Stryktipset vecka 48

Publicerades den 3 december 2022

Den tredje rundan VM-tips avslutades igår. Till slut fick även vi kasta in handduken. En ensam vinnare tog hem potten på 5 miljoner kronor och vi stannade på 12 rätt som bäst (53 000 kr på Miljongängets Stora VM-tips). Men två 13-rättare för över miljonen vardera på de två första rundorna värmer fortfarande! 🙂

Lördag innebär såklart Stryktipset, idag ett annorlunda men oerhört inspirerande Stryktips. En blandning av matcher från udda ligor samt första VM-åttondelen mellan Nederländerna-USA ska vi jobba med. Att det är ”okända” lag på kupongen stör oss inte det minsta, spelteoretiska kunskaper i hur smarta systembyggen skapas gör oss trygga i att hantera Swindon och Mirandes lika gärna som Chelsea och Arsenal! 

Men många kommer sucka tungt när denna kupong ska angripas, en del kanske till och med struntar i att lämna in för att det verkar så svårt. Förmodad låg omsättning får vi väga in. Det innebär att vi bör spela lite enklare och inte betala för de svårast kombinationerna som inte potten räcker till för. Men samtidigt öppnas en möjlighet att stå som ensam vinnare, och då är det 10 miljoner garanterat. Att ha med några svåra radkombinationer på sin lapp är därför inte helt fel!

Som vanligt ska ett tidigt spelförslag på Stryktipset att jobbas fram hos Reducering.se. Gillar man tankarna och bygget så går det att köpa en andel till den matematiska ramen här.

Spikar

Spikar till dagens kupong är ingen enkel uppgift, här på spelförslaget ska fem stycken ringas in! Vi kastar oss över tre ”tvåor” högt upp på kupongen. Oxford, Swindon och Stockport får förtroendet. De sistnämnda lyftes i veckans avsnitt av Podden Stryket fram som bästa spiken på kupongen och tidig lördag håller vi fast vid det påståendet! Vi kompletterar sedan med spikar på Mirandes och Gijon i spanska Segundan. Totalt sett en tuff spikkombination där alla fem lagen visserligen är favoriter i sina respektive matcher men femlingen har ett högt totalodds. Men denna runda kräver tuffa beslut! 

Garderingar

Samtliga fyra helgarderingar tar sikte på matcher där en överstreckad favorit ska försöka fällas men där helgarderingen ändå används för att hålla nere svårighetsgraden. Halvgarderingarna placerar vi ut för att dels skapa värde (X2 Leganes & Parma) samt ratar oattraktiva kryss i Rochdale-Harrogate samt Cove Rangers-Partick. De förstnämnda X2-halvorna städar bort två överstreckade hemmalag som streckas runt 50 % men snarare har runt 40 % vinstchans. Fina drag att kunna göra till relativt liten risk. 

Systemramen är skapad men vi är inte nöjda, här behöver förbättras vissa detaljer! Det ska vi fixa till hos Reducering.se

Reduceringar

Som vi nyss nämnde helgarderade vi fyra överstreckade favoriter på vår systemram i syfte att fånga in skrällar. Vi vill dock inte betala för att alla dessa fyra överstreckade favoriter ska vinna. Utmärkt läge att reducera!

Grön villkor – Nederländerna. Mansfield, Norhampton och Real Zaragoza är markerade. Vi ställer sedan in villkoret att minst 1 ska vinna samt max 2 får vinna. Det innebär att vi effektivt städar bort dåliga favoritrader när vi bara tillåter två favoritsegrar här. Att även kräva att minst ett av dessa lag ska vinna sänker svårighetsgraden på systemet en aning och kan även bidra med lite fart i slalombanan där det kan löna sig att få med något ”fult tecken” som många andra skarpa system utelämnar. 

Vi vill även vikta systemet lite extra mot några attraktiva tecken.

Blått villkor – Harrogate, Leaganes och Parma är fina tecken som markeras. Krav sätts att minst ett av dessa ska falla in. Bra styrning mot spelvärde!

Systembygget är klart. Oddsprognosen landar på mellan 60 – 700 000 vilket känns lämpligt för denna runda. 

Spelförslag för 784 kr (40% reducerat)

Nu laddar vi stenhårt för en spännande eftermiddag och kväll. Vill du spela med oss, varmt välkommen in i vår butik och kika på utbudet. System i alla prisklasser finns!

Skrällen
  • Parma
team-skrallen
Spiken
  • Stockport
team-spiken
Draget
  • Mirandes
team-draget
Köp en andel