Stryktipset vecka 28

Publicerades den 15 juli 2023

På förra veckans Stryktipset valde Svenska Spel en mindre attraktiv 13-rätters till förmån för att allt skulle avgöras under lördagen. Omgången blev en stor besvikelse rent omsättningsmässigt, 11 miljoner är bland det lägsta vi har sett på länge. Idag väljer de en annan väg vilket vi tror blir väl mottaget bland folket ute i stugorna!

En kupong som domineras av finsk fotboll kommer sällan att locka den breda massan. På dagens Stryktipset har vi istället åtta av tretton matcher från Sveriges två proffsligor – Allsvenskan och Superettan. Det kommer förhoppningsvis att resultera i några miljoner till. Att kupongen avgörs under två dagar tycker vi personligen är trevligt. Det förlänger nöjet och underlättar när man vill följa matcherna mer noggrant.

Oddsmässigt är det en spännande utmaning som står inför oss. Framförallt är det tre stora favoriter som sätter tonen för hela omgången. Hur man hanterar dessa lag ska påverka valen i övriga matcher. Som vanligt ska man aldrig spela “för enkelt” eller “för svårt”Stryktipset

Spelförslag

BK Häcken (78%), Elfsborg (75%) och GAIS (75%) är lagen vi pratar om. Tre klara hemmafavoriter i sina respektive matcher. Enligt oddsmarkanden värderas vinstchanserna till 70-75%. Inga enkla lag att fälla med andra ord. Många motspelare kommer att spika dessa tre rätt av. Faktum är dock att det “bara” är 42% sannolikhet att alla tre lagen vinner. Det ger oss goda chanser till minst en skräll!

Vi väljer trots det att spika två, Elfsborg och GAIS. Spelvärdet och balansen lockar för mycket för att avstå. Däremot målar vi fulla penseldrag hela vägen på BK Häcken – Brommapojkarna. Kan BP orka stjäla en poäng på Bravida Arena är mycket vunnet!

Övriga spikar blir Sirius (32%), Sligo Rovers (51%) och Hammarby(54%). De två sistnämnda är kanske de mest attraktiva spikvalen på hela kupongen. Korrekt streckade lag i detta fack gillar vi mycket. Sirius är desto tuffare men 32% är en klar överreaktion borta mot Degerfors. Vi håller Sirius som knapp favorit i matchen. 

Garderingar

Vi använder garderingarna som ett vapen för att skjuta bort motspelare. Vi söker efter kalla tecken som fått för mycket streckprocent sett till deras faktiska vinstchanser. Oulu (36%) och Brage (55%) stämmer väl in på beskrivningen. Ett 12% överstreckat Brage och en 4% överstreckad underdog är inget vi vill betala för. Båda klivs. 

Oavgjorda resultat är sällan speciellt spelvärda på Stryktipset. Chansen för kryss är ofta relativt låg men trots det är streckvärdet ofta nära sanningen. Kryssen i match 8 & 11 ser inte attraktiva ut – vi spelar för två vinnare.

Fyra helgaddar sätts ut med ett offensivt syfte – här behövs skrällar för att utdelningen ska ta fart.Vi betalar dock fortfarande för många kalla utfall där för många vinner samtidigt.  Med hjälp av sveriges bästa verktyg för poolspelare hos reducering.se ska vi såga bort de radkombinationer vi inte vill ha. 

Reduceringar

Två färgreduceringar används. 

Röd – BK Häcken (78%) och Corintias (65%) tas i sikte. Minst ett av lagen behöver tappa poäng. Tufft men nödvändigt!

Gul – Tre andra lag som troligtvis kommer snurras frekvent av svenska folket. Max en en (helst ingen) av de röda för vinna.

Spelförslag för 768 kr (extern länk)

Bygget är klart. Precis enligt plan är siktet inställt på en mellanväg mellan favoritsegrar och skrällar. Nu hoppas vi målen trillar vår väg! Varmt välkommen in i butiken om ni vill hänga med på våra andelsspel på Stryktipset

Skrällen
  • AFC Eskilstuna
team-skrallen
Spiken
  • Sligo Rovers
team-spiken
Draget
  • SIrius
team-draget
Spela Stryktipset med Miljongänget