Supertorsdag med tung Bomb & Europatipset!

Publicerades den 27 oktober 2022

Som rubriken skvallrar om, det här är en riktigt häftig speldag! Svenska Spel har sparat ihop 520 342 kr rullpott som rullas ut på en läcker SHL-Bomb. Dessutom ett Europatips där samtliga 13 matcher startar klockan 21:00, intensivt och härligt! Dagens inlägg och analys kommer ha fokus på Hockey-Bomben, men vi bjuder på ett spelförslag till Europatipset i kortfattad version i slutet på inlägget.

Miljongängets andelssystem i olika prisklasser är givetvis öppnade till båda spelformerna, välkommen in i butiken och kika! Tre vinster över 100 000 kr på Bomben har redan bärgats i oktober, fler ska det bli innan vi stänger månaden!

Bomb-kupongen

Hv71 – Frölunda
Luleå – Skellefteå
Leksand – Linköping

Där har vi den, kupongen som ska lösas och de rätta resultaten tippas. En första intressant notering är att ”under 5,5 mål” är favorit i alla tre matcherna, oddsmarknaden ser alltså dessa matcher som förväntat målsnåla på förhand.

Innan vi gräver ner oss i analys och spelförslag. Några ord om spelformen Bomben. Det är en riktigt tuff spelform, den så kallade variansen är hög. Främst eftersom det bara finns en enda vinstgrupp, på Bomben kan du inte ”räddas” av att då och då få in en bra betald 12:a som på Stryktipset eller Europatipset. Utan på Bomben är det allt eller inget, och ofta blir det då av naturliga skäl just ”inget”. Det vill säga att det går att spela Bomben med bra och smarta systembyggen över lång tid utan att vinna. Men så plötsligt smäller det och då förhoppningsvis rejält! Men det gäller att ha en sund hantering av insatserna, hålla de på en låg nivå av spelkassan för att verkligen tåla långa sviter utan träffar.

Ett sätt att sänka variansen är att spela tillsammans i andelssystem, antingen ihop med några kompisar eller genom att köpa en andel av någon duktig spelläggare. Då får du del i ett större system, vilket har ökad chans att träffa rätt just tack vare storleken. Visserligen kan du inte vinna lika mycket då vinsten delas med fler, men på Bomben är det ändå en väg att rekommendera – att spela Tillsammans!

Spelförslag Bomben

Vi kommer att bygga ett reducerat system via reducering.se – ett mycket bra sätt att skapa vassa system till Bomben. Här får vi möjligheten att aktivt hantera den matematiska ramen vi bygger, till exempel sätta krav på max antal ”fula tecken” får sitta och/eller styra mot fina tecken.

Vi utgår idag från denna ram:

Hv71 0,1,2,4 – Frölunda 1,2,5
Luleå 1,2,3,4,5 – Skellefteå 0,1,2
Leksand 1,3,4,5 – Linköping 2,3,4

På detta spelförslag kommer vi främst jaga ”utdelning” via låga tecken. 0 och 1 är ofta attraktiva då många slentrianmässigt börjar måla sina kuponger från 2 mål och uppåt. Oddsmarknaden tror alltså på relativt tajta matcher och då är vi inte sena att haka på. De två första matcherna är vi mest aktiva i, medan Leksand-Linköping spelas mot troliga resultat och en enklare väg där.

Reduceringar

Grön reducering: Vi markerar fyra riktigt svåra tecken, bland annat de två nollorna vi har med på ramen. Kravet sätts sedan att exakt 1 sådant tecken ska falla in. Det kan tyckas vara aningen fegt eller defensivt spelat. Men så snart vi börjar kombinera två tuffa tecken med varandra springer svårighetsgraden iväg och på detta i sammanhanget mindre system vill vi inte spela alltför svårt. Men ändå vill aktivt styra mot att vi ska fånga upp ett tecken som drar upp utdelningen rejält!

Blå reducering: Här markerar vi fyra fina tecken, som vi tycker ser aningen understreckade ut. Här vill vi gärna få in flera av dessa och kravet sätts till att minst 1 men max 3 blå markeringar ska träffa rätt.

Totalt antal mål: Vi sätter villkor att det får bli max 16 mål totalt ikväll.

Nu har ramens 2160 rader komprimerats till 555 rader. En reduceringsgrad på 74 % och ett i vår tycke välbalanserat system där vår insats på 555 kr ska ha bra chanser att träffa utdelningar mellan 10 000 – 100 000 kr.

Spelförslaget i sin helhet här! 

Tveka inte att testa själv, det finns mängder med roliga och effektiva sätt att reducera fram bra Bomb-system. Har du frågor eller vill ha stöd, bara skriv till oss så hjälper vi mer än gärna till!

Spelförslag Europatipset

Ingen jackpot, troligen relativt låg omsättning ikväll, då vet ni trogna läsare vad som gäller?! Anpassa svårighetsgraden efter 13-rättspotten! Betala inte för alltför svåra radkombinationer som vinstpotten ändå inte kan belöna.

Vi har byggt ett välbalanserat spelförslag, fokus på vinster mellan 50 000 – 250 000 kr, lagom torsdagspeng att spela hem väl?!

Spelförslag för 576 kr här!

Stort lycka till ikväll och må puckar glida in i mål och bollar studsa stolpe in!