Stryktipset 24 September

Publicerades den 24 september 2022

Lördag, Stryktipset och Sverige spelar – mycket trevligt. Det är dock inget klassiskt Stryktipset utan när Engelsk fotboll lyser med sin frånvaro tar Nations League och Svenska Division 1 upp bollen. Kanske inte lika glamoröst och uppsnackat som andra rundor men kupongen ser spännande ut. Till skillnad från vissa landslagsrundor slipper vi favoriter med 90% i vinstsannolikhet – inget lag går säkert idag!

Att svenska Division 1 återigen är på kupongen tas nog mot blandat av medelspelaren. Vi är som vanligt ganska neutralt inställda utan försöker fokusera på det spelteoretiska. Vill man däremot höra Andreas “BB” Bergbrings tankar om dessa matcher så gästade han senaste avsnittet av Stryket-podden. Bergbring är erkänt duktiga på dessa lägre serier och bidrog med många intressanta tankar om dagens Stryktipset!

En annan sak att ta i beaktning när det kommer till Division 1 är att oddsen hos Pinnacle knappast är lika träffsäkra som på de större ligorna. Med en svag återbetalningsgrad och låg limit hos Pinnacle är det rimligt att använda Svenska Spel som referens istället. En liten justering som kan göra stor skillnad i det långa loppet. OBS – detta gäller bara Division 1 – Pinnacle är en utmärkt referens på Nations League.

Spelförslag

Streckprocenten ser under förmiddagen mycket inbjudande ut. Många streckvänliga favoriter, en hel del potentiella vaskningar och det bör inte vara alltför svårt att bygga ett vasst systembygge. Vill man ta del av ramen så kan det köpas här för 96 kr per andel

Spikar

  • Portugal (54%). Att få ett korrekt streckat Portugal borta mot Tjeckien är för lockande för att motstå. Portugal har att mycket vasst landslag och det blir en utmärkt byggsten till dessa priser.
  • Grekland (65%). Ett derby mot Cypern slår förhoppningsvis tillräckligt högt för att hålla motivationen uppe hos Grekerna. Ska vara flera nivåer bättre än Cypern. Men håll koll på rörelserna, går streckprocenten eller oddsen upp så ska man inte vara rädd för att byta fot. 
  • Oskarshamn (61%). En av tre spikar från Division 1. Hemma på konstgräset mot Ängelholm ska Oskarshamn vara klara favoriter, trots en svag säsong hittills. Ängelholm befinner sig i ingenmansland och motivationen under hösten är alltid en faktor i Division 1. 
  • Sandviken (78%). En av dagens största favoriter tas in. Känslan är att folk inte gillar att ta ställning i Division 1 idag – då gör vi i vanlig ordning det motsatta
  • Täby (37%). Vår tuffaste men också värdemässigt finaste spik. Att få ett 5% understreckad favorit tillhör inte vanligheterna på Stryktipset. Den tar vi utan att blinka. 

Garderingar

Vår spikkombination är åt det defensivare hållet – det behöver fixas till halvgarderingarna. Tanken är att vi behöver fälla tillräckligt många motståndare för att göra våra radkombinationer så bra som möjligt. Blickarna fastnar framförallt på två lag – Norge (59%) och Israel (51%). Norge, med heta Haaland i spetsen, börjar bli lite överskattade i vårt tycke. De ser bra ut men att 59% skulle vara ett motiverat värde borta mot Slovenien håller vi inte med om – Norge vaskas. Detsamma gäller Israel. Vi förväntar oss en betydligt tuffare match än att Israel vinner mer än varannan gång i detta möte. 

Kryss på Stryktipset är sällan speciellt spelvärda – det blir ”hårdrocksnäven” i match 7 & 10 som avslutning på vår matematiska ram. 

Reduceringar

Vi har än så länge inte adresserat de två stora favoriterna – Spanien och Oddevold. Efter att ha spikat Sandviken och några andra favoriter måste vi vikta bort från deras håll för att inte vara med och dela när majoriteten sätter 13 rätt. 

Röd – max en av Spanien eller Oddevold får vinna. Tufft men nödvändigt krav

Blå – Viktas mot värdetecken. Det är lag som vi tycker förtjänar mer företroende av vad Svenska folket har gett dom. Minst två blå tecken behöver gå in. 

Spelförslag för 432 kr (reducerat 67%)

Ett system anpassat för dagens förutsättningar.

 

Skrällen
  • Kosovo
team-skrallen
Spiken
  • Portugal
team-spiken
Draget
  • Täby
team-draget
Köp en andel