Stryktipset lördag 16/9

Publicerades den 16 september 2023

Ännu ett härligt Stryktips fullsmockat med engelska matcher ska gå av stapeln idag. Sex matcher från Premier League och sju från The Championship utgör dagens gåta. Vi i Miljongänget ska självklart vara med och hugga. Förra veckans snöpliga tapp på fem miljoner kronor (Kosovo i sista sparken) agerar vedträ till brasan idag!

Som vanligt kommer dagens inlägg till slut mynna ut i ett matematiskt spelförslag med 5 spik, 4 halv och 4 helgarderingar. Denna ram går det att köpa in sig i via andelsspel HÄR (96kr/andel). När vår grundram är byggd så kommer vi sedan trimma systemet med marknadens vassaste reduceringsverktyg inne hos reducering.se (gratis att använda).

Nu drar vi igång bygget!

Spika

Fem spikar ska plockas ut och tanken idag är att tighta till oss här för att sedan bli lite mer offensiva i våra halvgarderingar.

Newcastle
Manchester City
Tottenham
Aston Villa
Watford

Ovan fem nämnda blir dagens val. Här är det dock viktigt att inse att vi verkligen tagit den lätta vägen ut och behöver fräcka till oss innan vi tar bygget i mål. Newcastle, City och Tottenham är högt streckade men vår känsla är att de har väldigt passande uppgifter. Sticker streckprocenten iväg en bra bit till är det givetvis dags att tänka om. I nuläget tycker vi dock att Manchester City är omgångens bästa spik. Relativt höga vinstchanser och endast smått överstreckade. Mumma med sådana tecken i ett svårt och variansfyllt spel som Stryktipset.

Aston Villa och Watford nyps i mellanfacket. Även dessa är smått överstreckade men har goda chanser till vinst. Villa kommer nog studsa tillbaka efter lektionen senast mot Liverpool. Det ska vara ganska stor skillnad på lagen här även om Crystal Palace inlett hett poängmässigt. Watford blir vårt sista spikval, lite grus i maskineriet för hemmalaget sista matcherna men här ska laget upp på hästen igen mot ett rusande Birmingham. Vi har dessutom goda förhoppningar om att ettan hålls nere på rimliga priser hela dagen.

Halvgarderingar

Vi gasar direkt och plockar bort ruggigt fula tecken som Norwich och Preston. Dessa är enormt överstreckade och balanserar på ett bra sett upp vår ganska tighta spikkombination. Det kan se skrämmande ut och att plocka bort lag som streckas på 60-70% men se sunt på det. Svårighetsmässigt så är detta precis samma sak som att du spikar två lag med cirka 50% vinstchans och det antar vi att du gjort på löpande band i din Stryktipskarriär. Våga tuffa till dig när situationen kräver!

För att sy ihop säcken när det kommer till ramen så plockar vi bort Queens Park Rangers och kör en hårdrocksnäve i Sheffield Wednesday-Ipswich. Nu tar vi bygget i mål via reducering.se.

Reducering

Blå (max 1)
Manchester United, Blackburn, Bristol City

Röd (max 1)
Fulham, Ipswich

Grön (minst 1)
Luton, Stoke, Plymouth

Dessa val reducerar bort 48% av raderna, vår ram har gått från 1296 till 680 kronor. Dessa reduceringar har framför allt höjt vårt golv vilket var nödvändigt med ramen som var vald.

Färdigt spelförslag för 680 kronor

Miljongängets andelar

Lycka till!