Stryktipset 27e april

Publicerades den 27 april 2024

Äntligen lördag igen och Stryktipset är givetvis en stark tradition för oss. Sex matcher från Premier League och sju från The Championship är det som ska benas ut idag. Newcastle och Manchester United sticker ut som lite större favoriter men bakom dessa är det TIGHT. Många kommer ha svårt att sy ihop säcken idag och vi ser väldigt fin potential i kupongen. Vill du hänga med oss i Miljongänget i jakten på 13-rättare idag så är du varmt välkommen in i vårt ombud hos Svenska Spel.

Som vanligt kommer dagens inlägg till slut mynna ut i ett matematiskt spelförslag med 5 spik, 4 halv och 4 helgarderingar. Denna ram går det att köpa in sig i via andelsspel HÄR (96kr/andel). När vår grundram är byggd så kommer vi sedan trimma systemet med marknadens vassaste reduceringsverktyg inne på reducering.se (gratis att använda).

Nu bygger vi!

Spika

Aston Villa
Fulham
Newcastle
Wolverhampton
Middlesbrough

Fyra spikar i mellanfacket oddsmässigt kombineras med en solid banker i form av Newcastle våra ögon. Relativt liten risk som helhet i vår kombination men trots detta så kommer vi gardera och framför allt attackera ett gäng andra favoriter med hjälp av reduceringsverktyget. Aston Villa var den sista spiken som valdes ut och vi är inte helt sålda här men med tanke på att matchen liras vid 21 så kan den ge oss vissa hedgemöjligheter så fick den åka med. Spelas ett större system så hade vi gärna fiskat med ett kryss, dessa brukar ge väldigt fin utväxling på utdelningen i så kallade hedgematcher.

Fulham och Wolves är det inte mycket att orda om, hyfsat korrekt streckade favoriter i mellanfacket är alltid en sund väg att vandra. Även om vi inte gillar att gå på magkänsla så infinner den sig en aning här, inte per se att ”de bara vinner”. Snarare att vi får känslan att dessa hemmalag kan droppa på oddset när det stora spelarkollektivet gjort klart sin bedömning. Skulle så bli fallet så gillar vi dessa spikar än mer.

Middlesbrough är i skrivande stund omgångens finaste spik, bra värde och relativt höga vinstchanser. Newcastle ska bara göra jobbet här hemma mot Sheffield United och vi tar gärna denna simpla väg för att hålla ner den totala risken på bygget. Ha dock i åtanke att det är viktigt att hålla koll på hur mycket strecken rör sig i dessa matchen. Risken är stor att det blir lite väl stora ökningar här, Middlesborough har ett tydligt spelvärde och det kommer många bättre spelare se hela vägen in till spelstopp. Stiger dessa allt för mycket så bör vi ta en funderare. Newcastle är redan sval värdemässigt men vi ser ändå uppsida en bit till givet den stora vinstchansen och vad det gör för balansen i vårt bygge. Någonstans går dock gränsen, svenska folket kommer ha svårt att ringa in sina spikar idag och väldigt många kommer hamna på hemmalaget här.

Halvgarderingar

Everton-Brentford 1 2
Huddersfield-Birmingham x2
Millwall-Plymouth x2
Watford-Sunderland 1 2

Ingen raketforskning här, två vaskningar av överstreckade när vi plockar bort Huddersfield och Millwall. Vår spikkombination innehåller inga fräcka värdeskapande drag och därför behöver vi göra något åt golvet. Ett par vaskningar här i ramen inleder och sedan tar verktyget ett stort ansvar. Hårdrocksnävarna i Everton-Brentford och Watford-Sunderland är säkra val och det är svårt att göra fel, att ta bort tecken med relativt låg risk att gå in utan särskilt spelvärde är alltid en safe haven när det kommer till systembygge. Ökas risken (betalar för skrällar) så ska potentialen/utväxlingen också följa med och det gör den sällan med korrekt streckade oavgjorda resultat.

Reducering

Ytterst basic och effektivt här. När vi plockat ut ramen så kan vi se att vi inte har något skyhögt tak och tar inte sikte på multipla miljoner, det är inget vi jagar en runda som denna och med den systemstorlek vi har. Vi kommer dock ha miljonchanser i viss mån ändå om vi tar en kik på utdelningsprognosen, precis det vi önskar.

Utan särskilt högt tak på oddsprognosen så vill vi gärna ha ett ganska högt golv för att rensa bort vår rams sämst betalda ramen. Vi jagar därför ett gäng favoriter här och markerar Manchester United, Everton, Ipswich och Blackburn med röda utgångar och ställer kravet att max en får vinna. Kan verka tufft men vi spelar inte Stryktipset endast för att få 13 rätt. Målet ska alltid vara att få en välbetald 13-rättare. Extremt många gånger har vi hört ”när jag väl får 13 rätt så ger det ingenting”, dont be that guy!

Färdigt spelförslag för 672 kronor (48% reduceringsgrad)

Stort lycka till!