Söndagslapp på Stryktipset

Publicerades den 23 juni 2024

För ovanlighetens skull bytte Svenska Spel plats på Stryktipset och Europatipset (EM-tipset) denna helg. Det betyder att vi under lördagen fick spela ET och att vi då har sparat det bästa till sist. För även om EM-tipset är skoj och Stryktipset är inne i lågsäsong så slår alltid Stryktipset högst – det är sedan gammalt. Matcherna på kupongen får nog ingen att höja på ögonbrynen men vi tror att det kan bli en fin runda – med svagt motstånd, felaktiga streckprocent och bättre chanser än normalt att nå drömgränsen på 10 miljoner kronor. 

Dagens kupong är lite smygcharmig i vårt tycke. Visserligen är det bara de två sena matcherna från EM som fångar ett intresse på det sportsliga planet  men från en spelteoretisk vinkel är det en härlig sammansättning. Sex matcher hämtas inom rikets gränser, med allt från Damallsvenskan till Superettan och Division 2 Norra Götaland. Där bakom fylls det på med La Liga 2, Copa America och fotboll från den brasilianska ligan.

Det är med andra ord en spretig kupong där 99,99% borde använda sig oddsmarkanden som stöd för att skapa bra system. Vi kan utan att skämmas säga att vi tillhör den skaran. Vårt fokus kommer istället vara på att försöka identifiera spelmönster och skapa väl konstruerade och skarpa andelssystem. Först ut bli vårt spelförslag till Stryktipset

Förslag till Stryktipset

Vi har under flera års tid byggt ett tidigt spelförslag till Stryktipset  – som man kan köpa en andel i (grundramen) via Miljongängets Lilla ST i vårt ombud hos Svenska Spel. Vi använder sedan det smarta verktyget hos reducering.se för att finslipa och förbättra. Givetvis kan man lämna in vårt system i egen regi genom att klicka på ”lämna in” i länken till spelförslaget hos reducering.se. Nu hugger vi in!

Så här under förmiddagen finns det flera attraktiva val till spikar – i de flesta ”fack”. Vi gillar att blanda lag från olika fack (inte bara favoriter eller bara skrällar) för att få till en bra mix. Idag landar vi med följande spikar:

  1. Tyskland (56%) – Tyskland är visserligen redan klara för slutspel efter två vinster men man ska trots det ses som klara favoriter mot Schweiz inför hemmapubliken i Tyskland. Just nu streckas Tyskland helt korrekt trots klart favoritskap – en mycket fin spik i vårt tycke.
  2. Sandviken (47%) – I Superettan har Sandviken gjort en formidabel säsong och ligger just nu på tredjeplats i landets näst högsta serie. Borta mot Skövde tycker vi att det är fördel bortalaget – nuvarande 47% känns bra. Vi spikar tvåan
  3. Rosengård match 8 (41%) – givetvis kommer strecken att röra på sig mycket fram till spelstopp men det är sällan man ser så passa skev streckfördelning som på Rosengård efter att närmare 5 miljoner kronor är omsatt. Oddsmarkanden värderar en seger för Rosengård till 57% och streckfördelningen på Stryktipset är 41%. Det behöver inte argumenteras för mer än så, vi spikar tvåan utan att blinka.
  4. USA (79%) – är en av två största favoriterna på Stryktipset. Bolivia kommer att få tufft att matcha USA och när vi då dessutom får ett något understreckad favorit så har vi ytterligare ett enkelt val – etta!
  5. Flamengo (52%) – ”det blir alltid x i match 13” finns det ett utryck som går – det hoppas vi inte är sant när vi sätter ut tvåan. Vi får ett bra pris på Flamengo och skrockfull ska man aldrig vara när man sysslar med spel.

Det är sällan man känner sig så här nöjd efter att spikarna placeras ut. Vi har fått det bästa av två världar – inte behövt tumma på spelvärdet över huvud taget trots att vi haft  i handbromsen. Nu kan vi gasa utan några större problem!

Garderingar / Reduceringar

VI har fyra halvor som ska ut – det blir två hårdrocksnävar och två ställningstaganden. De två lag som vaskas helt blir Ljungskile och Stenungssund. De förstnämnda blir vårt stora ställningstagande på ramen men det är lätt att bli lurad av streckprocenten på Ljungskile (55%). Faktum är att deras vinstchanser är betydligt lägre än så (närmare 40%) och för ett litet risktagande kan vi bli väl belönade om Olympic kan sno med sig poäng hem till Malmö – vilket är mer troligt än inte.

På helgaddarna kan vi unna oss rejält – de sätts ut på matcher med en tydlig oddsfavorit. Här måste vi får med oss några skrällar för att skapa tillräcklig potential för att undvika scenario med trits utdelning. Istället för att sitta och hoppas så använder vi oss av det smarta reduceringsverktyget för att kapa kostnaden och förbättra helheten.

Röd färgreducering – vårt viktigaste reduceringsvillkor. Vi ringar in de fyra nämnda favoriterna – max två av dessa får vinna. Det betyder att vi bara betalar för scenarion där det blir 2-4 skrällar i dessa matcher.

Grön färgreducering – Här gör vi istället det bakvända. Vi ringar in tre lag vi gillar lite extra – minst 2 måste vinna. Då har vi på ett smart sätt styrt teckenfördelningen på dessa lag från 50% till 73%+

Oddsreducering (minst 50k) – i den nya versionen av Reducering finns möjlighet till oddsredcuring – vilket är ett galet bra verktyg att ha i lådan. Vi tar bort våra enklaste kombinationer – minst 50 000 behöver slutkombinationen ha för att vi ska kunna få 13 rätt

Spelförslag för 386 kr (70% reducerat)

Skrällen
  • Olympic (x2)
team-skrallen
Spiken
  • Rosengård (#8)
team-spiken
Draget
  • Sandviken
team-draget
Spela Stryktipset med Miljongänget

Missa inte veckans avsnitt av Stryketpodden där vi går igenom veckans bästa drag. Gott tugg och värdefull information utlovas!