Stryktipset med 5 mille jackpot!

Publicerades den 29 juni 2024

Förra helgen stod favoriterna pall och det blev extremt låg utdelning (1608 kr på 13 rätt). Utdelning på 11+10 rätt uteblev och de pengarna flyttas vidare till dagens omgång där vi får 5 miljoner jackpot. Ett trevligt tillskott på denna runda där vi tror att omsättningen håller sig låg trots jackpoten – svenska folket verkar avsky dessa blandkuponger med allt från EM-fotboll & Copa America till svensk division 2. Inte oss emot, desto bättre spelvärde vankas!

Efter två dagars uppehåll drar åttondelsfinalerna i EM igång ikväll och det är två högintressanta kamper som därmed landar in på Stryktipskupongen. Schweiz-Italien och Tyskland-Danmark. Knockout-förutsättningarna som ett slutspel innebär ändrar ofta karaktären på matcherna totalt, jämfört med gruppspelsmatcher där det finns en ”ny chans” i nästa match. Tendenser till betydligt mer avvaktande och försiktigt spel såg vi i gruppspelets tredje omgång och troligen kommer det fortsätta nu med lag som är mer rädda för att förlora än att gå framåt och vinna. Vi ringar in en spik och helgarderar den andra matchen, häng med på spelförslaget för att se hur vi resonerar!

Spelförslag

I vanlig ordning bygger vi ett spelförslag på 1296 rader som grund (4 hel, 4 halv och 5 spik) och trimmar därefter systemet med hjälp av Sveriges bästa reduceringsverktyg!

Vi går ut hårt och spikar Italien i match 1 på kupongen. Spelmarknaden verkar bestämma sig för att Italien ska vara knapp men ändå klar favorit mot Schweiz. Vi håller med! Italienarna har en ruskig vinnarkultur och tillskillnad mot många andra lag brukar de höja sig i slutspel. Schweiz är lite tvärtom, har en jobbig historik av många ”godkända” turneringar där man åkt ut i åttondel/kvartsfinal. Här kommer helgarderingarna hagla från svenska folket och då gillar vi att ta ställning!

Vidare så spikar vi Chile, Hammarby TFF, Falkenberg och Ilves. Fyra tvåor men notera att två av matcherna faktiskt spelas på neutral plan. Kanada-Chile i Orlando och Tvååker-Falkenberg i Varberg! Totalt sett ringar vi in en spänstig kvintett och femlingen betalar runt 25 gånger pengarna. En skön mix av ett par större favoriter i Ilves och Falkenberg i komb med tuffingarna Italien, Chille och HTFF.

Kul spikar enligt ovan och vi behöver inte krångla till det alltför mycket med våra garderingar. Glöm inte av att veckans stora värde enbart finns i 13-potten! Halvgarderingarna landar in på ”lyxkryss” Argentina-Peru (1X), två hårdrocksnävar i division 2 där kryssen sällan är lockande samt den försiktigt offensiva x2-garderingen i J Södra-Ariana. Med helgarderingarna fångar vi upp flera skrällchanser då favoriterna Tyskland, Olympic och Kristianstad heltäcks. Vi tror att Danmark kan bli en obehaglig motståndare för Tyskland ikväll. Danskarna ser stabila ut och tyskarna hade problem att bryta ner ett liknande motstånd i Schweiz häromdagen. Det som talar emot Danmark är deras uddlöshet men samtidigt riskerar Tyskland att få spela utan båda sina ordinarie mittbackar…

Reduceringar

För att spetsa till vårt system och samtidigt spara in drygt halva kostnaden kommer vi att använda två färgreduceringar.

Grön färgreducering: Två lag som fanns med som spikalternativ men som till slut ändå garderades markeras – Ariana & Eskilsminne. Krav sätts ut att minst ett av lagen ska vinna!

Gul färgreducering: Här markerar vi fyra stora favoriter på lappen, Tyskland, Argentina, Olympic och Kristianstad. Huvudsyftet med reduceringen är att höja ”golvet” och städa bort en del rader som helt saknar potential. Det görs via krav ”max två får vinna”. Men samtidigt vill vi balansera och bestämmer oss för att ta in en favve i båten = minst en ska vinna. Minst en, max två alltså! Det optimala är givetvis om bara en favorit vinner och tre tappar poäng.

1296 rader har blivit 608 rader och de flesta av dessa rader ger oss utdelningar på mellan 100 000 – 500 000 kr! Minst sagt en bra semesterpeng om allt klaffar!

Se spelförslaget i sin helhet här!

Miljongängets andelssystem finns som vanligt uppradade prydligt i DBS-butiken! Allt från 10 kr och uppåt. Vi ser fram mot en spännande Stryktipsrunda där vi hoppas på anledning att nattsudda ända fram till gryningen söndag morgon då Copa America-matcherna tar 13 rätt i mål. Ha en härlig lördag och lycka till!

Skrällen
  • Danmark
team-skrallen
Spiken
  • Falkenberg
team-spiken
Draget
  • Italien
team-draget
Köp en andel av Miljongänget!