Stryktipsanalysen 10 februari

Publicerades den 10 februari 2024

Även om det är imorgon som det är helgens jackpot (3,5 mkr på ET) så är det ofrånkomligt att det är Stryktipset man ser fram emot mest. Detta mytomsbundna spel som varje helg bjuder såväl underhållning som frustration, glädje och förhoppningar. Drömmen om 13 rätt finns alltid där i bakhuvudet, trots att man de flesta gånger går tomhänt därifrån. Fina Stryktipset!

Det är som nämnt ingen jackpot men likväl en härlig omgång. Sex matcher från Premier League och sju från The Championship bildar en trevlig kupong med potential till höga höjder. Däremot behöver, precis som vanligt, några favoriter falla för att det ska ta fart ordentligt. Liverpool är dagens klar största oddsmässiga favorit hemma mot Burnley – nästan 85% värderas deras vinstchanser under förmiddagen. 

Ett förslag till Stryktipset ska jobbas fram. Till vår hjälp har vi det smarta reduceringsverktyget från reducering.se

Strategin blir att bygga en grundram på 1296 rader och sen kapa bort kombinationer med några genomtänka reduceringar.

Nu sätter vi igång!

Fokuset för bygget blir att sikta in oss på sexsiffriga utdelningar, vilket känns optimalt för en omgång likt denna!

Dagensbästaspel
DBs icon

Spelförslag Stryktipset 

Vi kommer att använda oss av fem spikar som blir grunden i systembygget – dessa lag kommer vi ha 100% viktat mot. När vi väljer spikar vill vi ha en femling som kombinerar balans med lite spelvärde och följande fem lag får förtroendet:

  1. Liverpool (90%)
  2. Tottenham (62%)
  3. Fulham (40%)
  4. QPR (30%)
  5. Leicester (63%)

Liverpool är antingen eller idag. Väljer man att spela brett behöver man ta det lugnt med sina val därefter, spikar man däremot Liverpool måste andra favoriter falla. Vi har tidigare uppgett att strategin i bygget blir sexsiffriga utfall, då finns det gott om utrymme att nå dit även om Liverpool hemmaslår Burnley. Två andra favoriter med som tas in i båten är Spurs och Leicester. Vi hurrar inte över streckvärdet i skrivande stund men det ger oss balans och magkänslan inför deras matcher är god. 

Om de tre första spikarna var defensiva, så är de andra två inte det – vi väljer att spika både Fulham och Queens Park Rangers. Det sistnämnda har bara 30% förtroende just nu, trots att de ska värderas som marginella favs i matchen. QPR har varit på uppgång senaste tiden och kan mycket väl knipa ännu en ny trea hemma mot Norwich.

När de fyra halvgaddarna ska ut känner vi att det finns gott om utrymme  att vara offensiva – både Wolverhampton (58%) och Cardiff (47%) utelämnas helt. Det är ett drag som kapar motståndarrader vilket är väsentligt när man spelar Stryktipset, att vara med och dela på kakan när alla vinner är ingen lönsam strategi.

Om ni har läst våra texter tidigare vet ni vad vi tycker om hårdrocksnävar (1-2), det är ett starkt vapen som tar ned svårighetsgraden utan att egentligen tappa speciellt mycket spelvärde. Dagen till ära blir det dubbla sådana – i match 7 och 12!

Våra 1296 rader är satta men vi långt ifrån färdiga, nu ska en poolspelares bästa vän nyttjas-> reducering.se

Reducering Stryktipset

Ett reduceringsverktyg är till för att ta bort rader som vi inte vill betala för. På så sätt kan ett system effektiviseras och den förväntade avkastningen höjas.

Vi kommer använda oss av två färgreduceringar för att nå vårt mål, att våra kombinationer ska ge minst sexsiffrig utdelning.

Röd – Luton, Hull, Middlesbrough och Sunderland blir lagen vi spelar mot – max två av dessa får vinna. För att inte vi ska spänna bågen alltför hårt en omgång utan JP tar vi även med minst 1 seger på de fyra inringade lagen.

Blå – Med tanke på uppbyggnaden av systemet så väljer vi att spela på värdesidan i tre matcher. Nottingham (1x) + Stoke och Preston markeras – minst två måste vi ha med oss in över mållinjen.

Totaloddsprognosen landar på 53 000 – 720 000, vilket rimmar bra med den valda strategin.

Spelförslag Stryktipset 532 kr (59% reducerat)

Skrällen
  • Preston
team-skrallen
Spiken
  • Liverpool
team-spiken
Draget
  • Queens Park Rangers
team-draget
Spela Stryktipset med Miljongänget

Det är en trevlig helg som väntar! Först ut Stryktipset och sedan 3,5 mkr JP på Europatipset imorgon. Varmt välkomna in i Sveriges vassaste spelombud där det ska jagas fullträffar!

Missa inte veckans avsnitt av Stryketpodden 👇