Stryktipset med EM-kvartsfinaler

Publicerades den 6 juli 2024

Gårdagens kvartsfinaler var precis så jämna som många hade förutspått. Bägge matcherna slutade som bekant oavgjort vid full tid och det krävdes förlängning och även straffar i Portugal – Frankrike för att utse första semifinalparet som blev Spanien – Frankrike. Vilken match!

Ikväll ska det spelas fram vilka de två utmanarna blir. England och Nederländerna är favoriter i sina respektive kvartar och främst di oranje är rätt tydliga favoriuter i sitt möte mot Turkiet. Ett Turkiet som skrällde redan i sin åttondel och idag dessutom får klara sig utan sin matchhjälte Demiral som är avstängd två matcher efter sina politiska gester efter segern mot Österrike.

Vi ska här på dagensbastaspel.se presentera ett spelförslag inför dagens Stryktipsrunda – ett matematiskt förslag på 1296 rader som dessutom spelas i ett andelsspel i vår ombudsbutik hos Svenska Spel. Miljongängets Lilla ST för 96kr.

Förutom de två kvartsfinalerna i Em består veckans Stryktipskupong av en rätt konstig mix. Har vi haft en kupong likt detta tidigare egentligen? Här är matcher blandat från världens alla hörn – Copa America, isländska, brasilianska och amerikanskea MLS. Puuhhh!

Det gäller utan tvekan att förhålla sig till odds, streckprocent och även resonera i hur trenderna för respektive tecken kommer att se ut när du bygger system idag. Omsättningen kommer med hög sannolikhet inte ta riktig fart men med Svenska Spels 10-miljonersgaranti är chanserna faktiskt som störst just denna årstid att plocka hem storvinsten på ensam-vinnare-potten.

Här på sidan bygger vi ett spelförslag som förlitar sig på ett par tyngre favoriter men där garderingar fångar upp ett par rejäla skrällar.

Spikförslag

Nederländerna
Uruguay
Flamengo
Sao Paulo
Cincinnati

Här är det Uruguay som får anses vara den tuffa spiken i sitt kvartsfinalmöte i Copa America mot Brasilien. I stekheta Las Vegas kommer det med bli stekhett och en inte allt för tempofylld match är att vänta. Uruguay har imponerat medan Brasilien inte helt levt upp till nationens höga förväntningar spelmässigt. Jämnstreckat men vi tar ställning i matchen som stänger igen Stryktipset denna vecka med matchstart kl 03:00 inatt.  Vi tror inte att det är många som väljer att spika Uruguay och de som gör det tar förhoppningsvis inte vår sida.

Utöver Uruguay är det betrodda gäng vi håller i handen. Vinstchanser på runt eller över 50% för samtliga gäng där Flamengo och Nederländerna bär den tyngsta favoritkepsen.

Cincinnati får i skrivande stund ses som den mest intressanta värdemässiga spiken på ca 50% i toppmötet i MLS mot Inter Miami. Underliggande siffror visar dock att det finns skillnader mellan lagen. Serieledare Inter har överpresterat medan Cincinnati förtjänar sin topplacering. Oddsen hänger med här men inte svenska folket när de streckar, då de inte vågar släppa serieledarna Inter Miami. Förmodligen kommer streckprocenten öka ngt men vi tror ändå att den landar in vettigt under 55%.

Tillsammans med våra hel och halvgarderingar fångar vi upp radkombinationer i ett brett band av utdelningar. Detta kan vi bland annat se genom att använda reducering.se utdelningsprognos.

Spelförslaget finns med radskiss matematiskt som Miljongängets Lilla ST – 96kr här

Naturligtvis går det att använda reduceringsverktyget även för att reducera vårt byggda system.

Ett förslag på reducering, för att både sänka inlämningskostnaden, men framförallt att vikta våra rader mot det hgögre utdelningsspannet är att ställa krav på några skrällar.

Vi markerar tre skrällar i matcher där vi helgarderat tyngre streckade favoriter. Vårt krav blir tufft, men effektivt – minst 2 ska sitta.

Med detta move reducerar vi ned systemet 74% och inlämningskostnaden går från 1296 till 336 kr.

Reducerat spelförslag 336 rader

 

 

Skrällen
  • DC United
team-skrallen
Spiken
  • Nederländerna
team-spiken
Draget
  • Stjarnan
team-draget
Miljongängets andelsspel