft begränsad potential.

Spelförslaget i sin helhet – 720 rader.

Nu gör vi jobbet, bygger vassa system och landar 13 rätt till fina pengar. Vinsterna ska hagla i DBS-butiken idag!

 

Köp en andel av Miljongänget!

Uppsnack och ett antal intressanta drag från grabbarna i STRYKET kan ses här – perfekt för att komma i Stryktipset-stämning! 🙂