Stryktipset – dagens höjdpunkt!

Publicerades den 23 december 2023

I väntan på julafton och Boxing Day har uppestittarkvällen på Bingolotto fått en rejäl utmanare – Stryktipset med en fullsmetad kupong från Premier League och Championship. Spelstoppet är traditionsenligt klockan 16.00 och vi kan knappt bärga oss för att ta oss an utmaningen, vilken magisk start på julledigheten!

Årets största omgång på Stryktipset kommer som vanligt att spelas på Boxing Day (26:e) med 26 miljoner kronor i jackpot, det betyder att vi får dubbla omgångar inom loppet av fyra dagar – det är vi sannerligen inte vana vid. Visserligen blir det inget Europatipset på söndag men vi föredrar i ärlighetens namn dubbla Stryktipset framför en vanlig helg. I ombudet kommer det finnas mängder med system, allt från 10 kr och uppåt!

Det känns annars som att det ligger något speciellt i luften. Det var nämligen exakt samma kvällsmatch som när vi lyckades vinna storvinsten på Stryktipset för hela 9,5 miljoner kronor – Liverpool mot Arsenal. Vi hade spik på Liverpool inför den avslutande matchen, tyvärr tog Arsenal ledningen men Liverpool vände och vann med stabila 4-1 till vårt stora jubel.

Kanske kan vi få uppleva en repris ikväll?

Spela Stryktipset med Miljongänget

Spelförslag Stryktipset

Först och främst ska vi fokusera på att bygga ett slagkraftigt spelförslag till Stryktipset och till vår hjälp har vi som vanligt en Stryktipsspelares bästa kompis – Reducering.se.

Det är inte en enkel kupong idag. Få stora favoriter och mängder med överstreckade sådana gör att det blir en utmaning att hitta fem spelvärda spikar utan att svårighetsgraden sticker iväg. Istället får vi fokusera på att hitta lag som bidrar till balansen utan att spelvärdet är på tok för kall. Dagens första spik är dock i en egen klass under förmiddagen – Newcastle. Formen och skadelistan är förmodligen det som håller folk borta från att spika Newcastle men det är en rejält överreaktion i vårt tycke. 61 % på Newcastle gör det till omgångens bästa spik (just nu) – tvåan tas.

I Championship hämtas tre spikar in till systemet. Norwich (74%) är klara favs hemma mot Hudds och bidrar framförallt med att minska svårighetsgraden, 74% får svälja trots det givna överstrecket. I nedre delen av tabellen möts Plymouth och Birmingham i ett intressant möte. Bortalaget har inte fått till det sen Wayne Rooney tog över och magkänslan säger att en hemmaseger ligger nära till hands. 49 % kan vi leva med – Plymouth spikas. ’

Den sista spiken i Championship hamnar på Sunderland hemma mot Coventry. Vi sökte efter ett lag runt 2.00 gånger pengarna för att vår oddsprognos i slutändan ska vara bra balanserad och då passade Sunderland in perfekt. Ett fullt rimligt streckvärde på ett lag med klart favoriskap är svårt att tacka nej till en futt omgång som denna.

Avslutningsvis tar vi en annan väg än när vi vann storvinsten, då spikades Liverpool – idag tar vi istället bortasidan. Arsenal har imponerat stort sen Arteta tog över det ska i vårt tycke absolut inte vara så stor skillnad mellan lagen på Anfield som strecken säger – 45% vs 25%. Vi tar en tuff bortaspik och hoppas få jobba in den senare ikväll!

Garderingar / Reduceringar

Vi fick jobba hårt för att få ihop en spikkombo men att sätta ut garderingarna kommer vara desto lättare. Det finns en enkel grundregel dessa omgångar – man måste våga spela mot överstreckade favoriter trots att omgången är svår, annars blir det i slutändan inte speciellt bra betalt ändå. Det kommer vi fixa till på två sätt, först bland våra halvgarderingar. Två lag tas helt bort från ramen – Middlesbrough ( 47%) och Sheffield W (56%). Vi tycker båda tillhör bland de fulare i sina fack och passar bra in på systemet valda väg – att sikta mot sexsiffrig utdelning.

Gubbgardering, gaffel eller hårdrocksnäve, kärt barn har många namn. Oavsett hur man väljer att benämna det väljer det på match 6 och 12. Ett bra sätt att dra ned variansen utan att ta några tuffa ställningstaganden.

Nu till den viktigaste delen – reduceringar. 

Vi är ute efter att fälla någon av de största favoriterna, det är där vi extraherar mest spelvärde. Vi kommer att använda oss av två färgreduceringar med fokus på att städa bort skräprader.

Röd markering – Vi räknar med att Tottenham, Fulham, Southampton och Stoke blir populära tecken och siktar på att gå motsatt väg. Max två av dessa får vinna

Blå markering – Bournemouth och Blackburn är lag med liknande karaktär och spelvärde. Genom att ställa in villkoret ”Exakt 1” så har vi skapat ett smart reduceringsvillkor som kapar bort många rader.

Bygget är klart! Oddsprognosen börjar på 80 000 och slutar på 1,1 miljoner vilket borde passa rundan perfekt. Det är ett bygge med hög potential utan att det betalar för sannolikheter som potten inte mäktar med att betala ut. Så Stryktipset ska spelas helt enkelt!

Spelförslag för 552 kr (57 % reducerat)

Skrällen
  • Burnley
team-skrallen
Spiken
  • Newcastle
team-spiken
Draget
  • West Bromwich
team-draget
Köp en andel till Stryktipset

På tisdag väntar årets omgång på Stryktipset med 26 miljoner kronor i jackpot. Kupongen kommer att öppnas ikväll av Svenska Spel och det kommer finnas ett stort utbud av system på så väl matematisk, som R och U-system bland våra andelar. Det kommer bli några intensiva men roliga dagar för Miljongänget när vi försöker jaga välbetalda utgångar på våra andelsystem.

Missa inte vårt nya ATG-ombud där det ikväll är v75 på Mantorp. Läs analysen av omgången här 👇

V75 på Mantorp 23/12 – Uppesittarkväll!