Stryktipslördag trots landslagsuppehåll

Publicerades den 25 mars 2023

Inget rubbar en Stryktipslördag, inte ens ett landslagsuppehåll. Sverige fick resultatmässigt rejält smisk igår av Belgien och vanan vi haft av att på hemmaplan ändå kunna störa de stora giganterna i kvalspelen fick sig en rejäl törn. Trenden som varit sista tiden är ändå det vi fick se, ett landslag som inte riktigt får ihop det och som inte lyckas få med sig resultat att tala om.

Men vad gör detta en dag som denna, det låter vi Janne och hans stab fundera över. Vi fokuserar på det som ligger på dagens agenda, som vanligt på lördagarna – Stryktipset. Det rubbas minsann inte och som vanligt gäller det att få ihop sina system på vettigt sätt för att kunna utmana omd e stora pengarna . Som förhoppningsvis ligger i fickan när huvudkudden ska landas senare i natt.

Vi använder som vanligt Reducering och dess reduceringsverktyg för att finjustera den systemram som byggs ihop nedan. Ett system på 1296 rader och som grundar sig på 5 spikar. Spelas dessutom som andelsspel på 15 andelar för 96 kr och kan köpas här.

Spikförslag

Kroatien – ska vara bra chans hemma i premiären av EM-kvalet. Gruppsegern kommer mest troligt stå mellan Kroatien och Turkiet i denna grupp och att tappa poäng hemma mot Wales ska inte finnas med i beräkningen. Mindre streckat än ex. Spanien som är en av de andra större favoriterna. Vettig spik!

Turkiet – enligt ovan, i kamp med Kroatien ska det fightas om förstaplatsen i denna grupp. Wales kan väl vara med där bakom men för att inte riskera ngt ska nog turkarna klippa detta. Håller strecken sig under 70% är nationen vettig att använda som spik.

Rumänien – kupongens mest troliga vinnare mot Andorra och också tyngst streckad av alla lag. Att på ett så här förhållandevis litet system gardera denna matchen är i våra ögon att göra det allt för svårt.

Med dessa tre spikar av mer favoritbetonad art behöver vi ta ut svängarna något.

Derby – knapp favorit i sin match mot Peterborough,  men bara streckad på 32%.

Wycombe – även detta en jämn match oddsmässigt mot Charlton. Streckmässigt helt jämnt och vi väljer att ta ställning för det mer rutinerade bortalaget som med bra struktur oftast presterar bra resultat. Vågad spik såklart, men alternativet är att ta ett betydligt hårdare streckat lag, vilket sänker potentialen i vårt bygge.

Halvgarderingar/reduceringar

Det finns ett par möjliga godbitar att välja som halvgarderingar, särskilt som ”offensiva” halvor. Det vill säga att utesluta ett hårdare streckat lag. Vi gör ett sådant val i vår grundram med tanke på våra tre först nämnda spikar. Portsmouth lämnas utanför då överstreckningen i nuläget är nästan 10% och mest troligt kommer att stå hela vägen in i mål.

I övrigt använder vi två defensiva halvor för att rama in kupongen i match 1 och 13. I komb med en gubbgardering (1-2) på ett hårt streckat kryss är vi sedan i mål.

Utdelningspotentialen ser faktiskt helt ok ut i förhållande till sannolikt utfall. Om möjligt vill vi förskjuta lite rader mot de mer spelvärda radkombinationerna. Detta görs med två enkla reduceringar.

Gul reducering: Krav på att max ett av två markerade 65%-70%-streckade gäng får segra. Detta behövs i kombination med våra spikar om vi inte helt ska förlita oss på att Spanien ska kryssa.

Blå reducering: Tre favoritbetrodda lag som alla tre kan tänkas användas som spikar i mittenfacket markeras för att både hålla ner variansen men även ha möjlighet att fälla motståndare. Kravet minst 1 max 2 av dessa tre lag är ett bra och effektivt sätt att reducera. Den tuffa sätter kravet på exakt 1. Då blir reduceringsgraden hårdare.

Spelförslaget ses i sin helhet här nedan och är färdigt att lämna in, alternativt finjusteras efter eget tycke och smak.

Spelförslag 832 rader

Våra andelsspel hittar ni inne på Svenska Spel i vårt ombud – Välkomna!