V64 tips Axevalla 12/7

Publicerades den 11 juli 2024

Hej!

Vi ska till Axevalla för att bevittna intressanta uttagningslopp till Stochampionatet. Det är 2640 m autostart som gäller och det brukar kunna bli trötta ben på ett par hästar över Axevallas långa upplopp. Finalen går den 22 juli på Axevalla och de två främsta i varje uttagningslopp går vidare till final. 6 miljoner kr jackpot kryddar omgången lite extra.

Vill ni vara med i jakten på 6 rätt kan ni gå med i vårt andelslag via länken nedanför.

Gå med i vårt andelslag!

V64-1: Axevalla 2640 m autostart

4 Ninetta Boko var tillbaka senast i gammalt gott slag. Prestationerna tidigare i år har inte varit dåliga men det har inte glänst kring henne. Senast öppnade hon bättre bakom bilen och var taggad hela vägen in i mål. Hon är rätt favorit och den långa distansen känns mer som ett plus än minus. Hon är inte beroende av någon position och Örjan känner hästen väl vid det här laget.

2 Sonesta känns mest intressant i loppet från ett fint utgångsläge. Hon är startsnabb och har inlett året väldigt lovande. Hon jagar första segern för året och den lär komma när som helst. Senast testade man lång distans för första gången och det fungerade utmärkt. Jörgen lär ladda för en bra position och kanske vill man köra i tät ifall man kommer dit. Rygg ledaren eller en position i den främre träffen behöver inte vara fel då hon besitter en vass spurt. Given på min kupong.

3 Can Can Broline tycker jag Emilia körde bort totalt senast. Värsta konkurrenten gick ned i rygg på ledaren och Emilia hade kunnat tagit en lugn dödens och vunnit plättlätt därifrån. Istället satt hon kvar och fick trafikproblem när hon skulle runda fältet i tredjespår. Såklart fanns det i tanken att man inte ville ge hästen ett för tufft lopp inför det här loppet men känslan är att hon fick ett minst lika tufft lopp nu med en resa i tredjespår när det gick som fortast. Anmäld med en amerikansk sulky för första gången är intressant och man fortsätter med barfota runt om. Ska inte nonchaleras här.

Ranking: A: 4-2   B: 3-11-7   B/C: 5-8-1  C: 9-10-6-12

V64-2: Axevalla 2640 m autostart

1 Adriatica blir favorit och ska väl vara så med tanke på hennes meriter och seger i Svenskt Trav-oaks förra året. Hon fick den otacksamma uppgiften att trava utvändigt om Ninetta Boko senast i sin årsdebut och gjorde det ju jättebra. Hon hade inte startat på drygt sju månader och lär ha gått framåt rejält med det loppet. Nu ser man ut att fortsätta med skor runt om men eventuellt ska det bli barfota fram. Hon är snabb från start och känslan är att Magnus sitter i tät efter en bit. Skulle hon inte hålla ledningen initialt bör konkurrenterna ha respekt för henne över den här distansen. Det är debut över lång distans för henne men det känns snarare som ett plus då hon är mer stark än snabb. Bra chans att leda från start till mål och en tänkbar spik.

4 FriendofthPhantom fastnade med krafter sparade senast och sköt till riktigt bra när luckan kom. En häst som visat prov på fina fartresurser men som inte alltid fått till det på banan. När hon presterar på topp är hon riktigt bra och bakom favoriten är hon mycket tidig. Anmäld med barfota bak för första gången och hon har visat sig ha en riktigt vass avslutning.

7 Staro Raili är startsnabb men fick ett spår lite långt ut på vingen. Man har kört med skor runt om på slutet och hon gynnas av att kunna tävla barfota runt om. Härdad mot tuffa konkurrenter och hon ska inte vara borta från att kriga om en finalplats här.

Ranking: A: 1   B: 4-7-11  B/C: 5-12-8-9   C: 10-2-3-6

V64-3: Axevalla 2640 m autostart

9 Willa Explosive är min bästa spik i omgången just nu. Hon kommer med fin form och gick i mål senast med alla krafter sparade. Bakspår behöver inte vara fel här och min känsla är att hon fäller samtliga med sin spurt under slutrundan. Hon möter ett par tuffa konkurrenter men jag tycker att hon hamnade i ett enklare uttagningslopp. Lång distans bör hon klara av och jag tror hon vinner det här uttagningsloppet.

5 Dirty Sweet har testat distansen två gånger tidigare och den känns inte som något minus. Hon satt långt bak i kön senast men flög fram över upploppet och visade att formen sitter där. Bättre läge den här gången och med en resa i ryggar kan hon bli farlig med sin avslutning. Jorma Kontio får chansen bakom henne för första gången och de kommer nog passa bra ihop. Hon jagar karriärens första seger och den skulle kunna komma den här gången. Kapacitet finns det gott om.

3 Daim Brodda blev påkörd senast och vi fick aldrig se vad hon skulle kunna uträttat med barfota runt om. Man fortsätter med den balansen och hon är blixtsnabb bakom bilen. Det mest troliga är att hon tar hand om ledningen och kör där så länge lampan lyser. Lång distans för första gången och spontant känns det inte som något plus för hennes del.

Ranking: A: 9  B: 5-3-10-4  B/C: 2-1-7   C: 6-8-11-12

V64-4: Axevalla 2640 m autostart

11 Kayleigh floppade näst senast i sitt uttagningslopp till Drottning Silvias Pokal. Självklart fanns det en sjukdomsbild som gjorde att hon inte kunde prestera på topp. Man har således inte haft någon perfekt uppladdning inför Stochampionatet även om hon har ett fått ett lopp i kroppen efter det där hon också presterade klart bättre. Kanske har man lyckats få henne i riktigt fin form till den här starten även om man säkerligen hade velat haft henne frisk och fräsch direkt i årsdebuten. Man rycker alla skorna och Erik Adielsson känner hästen väl. Bästa hästen i fältet när hon presterar på topp och jag hoppas att vi får se en riktigt fin prestation på fredag.

6 Carmita Silvio ryckte man alla skorna på senast och det gav henne en extra växel. Hon dansade undan från ledningen och såg helt okörd ut i mål. Motståndet är klart tuffare denna gång och det ser inte ut som att man kan ta sig till ledningen med kvicka konkurrenter invändigt. Hon är nog inte beroende av spets och man fortsätter med barfota runt om. Känslan man fick senast är att hon höjt sig både en och två nivåer på slutet och vi får se hur långt det räcker i det här sammanhanget.

10 Vikens Bonjour gick ett bra upplopp senast och hon ser ut att kunna bli rejält bortglömd här. Distansen tror jag är ett plus för hennes del och formkurvan pekar åt rätt håll. Hon behöver ett lopp i ryggar för att kunna slåss om en finalplats men det kanske hon kan få. Kapacitet och styrka finns för att sluta långt fram här.

Ranking: A: 11-6-10   B: 2-1-12  B/C: 8-7-3  C: 5-4-9

V64-5: Axevalla 2640 m autostart

3 Queen of the Night var riktigt bra senast och det var ingen enkel resa hon fick. Magnus körde helt perfekt men fick sträcka vapen sista biten. Hästen är startsnabb och nu sitter den amerikanska sulkyn på igen. Man tar ingen ledning av egen kraft men kanske kan man först fram och överta från 5 Graces Bird som förmodligen spetsar initialt. Lång distans är kanske inget plus men hon verkar vara på gång igen mot toppformen.

7 Xia Lloyd fick rygg på Kitty Hawk senast i finalen av Stosprinten och gick i mål med krafter sparade. Hon har verkligen höjt sig på slutet och var även grym i starten innan när hon fick trava utvändigt om Ester Degli Dei. Nu fick hon spår lite långt ut på vingen men kanske kan man få en fin position ändå. Ledningen hade ju varit drömpositionen men risken är att 5 Graces Bird kanske inte vill ha hennes rygg eller att 2 Queen of the Night är före och får överta ledningen. Lång distans för första gången är ett frågetecken men formen verkar vara på topp.

12 Mary Wadd såg lite seg ut senast in mot upploppet men fick nya krafter när man valde att rycka tussarna. Bra effekt med den växeln och lång distans känns som ett plus. Tufft att begära seger från spår 12 men helt förvånad hade jag inte blivit. Det behövs såklart bli tempo i loppet för att hon ska kunna komma in i matchen. Hon lär fälla många med sin spurt över det långa upploppet.

Ranking: A: 3-7  B: 12-5-4  B/C: 8-6   C: 10-2-1-9-11

V64-6: Axevalla 2640 m autostart

7 Nikki Lane kommer från en seger trots att man fick göra grovjobbet utvändigt om ledaren. Prestationen var mycket stark och det känns som att hon håller toppform för dagen. Nu kan man dessutom sätta på jänkarvagnen men läget blev inte det bästa. Hon tål att göra en del grovjobb och har en vass speed. Lång distans känns inte som något minus och jag räknar med henne i segerstriden.

8 Karma Mearas känns väldigt intressant nu när de ska rycka alla skorna och sätta på jänkarvagnen. Man fick tyvärr spår 8 även den här gången och det kommer nog krävas en del tur ifall hon ska kunna vinna loppet. Kapacitet finns där och lång distans är inga problem. Hon har varit struken inför en tilltänkt start men lär vara redo för en bra prestation här direkt. Svårt läge men en riktigt bra häst!

10 Naomi Bros fick ingen lucka senast men det var svårt att se hur mycket som fanns sparat. Enligt stallet ska hon inte varit trött och hon gör ju alltid bra prestationer. Nu är det lång distans och det är ett frågetecken men hon brukar köras snällt i ryggar och kommer säkert kunna avsluta bra även den här gången. Litet minus kanske med skor runt om även om hon tävlat bra på den balansen också. Hon möter klart enklare motstånd den här gången och ska ses med vinstchans.

Ranking: A: 7-8  B: 10-4-5-6  B/C: 1-3-11   C: 2-9-12

Spelförslag till V64
V64 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V64 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V64 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V64 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V64 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V64 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [900 rader] = 900 kr
Skrällen
  • V64-1:
    #2 Sonesta
team-skrallen
Spiken
  • V64-3:
    #9 Willa Explsoive
team-spiken
Draget
  • V64-4:
    #6 Carmita Silvio
team-draget
Gå med i vårt andelslag!