Stryktipsets dag – 13 miljoner på 13 rätt!

Publicerades den 13 januari 2024

Lördagen den 13:e är alltid Stryktipsets dag – denna gång med Jackpot på 13 miljoner. Vad blir mer passande än att ta hem 13 miljoner på 13 rätt lördagen den 13:e!?

Dagens omgång

En relativt trevlig kupong där det finns ett par vettiga vägar att gå i alla fack. Favoriter finns i samtliga oddsintervall och det finns flertalet matcher där lagen är jämnbördiga där det finns läge att få välja sida. Vart hamnar spelvärdet? Vart lägger svenska folket sitt bläck? Men framförallt, vilka vinner? Den som kommer rätt på det, hittar rätt spikar, fäller rätt favoriter och ha lite flyt – som är en ingrediens som inte ska underskattas – kan bli rikligt belönad denna lördag. Gissningsvis kommer heller inte omsättningen bli så pass hög som den faktiskt borde vara med 13 miljoner i potten. Spelvärdet kan bli riktigt fint, med hög återbetalningsprocent.

Här i vår analys bygger vi en systemram med 6 helgarderingar, 3 halvgarderingar och 4 spikar. Att lämna in detta systemet med ramen som det är kostar 5832 kr. Ska detta göras brukar det för de flesta vara aktuellt att gå ihop i ett andelsspel, men det blir trots allt dyra andelar.

Andra vägar att gå är att spela systemramen som ett R eller U-system. Här reduceras systemramen ner och samtliga rader finns inte med. Många R-system är uppbyggda med att ge en 12-rättsgaranti om hela systemramen sitter – vilket är en vettig väg att gå om du inte vill lägga en lika stor peng som på ett matematiskt – alternativt önskar vilja spela eller köpa in dig i flera olika system.

Med ett R-system (ex. R-4-0-9) kommer systemet vi bygger kosta 648 kr. I detta fallet idag kommer vi att erbjuda vårt spelförslag på 5832 rader i ett R-system enligt detta. ”Miljongängets R för 75” där 10 andelar finns att hugga. Du får således en stor systemram för en betydligt mindre peng – där du är garanterad minst 12 rätt men med chans på 13 om ramen sitter.

Förutom att lämna in systemet matematiskt eller som U/R-system kan du välja att själv reducera ditt system. Det ska vi ge exempel på nedan. Vad du väljer av alternativen är upp till dig själv – men att testa dig fram med olika alternativ och se vad som känns bäst är en vettig start tycker vi. Många kan tycka det vara ett stort steg att börja reducera själv istället flör att använda U/R-system, men när du väl testat så inser du att det inte behöver vara så krångligt.

Såklart använder vi verktyget från Reducering – gratis och lätt att använda – Häng med nedan!

Spikförslag

Med systemramen 6-3-4 behöver vi således fyra spikar och dessa önskar vi hitta från olika fack, dvs lag med olika typer av vinstchans och dessutom med olika förutsättningar rent spelmässigt på kupongen.

Exempelvis väljer vi att spika WBA på detta spelförslag. Laget är hårt streckat och i mångas ögon rejält överstreckat. Men detta kommer mycket troligt att ändras och vi blir förvånade om trenden på WBA går upp. Rimlig streckprocent vid kick-off är runt 64-66% hoppas vi.

WBA är den mest troliga vinnaren av våra spikar och en av de större favoriterna på kupongen. I just detta fack finns flera olika lag, ex. Man City och Leeds, som också går att välja som spikar.

Vi spikar även Stoke och Stevenage som bägge hamnar i facket runt 50%. De kommer troligen att streckas ganska korrekt där både vinstchans och streck landar runt 50%. Dessa vägar funkar alltid att ta och det gäller helt enkelt att ha lite flyt i coinflipen.

Sista spiken på detta system blir Peterborough. League Ones kanske vassaste offensiv mot ett Charlton som tappat lite fart och står utan vinst på de nio senaste matcherna. Streckmässigt kommer troligen Peterborough landa in som lite överstreckade, men då vinstchansen ändå är god – strax över 50% så håller vi laget i handen denna JP-runda.

Reduceringar

Vi har med 3 halvgarderingar och resten helgarderade en rad tecken markerat på kupongen som nu ska reduceras ned på egen hand och inte med hjälp av U/R-system.

Vi väljer här att använda funktionen färgreducering.

Gul färg: Tre lätt överstreckade lag med vinstchanser runt 45% markeras. Vi hoppas få bort två av dessa och sätter ut kravet exakt 1 av dessa ska segra.  Med denna reducering reducerar vi radantalet med över 50%.

Blå färg: Ytterligare tre lag, men betydligt mer betrodda (City, Leeds och Southampton) markeras. Vi vill inte betala för att samtliga dessa tre ska segra i kombination med våra spikar. Då får vi ingen utdelning att prata om. Att alla tre faller kan såklart ske, men vi betalar inte för detta utfallet. Därför blir kravet att minst 1 men max 2 av dessa lag ska segra.

Röd färg: Sista kravet används för att sätta ett av två tecken som är vettigt streckat men där sannolikheten inte är tillräckligt stor för att på detta system spika. Preston och Middlesbrough har bägge ca 35% vinstchans och streckas däromkring också. Att exakt ett av lagen ska vinna är en bra väg att ta om du önskar att reducera ner ditt system utan att tulla allt för mycket på sannolikheten. Att bägge vinner kan såklart ske – ca 15%, men om du inte kan ta dessa ”reduceringsrisker” då får du helt enkelt välja att betala för dina matematiska rader/system.

Vi hjar nu reducerat de 5832 raderna med 85% och radantalet är nere på 864 rader. Detta är nästan i samma storlek som det R-system som vi presenterade ovan i texten. Vilket du föredrar – det är upp till dig.

För att kolla in det reducerade systemet – klicka här

Stort Lycka Till idag på Stryktipsets dag – Nu tar vi hem 13 miljoner!