Stryktipset analyseras och gillas!

Publicerades den 22 oktober 2022

Det är ändå något speciellt med en lördagsmorgon under högsäsong i Stryktipstider. Rutinerna som att skapa en oddsjämförelselista, kolla hur strecktrenderna ser ut, ta sig en funderare kring vilka spikar som är aktuella och vilka favoriter som ska fällas. En skön harmoni jämfört med hetsen mellan klockan 15:00-16:00 när massvis av info ska sorteras för att optimera systemen och skaffa sig det där lilla övertaget på motståndarna i Stryktipspoolen som man vill ha!

Idag har vi en Stryktips-kupong som består av tre matcher från Premier League, nio från Championship och avslutningsvis heta (?) mittenmötet Shrewsbury vs Charlton i League One. En kul utmaning även om det inte är jackpot idag. Omsättningen lär klättra över 20 mille och det är många sköna kronor att bråka om! En kupong som gillas rent texturmässigt, Man City som jättefavorit och sen svårt och jämnt rakt över i stort sett.

Innan vi kastar oss över analys och spelförslag så vill vi komma med ett par heta rekar:

  • Lyssna på podden Stryket där Marcus Bring (@marcusbr22 på Twitter) gästspelar och en matig genomgång av kupongen görs ihop med skön stämning och tugg.
  • Kika på ”inför Reducering-SM omgång 4” med Ola ”Fantomen” Erikson & Daniel ”Striker” Domeij, en Youtube-genomgång av alla 13 matcher och även tydligt info om hur du gör för att vara med och tävla om resan värd 10 000 kr (helt gratis att deltaga).
  • Fullträff, Svenska Spels nya produkt, har väl inte riktigt lyft ännu men vi gillar spelet. Läs mer om hur det funkar i vår matiga info här om Fullträff. Kul att ha en liten extrakupong att följa och just liverättningen på Fullträff är riktigt läcker, där har Svenska Spel lyckats bra med grafiken. Vi bygger genomtänkta system i vårt ombud, allt från 10 kr till 1500 kr per andel.

Spelförslag Stryktipset

En ram med 4 hel, 4 halvor och 5 spikar ska byggas. Vill man ta del av matematiska ramen kan det köpas här för 96 kr per andel

Spikar 

Chelsea (43 %) – Kvällsmatchen där båda lagen nog är rätt besvikna över sina första månader av säsongen. Man United tog en stark och viktig seger i veckan mot Tottenham, men frågan är om inte den triumfen övervärderas här. Chelsea är kapacitetsmässigt starkare, hemmaplansfördel osv. Tilltalande streckprocent som lär stiga en del närmre klockan 16 men ändå funka fint att ha som spik!

Manchester City (88 %) – kan hanteras på olika sätt – vi väljer i detta bygge att spika. Brighton är långt ifrån någon slagpåse och Man City kommer med stor sannolikhet stänga på minst dessa priser. Men den här spiken kommer tillåta oss att vara offensiva på annat håll.

Middlesbrough (72 %) – en riktigt ful spik som vi ”tvingas att ta”. Fem spikar ska hittas på detta bygge och att komplettera Chelsea & City med tre offensiva värdespikar blir lite väl tufft. Boro & QPR är två lag som kommer bli överstreckade som troliga vinnare. Vi föredrar dock Boro i valet mellan dessa två och magkänslan säger att de kör över ett svagt Hudds.  

Bristol C (31 %) – Här åker svårighetsgraden upp rejält, detta är en tuff spik! Men oddsen har droppat en del på Bristol C och de spelas nu som knapp favorit på oddsmarknaden. 31 % är då riktigt attraktivt och känslan är att Bristol C kommer göra en bra insats idag igen!  

Charlton (36 %) – ytterligare en tuff spik. När man spelar system med fem spikar betalar man lätt för sämre radkombinationer om man snurrar “de vanliga” alternativen (som t.ex. QPR, Blackburn, Stoke osv). Tidigare spikar som Man City tillåter oss att spela hårt utan att det blir för svårt. Då kan vi utnyttja det genom att spika ett värdemässigt fint tecken – Charlton. På förhand ett relativt jämnt möte där Charlton ändå ska betraktas som knapp favorit. 

Garderingar

För att säkerställa höjd i vårt bygge är snabba med att aktivt plocka bort två riktigt fula tecken. Blackburn och Rotherham åker i papperskorgen och vi går fräckt på X2 i deras matcher. Blackburn har haft orimligt mycket fly och Rotherham är definitivt inget lag att hålla i handen när strecken går över 50 % i Championship!  

Vi utelämnar även två kryss. I Millwall-West Bromwich kommer många skolade spelare att gå hårt på högersidan och snabbt vaska Millwall. Vi tänker ett steg längre… Den streckvärda tvåan ska givetvis vara utgångstecken men vi väljer att komplettera med ettan på Millwall, ett tecken som kan fälla många så kallade smarta system – ett bra tecken för att skapa unika radkombinationer! I Sunderland-Burnley blir nog krysset relativt korrekt streckat och vi gillar Burnley. Kompanys gubbar ser dock ut att bli överstreckade och då vill vi gardera. Ettan kompletterar bra här, betydligt hetare procent än på krysset vilket är det vi går på som mätsticka när beslut ska tas mellan att välja X eller 1! 

Nu vänder vi blickarna mot Reducering.se. 

Reduceringar

Bygget ska finslipas. Vi väljer att använda två olika färgreduceringar. 

Grön – QPR och Stoke kommer att spikas frekvent runt om i stugorna. Vi tror att lagen har bra segerchanser men gillar inte de streckprocenten kontra de verkliga segerchanserna. Ett smart drag som balanserar upp vårt system är att sätta ut villkoret att exakt ett av lagen ska vinna. På så sätt vaskar vi per automatik ytterligare en halvdålig favorit samt håller svårigheten på bygget nere via kravet att minst en ska vinna. 

Blå – Här tar vi sikte på tre värdetecken och sätter kravet att minst ett ska gå in. Crystal Palace, West Bromwich samt Norwich är samtliga tecken vi gärna viktar systemet mot. 

Bygget står färdigt . Ett oddsintervall från 78 000 -> 304 000 känns lagom för rundan och detta i sammanhanget lite mindre system. Summan landar på 448 kr. Gillar du systemet går det utmärkt att ta inspiration eller till och med kopiera det för eget bruk. 

Spelförslag 448 kr (65% reducerat)

I ombudet hittar ni massa sköna system i olika prisklasser, bland annat till Fullträff och Stryktipset.

Som nämnt innan, delta gärna i Reducering-SM. Trots att det är omgång 4 är chansen jättestor att ta hem SM-titeln med en vass spurt, total utdelning är det som räknas! 

Lycka till i eftermiddag!

Skrällen
  • Birmingham X2
team-skrallen
Spiken
  • Chelsea
team-spiken
Draget
  • Bristol C
team-draget
Delta i Reducering-SM