Roligt Europatips

Publicerades den 19 april 2023

Gårdagens Powerplay blev svårlöst och betalade över 40.000 kr. Vi var där och högg på några system med större ramar men fick inte ihop helheten. Två av alla hemmafavoriter vann, mängder av kryss och någon skräll på det. Även Topptipset vart svårlöst men vi fick ihop 8 rätt och över 20.000 kr i vinst på systemet ”2 spikar på 8” för endast 101kr/andelen. Kul och Grattis till er 5 andelsköpare som fick 4.000kr var.

Idag onsdag har vi ett Europatips, ett riktigt roligt sådant. Inleds med de två CL-matcherna Bayern – City och Inter – Benfica, därefter ett antal Championshipmatcher där vi känner oss mycket tillfreds. Kupongen avslutas med ett antal matcher i Europa och Conference League som avgörs först imorgon. Vi får ett läge att kunna jobba 13 dagen efter med förhoppningsvis ett par vassa radkombinationer som lever för fint betalt.  Skoj!

Extra krydda denna runda, tillika även närmst kommande omgångar är att det pågår Reducerings-EM. Inne på reducering.se avgörs tävlingen som sträcker sig över sju st ET-omgångar och det handlar om att bygga ett reducerat system på max 500 rader och den som spelat in mest pengar efter sju omgångar står som segrare och vinner en fotbollsresa värd 10.000 kr. Det finns inget tvång att lämna in systemet på Svenska Spel, vilket gör att du deltar gratis och får även chansen att bygga ett reducerat system om du inte gjort detta tidigare.

Efter första omgången leder man tävlingen på 7980 kr inspelat. Det finns dock gott om tid att slå detta, antingen genom flera småvinster, eller så räcker det med en ordentlig smäll. Häng på om du inte redan är med – Läs mer här

Tittar vi på dagens kupong är det en mycket svårlöst historia. Fem lag på hela kupongen med vinstchans över 50%, där bara ett av dessa fem lag (enligt oddsmarknaden) har högre segerchans än 60%. Ni hör ju, vilket getingbo det här blir.

Vi kommer här att bygga ett spelförslag som utgår från en systemram på 1296 rader. Denna ram lämnas även in som andelsspel för 96kr i vårt ombud. Här på sidan vässar vi ramen med hjälp av Reducering och dess reduceringsverktyg. Vi reducerar dessutom ner radantalet till max 500 och låter detta bli vårt tävlingsbidrag denna omgången i EM.

Spikförslag

Här kommer vi nästan vara tvungna att spika av Middlesbrough. Visserligen störst favorit på strecken, men även klart högst vinstchans. Denna storleken av system behöver ett par av denna typen för att kunna vara med och slåss. Det finns betydligt fler fällor att gå i för både oss och motståndarna. Enkelheten ska inte underskattas.

Man United satt i guldsits hemma i första mötet mot Sevilla, men två självmål på slutet gör att matchen nu är helt vidöppen. Vi väljer dock att spika laget då vi tror chansen är vettig och dessutom streckprocenten ser tilltalande ut.

Andra spikar vi håller i handen på detta system är Alkmaar, Bayer Leverkusen och Manchester City. Lite variation i streckprocenten mellan lagen och helheten gifter sig rätt fint.

Reduceringar

En blå reducering där vi markerar in 4 favoriter. Samtliga rätt överstreckade i förhållande till vinstchans. Kravet blir att minst 1, men max 2 får vinna. Ett bra sätt att förskjuta utdelningsprognosen i rätt riktning på systemet.

Vi använder även gul reducering där 3 tecken med lägre streckprocent markeras. Sannolikheten för att dessa ska sitta är också lägre och vårt krav blir tufft, men det blir ”exakt ett lag ska vinna”.

Totalt landar vi på 408 rader och Miljongängets bidrag i Reducerings-EM omgång 2 är spikat.

Se spelförslag