Stryktipset med allt från Man City till Mjölby!

Publicerades den 10 juni 2023

Lördagen är här och det är givetvis Stryktipset i fokus! Årets viktigaste match väntar för Manchester City och Inter när de bara är 90 minuter ifrån att vinna cupernas cup Champions League. Matchen är överst på dagens kupong och samtidigt sist ut av de tretton matcherna. Visst vore det en go känsla att få jobba in 13 rätt en tidig sommarkväll via denna häftiga stormatch?! Innan vi svävar iväg allt för långt i drömmarna måste jobbet göras, tolv andra matcher redas ut och tippas rätt – ingen liten utmaning men den gillas!

I lördags fixade Miljongängets Mega full pott och ca 113 000 kr då. En del snackar om form, ett begrepp vi sällan använder faktiskt. Vi strävar efter att bygga de bästa systemen vecka efter vecka och sen är det omöjligt att påverka utfallen/resultaten. Visst händer det att vinsterna kommer i klump och då är det nära till hands att snacka om ”form” – men inom poolspel vill vi hävda att kompetens är viktigast, klass slår alltid motivation i denna värld! 🙂

Spelförslag

Nu är det dags att bygga ett tidigt spelförslag, 1296 rader på ramen bildar Miljongängets Lilla ST och sedan trimmar vi bygget med reducering.se och skjuter in de kvarvarande vassa raderna som veckans spelförslag på Stryktipset!

Kupongen domineras av svensk division 1- och division 2-fotboll. Dessutom två isländska (!) matcher och Varberg-HBK samt CL-finalen. En av årets svåraste dagar att få ihop en kupong på för Svenska Spel. Möjligen lite förvånande att de inte kör två-dagars istället, under söndagen finns det gott om matcher i Allsvenskan/Superettan. Men samtidigt rätt charmigt att få brottas med bonnfotboll på Stryktipset!

Spikar

Vi ringar in spikkombinationen Nordic United, FC Stockholm, Lund, Norrby och Breidablick! Fem lag som alla är tydliga favoriter i sina respektive matcher. Nordic United och Lund kommer bli två av de allra mest betrodda lagen på kupongen medan övriga tre är lite tuffare varianter som förhoppningsvis kommer fortsätta vara någorlunda attraktivt streckade även i eftermiddag. Totalt sett en defensiv start på vårt bygge.

Garderingar

Två framåtlutade halvgarderingar (så kallad vaskning) gör vi på ramen. I match 11 går vi emot gotländska och överstreckade FC Gute och spelar X2 på Viggbyholm. Match 13 och isländska mötet Reykjavik-Vestmannaeyja, där har ettan blivit hårt betrodd i den tidiga omsättningen. Har tecknen tagit slut för svenska folket eller varför spikas ettan så frekvent? Det svaret har vi inte men vi vet att X2 är ett attraktivt drag och ett bra sätt att haka av ett gäng dåliga motspelare som sitter på ettan där.

I övrigt använder vi främst helgarderingar för att jaga skrällar. Man City-Inter, Dalkurd-Hammarby TFF och Oddevold-Olympic helgarderas samtliga. De tre hemmafavoriterna kommer troligen vara överstreckade när gonggongen slår 16:00 och här vill vi jobba skrällar på dagens spelförslag!

Reduceringar

Trots de två ovan nämnda ”vaskningarna” av FC Gute och Reykjavik har vi en del mindre attraktiva rader kvar i vårt bygge. Rader som spelas mot utdelningar på mellan 5000-50 000 kr. I det utdelningsspannet vet vi att det aldrig kommer bli en utdelning som är attraktiv sett till förhållandet mellan sannolikhet att gå in och kontra belöning i utdelning. Visst kan det vara kul att träffa 13 rätt och vinna 25 000 men det blir ändå viss smolk i glädjebägaren när man sedan via oddsen konstaterar att ”rättvis belöning” för prestationen borde varit 70 000 eller kanske ännu högre?! För att vinna i längden på Stryktipset vill vi ju träffa rätt med rader där vinsten är större än sannolikheten att träffa, exempelvis om totaloddset säger 200 000 kr och 13 rätt ger oss 250 000 kr!

Vi ska därför försöka städa bort lite trista rader och fokusera på de bra rader vi har kvar!

Röd färgreducering: Favoriterna Man City, Dalkurd och Oddevold markeras och sedan sätts det tuffa kravet ”minst 1, max 1” ut. Vi ska helt enkelt försöka fälla två favoriter ytterligare! Men samtidigt sansar vi oss lite och väljer att faktiskt kräva att en av dessa ska vinna. Noterbart är att det är ett bra och kul sätt att involvera sista matchen tidsmässigt på kupongen i ett sådant villkor. När City-Inter ska spelas vet vi om det är spikettan eller X2 som ska jobbas in (beroende på utfallet i de andra två matcherna för Dalkurd och Oddevold).

Grön färgreducering: Viggbyholm och Vestmannaeyja är två dundertecken. Vi vill ha lite extra fokus på dessa och sätter därför krav att minst ett av lagen ska vinna!

Våra 1296 rader på ramen har nu blivit 432 rader, 67 % reduceringsgrad. Vi har skapat ett bygge som är komprimerat mot fina utdelningar mellan främst 100 000 – 500 000 kr.

Se spelförslaget för 432 kr här!

I butiken har Miljongänget olika sorters system öppnade. Extra spännande i sommartider med lägre omsättning och därmed större möjlighet till ensam vinnare = 10 miljoner kronor kan R-system vara. Det är system med stora ramar och som innehåller udda radkombinationer som definitivt har chansen att bli ensam vinnare när stjärnorna står rätt! På Europatipset har vi redan varit ensam vinnare en gång i år på ett R-system (ca 3,5 miljoner kronor) och förra sommaren var vi bara ett missat friläge på övertid ifrån att bli det på Stryktipset med. Det är dags nu! Några exempel på roliga R-system att haka på:

Miljongängets Stora R-system, 535 kr. 8 hel, 3 halv, 2 spik.

Miljongängets R med 9 Hel, 241 kr. 9 hel, 1 halv, 3 spik.

Mot 13 rätt med Miljongänget!

 

 

Skrällen
  • Vestmannaeyja
team-skrallen
Spiken
  • Lunds BK
team-spiken
Draget
  • FC Stockholm
team-draget
Köp en andel av Miljongänget!