V75 tips Bjerke 9/6

Publicerades den 8 juni 2024

Hej!

En extra V75 omgång på Bjerke då Oslo Grand Prix ska avgöras. Jag tycker att vi fick en fin upplaga i år med tanke på att storloppen ligger rätt så tätt. Vi fick en liten jackpot till omgången då det ligger 3 miljoner kr extra i 7 rättspotten. Omgången körs på Bjerke och vi lär nog kunna få se en hel del fina hästar.

Vill ni vara med i jakten på 7 rätt kan ni köpa andelar av oss. Ni hittar dessa via länken nedanför.

Gå med i vårt andelslag!

V75-1: Bjerke 3140 m voltstart

14 Indy Rock är väl rätt favorit och borde normalt sett ha en vettig vinstchans här. Han kommer från en galopp och man ska tynga ned honom med ett par boots för att minska galopprisken. Daniel låter annars nöjd med sin häst och han har en hög högsta nivå. Det finns en del frågetecken och vanlig vagn får ses som ett litet minus. Rätt favorit men ingen som jag vill spika.

3 Dee Godfather har inlett året lovande och det är en häst som alltid visat prov på hög kapacitet. Det strulade ett tag under fjolåret och han galopperade en del. Det verkar som att hästen har tagit både ett och två kliv i år och förhoppningsvis blommar han ut ordentligt. Han står passande inne i loppet och Markus B Svedberg siktar givetvis på att leda loppet från start till mål. Han kan vinna från olika positioner och känns tidig på kupongen.

11 In Love d’Ecajeul har nu fyra raka starter utan galopp och det är en häst som har haft stora problem med just galopper. Han har galopperat bort mycket pengar och man har testat olika tränare. Man skickade även ned hästen till Frankrike där galopperna fortsatte. När han väl travar besitter han god styrka och han avslutade väldigt bra senast. Han skulle absolut kunna vinna ett sånt här lopp med lite klaff.

Ranking: A: 14-3    B: 11-15-8-13   B/C: 1-2-6-12   C: 4-9-5-10-7

V75-2: Bjerke 1609 m autostart

1 Thai Manhattan känns mest intressant här på förhand. Hästen är väldigt startsnabb och trots kvicka konkurrenter utvändigt tror jag ingen tar en längd på honom. Från stallet låter man intresserade av att köra i tät den här gången även om kusken får bestämma taktiken. Senast släppte man spets och man fick gå i mål med krafter sparade. Nu sätter man på ett helstängt huvudlag och över den korta distansen kan han nog leda loppet länge. Risken finns att det blir en hård öppning som sedan sitter i benen sista biten.

4 Head Of State håller jag som en av de bättre hästarna i det här loppet. Nu gör han comeback och formen är således lite svårbedömd. Det låter annars bra från stallhåll även om hästen inte har någon toppform. Han kommer säkert vara bättre efter det här loppet men på kapacitet ska han räknas direkt. Han är startsnabb men det är flera startsnabba hästar på framspår. Barfota runt om är ett klart plus och han tål att göra en del grovjobb. Levererar han direkt skulle han kunna vinna trots den tunga vägen men frågetecken kring formen.

6 Epicure hade inte sin bästa dag senast även om hästen kanske trivs bättre över kort distans. Han är riktigt startsnabb och går från olika positioner. Bör få svårt att komma till ledningen men får säkert en fin position i den främre träffen. Ska räknas tidigt.

2 The Way I Talk Ås ska tävla barfota runt om och det är ett plus. Han var lite sämre senast och frågan är vart han hamnar. Skulle han komma till ledningen blir han svårslagen men känslan är att han får svar invändigt. Jag gissar på att man väljer att krypa ned i rygg på 1 Thai Manhattan ifall möjligheten ges och då behöver han en del tur. Som favorit är en bara en av flera för mig.

Ranking: A: 1-4   B: 6-2-10   B/C: 3-8-7    C: 5-9

V75-3: Bjerke 1609 m autostart

1 Friend Of Elves har jag som förstahäst och en tänkbar spik. Han imponerande senast när han vann från ledningen trots tuff massage av Hankypanky Pinkman. Nu är det kort distans och det ser jag inte som något minus. Jag tror att Björn håller upp ledningen och sedan borde han bli väldigt svårslagen från den positionen. Spets och slut!

6 Jimmy Ferro B.R gynnas av att ha blivit nedstruken till spår 5. Han är ingen blixt från start och lär få göra en hel del grovjobb. Han har kvicka konkurrenter invändigt om sig och skulle kunna få problem att hitta en bra position. Han kommer från en seger där Gocciadoro säger att segern blev rätt så enkel. Jag delar inte den bilden och är högst tveksam till att han vinner loppet ifall ledaren inte galopperar ca 100 meter från mål. Hästen lär vara redo för en bra prestation men frågan är ifall han är på samma nivå som han visat upp tidigare i karriären.

9 Type A. gynnas av att två hästar här blivit strukna i loppet. Han har klart färre hästar att runda och vi får se vilken taktik Adrian Solberg Akselsen väljer sig utav. Han skulle kunna försöka rygga 1 Friend Of Elves från början men har också en snabb rygg bakom 2 Sheena’s Boy. Hästen är i form och ska räknas vid gardering.

Ranking: A: 1   B: 6-9-5   B/C: 7-3   C: 10-2

V75-4: Bjerke 1609 m autostart

6 Tangen Bork trodde jag på senast i Elitkampen och rekade honom som vinnare till 6 ggr pengarna. Han vann och krigade hela vägen in i mål. Solberg gjorde det väldigt snyggt att hamna andra utvändigt från spår 10 senast och sedan gav Tjomsland ledande Evartti massage under vägens gång. Inte lika klar stallkörning som Rorgemoen men det är klart att Tjomsland inte höll igen när han visste att stallkamraten satt i rygg. Tangen Bork stod för en bra prestation och ska vara favorit här. Han ser däremot ut att bli över 70 % i nuläget och det är lite väl mycket. Motståndet är tufft och han fick ett bra lopp senast. Han har ibland fått stryk från ledningen och jag blir inte förvånad ifall han förlorar den här gången.

1 Grislefaksen G.L hade inte sin bästa dag senast i Elitkampen även om han fick en tuff resa. Han var tidigt slagen och Tjomsland säger att skygglapparna ramlade ned i andra sväng och att han aldrig tände om. Det kan vara en del av förklaringen till den sämre prestationen och han ser ut att bli lite väl bortglömd. Han var mer betrodd senast än Tangen Bork och nu ska alla spela Tangen Bork. Känslan är väl att han håller ut konkurrenterna från sitt innerspår men sedan kanske släpper ledningen till 6 Tangen Bork. Vi får se hur loppet artar sig men det finns startsnabba hästar innanför Tangen Bork som kanske vill ge honom en dryg inledning. Vi vet att Grislefaksen G.L trivs i ledningen och ska med på kupongen.

8 Järvsöodin gjorde ett jättebra lopp senast och han är absolut på samma nivå som Tangen Bork när han presterar på topp. Ibland har han presterat lite ojämnt och nu fick han återigen sämsta spåret. Det kommer bli tufft att komma till igen men han ska inte nonchaleras helt. Formen verkar vara på topp och skulle Tangen Bork vara lite sämre den här gången, tror jag att Järvsöodin skulle kunna få sin revansch.

Ranking: A: 6-1   B: 8-4-7   B/C: 3-5   C: 2-10-9

V75-5: Bjerke 2100 m autostart

3 General Job var ruskigt bra senast och han slog riktigt bra hästar den gången. Han fick göra grovjobbet utvändigt om ledaren men visade prov på både styrka och inställning. Man fick ett bra spår den här gången men det ser ut som att man kommer få göra en del grovjobb. Hästen tål det och nu har han fått två lopp i kroppen.

9 Extreme Point är en riktigt fin häst som inte kunde slå Kjella senast. Den här gången kanske man kan få lite bättre tempo i loppet och då blir han nog tuff att stå emot sista biten. Det här är en jättefin häst som ser ut att ha en hel del utveckling i sig. Han är anmäld med skor runt om, vilket vore ett minus men det är sagt barfota fram som senast på förhand. Han gynnas av två strykningar i loppet och fäller säkert många med sin spurt.

2 Kjella är rätt favorit men absolut ingen som jag skulle vilja spika. Han ser ut att kunna komma till ledningen efter en bit och från den positionen biter han ifrån sig bra. Han vann från ledningen senast och sträckte på sig hela vägen in mot mål. Han möter ett par riktigt bra hästar den här gången men får ses med högst vinstchans. Det finns däremot större värde i ett par konkurrenter som är klart mindre spelade.

Ranking: A: 3-9    B: 2-4   B/C: 5-1    C: 10-7

V75-6: Bjerke 1609 m autostart

1 Felicia Zet lär bli storfavorit men ska väl kanske vara det nu när hon återigen vann spårlottningen. Hon är startsnabb och de värsta konkurrenterna fick bakspår. Hon höll ledningen enkelt senast från spår 1 och spår 1 på Bjerke är väldigt bra. Hon har kvicka konkurrenter utvändigt om sig men jag skulle bli förvånad ifall någon lyckades ta en längd på henne. Hon fick bestämma senast i ledningen och ser ut att kunna få göra det på nytt. På papperet ser det ut som en mycket passande uppgift och hon är en tänkbar spik.

9 Betting Pacer fick spår 9 och Björn kommer säkert att försöka hålla ryggen på 1 Felicia Zet från början. Skulle man lyckas att få rygg ledaren och lucka till slut, kan hon absolut vinna det här loppet. Hon håller toppform för dagen och visade senast att hon har utvecklats en hel del. Att trava utvändigt om ledaren har inte varit hennes grej men det gjorde hon senast med bravur. Hon är vassast med ryggresa och ska passas vid gardering.

10 Delicious Gar fick bakspår och hon har gjort fina lopp hela tiden. Hon är bäst när hon får spara sin speed och frågan är vem som ska sätta upp tempot utvändigt om favoriten. Risken är att det går fort första 500 meterna för att sedan gå väldigt långsamt en bit. Det blir sedan svårt att ta något även fast man kommer med en snabb avslutning. Hästen är i alla fall i form och skulle kunna spurta hem det här loppet vid klaff.

Ranking: A: 1   B: 9-10-3   B/C: 6-2   C: 5-8-4

V75-7: Bjerke 2100 m autostart

9 Kentucky River har jag snöat in mig på här. Förvisso trodde jag på honom senast när Önas Prince var totalt överlägsen och den dagen var han omöjlig att slå. Ju mer jag tittar på loppscenariot desto mer tror jag att det kan bli kört till Örjans favör. Det finns flera startsnabba hästar på framspår och det kommer bli kamp om positionerna. Örjan sitter i ett andra spår och kan spara sin speed. Hästen tål att göra grovjobb under slutrundan och känslan är att han kanske bara är starkast till slut här. Tänkbart singelstreck för mig.

6 Barack Face var givetvis den första tanken. Känslan är att han är bästa hästen i loppet men det kan bli en dryg inledning för hans del. Han öppnade förbättrat senast i Copenhagen Cup men han har 7 Beartime utvändigt om sig där Jepson säkert kommer ladda från början. Dessutom har han 5 Banderas Bi, 4 Jovialty, 3 Extreme och 2 Devilish Hill invändigt om sig. Barack Face är knappast tillräckligt snabb för att ta sig förbi dessa av egen kraft och frågan är hur länge han kommer behöva vara ute i tredjespår. Skulle han hitta ned i ett andra spår tidigt eller komma fram i dödens efter 500 m, tror jag att han vinner men ju mer jag spekulerar i loppscenariot desto klurigare ser uppgiften ut. Han vann sin årsdebut på W.O och han kommer få bekänna mer färg här. Många som har höga förhoppningar på honom och vi får se ifall han lyckas leva upp till de.

4 Jovialty missade att kvala in till Elitloppsfinalen med en väldigt liten marginal. Med facit i hand skulle nog Erik gått på även om han tyckte att hästen inte travade som bäst. Vi kan dock med säkerhet säga att hon hade varit totalt chanslös i en final oavsett men det är en fin häst. Känslan är att hon kanske kommer vara lite vassare till den här starten. Sabine låter nöjd med sin häst och Erik lär väl ladda från start. Frågan är dock ifall Björn vill ha hennes rygg med 3 Extreme. Extreme som har återkommit efter lång tävlingsfrånvaro har tre raka segrar och trivs ypperligt i ledningen. Han möter förvisso klart tuffare motstånd den här gången men givet att släppa till 4 Jovialty är det nog inte. Intressant spetsstrid och första 500 meterna kommer bli väldigt viktiga för loppets utgång.

Ranking: A: 9   B: 6-4-5   B/C: 3-10-7   C: 2-1-8

Spelförslag till V75
V75 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [3600 rader] = 1800 kr
Skrällen
  • V75-4:
    #8 Järvsöodin
team-skrallen
Spiken
  • V75-3:
    #1 Friend of Elves
team-spiken
Draget
  • V75-7:
    #9 Kentucky River
team-draget
Gå med i vårt andelslag!