Stryktipset 28 januari

Publicerades den 28 januari 2023

Lördag och nytt Stryktips att bena ut. Nio matcher från FA-cupen, tre från The Championship och slutligen en från League One utgör dagens kupong. Ett gäng större favoriter idag så självklart finns det risk för låg utdelning men som vanligt så finns samtidigt chansen till rejäla stor-klonkar omgångar som denna. Större/bra system kommer nog lysa med sin frånvaro idag så vi bör ha ett rejält övertag i ”byggteknik” mot majoriteten av stryktipsspelarna.

Som vanligt kommer dagens inlägg till slut mynna ut i ett matematiskt spelförslag med 5 spik, 4 halv och 4 helgarderingar. Denna ram går det att köpa in sig i via andelsspel HÄR (96kr/andel). När vår grundram är byggd så kommer vi sedan trimma systemet med marknadens vassaste reduceringsverktyg hos reducering.se (gratis att använda).

Vill du köpa andelar av oss i Miljongänget så gör du det HÄR.

Spika

Som vi nämnde inledningsvis så är det flera större favoriter att brottas med idag och någon/några av dessa måste spikas. Annars spelar vi ruskigt svåra kombinationer och siktar mot en pott som inte existerar. Vi inleder bygget med en defensiv spikkombination och kommer sedan ta hjälp av verktyget för att fälla motståndarsystem med liknande spikval i sina byggen.

Manchester United
Tottenham
Fulham
Coventry
Hull

Tre riktigt tighta spikar överst och sedan höjs svårighetsgraden succesivt med Coventry och senare ett Hull som får ses som ett fräckare val. De tre översta kommer vara med i väldigt många kioskgubbars spikkombinationer så nu gäller det att skilja oss från dessa. Visst kommer Coventry till viss mån gå hem ute i stugorna men Hull kommer definitivt garderas brett ute i stugorna. Kan vi då ta ställning där andra strösslar pengar så kommer vi givetvis ha råd och köpa på oss tecken där andra får gå kort.

Halvgarderingar

Ett överstreckat och överskattat Blackburn är dagens enda värdeskapande vask. Nyckeln till utdelning idag kommer ändå handla om hur många av kupongens sex största favoriter står pall eller inte. Att då ta ut svängarna och vaska flera favoriter i mellanfacket riskerar att få minimal effekt och det känns inte värt att höja svårighetsgraden på bygget via sådana val.

Hårdrocknävar i Bristol City-West Bromwich och Peterborough-Portsmouth placeras ut och det känns som vanligt som en trevlig neutral väg att vandra. Låg risk att kryssen sitter och dessa tecken innehåller inte något särskilt spelvärde som enskilda tecken. Avslutningvis så plockar vi in ett ”lyxkryss” i Luton-Grimsby. Två andra större favoriter garderas hela vägen (Southampton & Sheffield W) och att vi känner oss inte sugna/har råd att plocka med storskrällen i samtliga tre. Vi kompromissar med oss själva och nöjer oss med 1x.

Reducering

Precis som vi nämnt så är givetvis nyckeln till utdelning att fälla någon/några av de sex mest betrodda lagen idag. Det spelar egentligen inte såå stor roll vilka det är även om de mest betrodda är att föredra. Vi börjar med att attackera den omnämnda ”sexlingen”. Vi markerar således Southampton, Luton och Sheffield W med röd utgång och ställer kravet minst 1/max 1.

Här får vi på ett effektivt sätt en fin balans mellan svårighetsgrad och potential. Kravet är inställt på att exakt en av dessa större markerade favoriter ska vinna. Med andra ord så är kravet att minst två av dessa ska falla. Zoomar vi då ut så vet vi att vårt bygge endast betalar för seger för fyra av de sex omtalade storfavoriterna.

Vi har vässat bygget och kapat bort hela 56% av raderna (kostnaden) på en simpel reducering. Svårare än så behöver det inte vara. In på reducering.se NU och testa!

Färdigt spelförslag för 576 kronor

Lycka till!