V75 tips Boden 15/6 jackpot 43 miljoner kr

Publicerades den 14 juni 2024

Hej!

Det har blivit dags för det klassiska midnattstravet på Boden! Norrbottens Stora Pris ska avgöras där vi får se Francesco Zet på banan igen. Spelstopp 20.30 för V75 och ni finner mina tankar kring omgången nedanför.

Vill ni vara med i jakten på 7 rätt kan ni gå med i vårt andelslag. Vi erbjuder andelar i olika priskategorier som passar just dig.

Gå med i vårt andelslag!

V75-1: Boden 2140 m autostart

Inleder Wäjersten även den här lördagens V75 omgång med en seger? Ny trio till start som fick spår 3, 4 och 5 bakom bilen.

4 Heartbeat Thunder är väl den som jag tror har bäst chans från stall Wäjersten i det här loppet. Han ser ut att kunna sitta i ledningen efter en bit och därifrån blir han inte lätt att slå. Han mötte ett väldigt blekt gäng senast och vann med hela upploppet. Hästen såg fin ut och och trivs i ledningen. Formen verkar vara bra och det är en tänkbar spik för mig.

3 H.C’s Crazy Horse kördes snällt senast från ett hopplöst läge. Hästen spurtade väldigt bra över mål och visade att toppformen sitter där. Han hade sparade krafter i mål och det här är en riktigt bra häst. Han möter ett enklare gäng den här gången och fick ett bra spår. Erik får chansen på nytt och visst skulle han kunna slå stallkamraten med rätt resa.

9 Working Class Hero galopperade i det giltiga loppet av Harper Hanovers. Jag minns inte riktigt vart han låg i första loppet när det blev sent avblåst men hästen är bra i grunden. Nu är motståndet enklare men han fick dessvärre bakspår. Risken är att Heartbeat Thunder kommer till ledningen efter en bit och sedan får bestämma. Working Class Hero tål att göra grovjobb men frågan är ifall man vill ge hästen ett tufft lopp nu direkt efter dubbla Harper Hanovers. Plus med amerikansk sulky och hästen är tidig bakom favoriten.

Ranking: A: 4   B: 3-9    B/C: 6-5-8   C: 2-1-10-7

V75-2: Boden 2140 m voltstart

8 Relevant Stride blir förmodad storfavorit men ska väl vara det också. Inför senast var jag lite tveksam kring hennes stora favoritskap då jag tycker att hon kom från en sämre prestation i Finland där aktionen inte flöt hundraprocent i slutet av loppet. Hon visade dock att hon är riktigt bra men fick en het häst utvändigt om sig. Känslan är att formen är riktigt bra och aktionen var bättre senast även om hon blev lite trött till slut, vilket såklart var helt normalt efter det höga tempot. Motståndet ser inte ut att vara det tuffaste och visst startar hon med hög vinstchans. Hon står lite tufft inne på pengarna men har också alldeles för lite på sig sett till sin kapacitet. Skor runt om har hon tävlat bra med tidigare.

14 Grit Brodda gynnas av att kunna tävla barfota runt om men fick inte det bästa läget. Hon står bakspår på tillägg och det kommer behövas en del tur ifall det ska räcka till seger. Hästen är säkert redo för en riktigt bra prestation och hon har visat kapacitet tidigare. Given vid gardering.

15 Soccerbox mötte klart tufft motstånd senast men hon avslutade bra i skymundan. Nu har hon en tuff uppgift igen men bakom favoriten är. loppet vidöppet. Magnus kör igen och hon verkar ha toppform för dagen. Skulle hon få de rätta ryggarna att gå i skulle hon kunna fälla många med sin spurt.

Ranking: A: 8   B: 14-15-2-9   B/C: 10-4-11-12    C: 5-7-6-3-1-13

V75-3: Boden 2140 m autostart

8 Zigzag Zagazoo fick sämsta spåret men är nog en av de bättre hästarna i loppet. Han är ingen blixt ut bakom bilen men kan nog ändå öppna rätt så bra ifall kusken begär det. Han har en kvick häst invändigt om sig och tanken är att man ska följa med den i draget och eventuellt köra sig till tät efter en bit. Hästen klarar nog en rätt så tuff inledning och skulle man hamna i dödens utan att det kostar för mycket, är man nog rätt så nöjda. Hästen vann plättlätt från ledningen senast och har nu fått två lopp kroppen. Det kryllar inte av startsnabba hästar invändigt och han kan nog få lite hjälp av 7 Heineken Bishop som är kvick.

12 Coin Boy L.A är en riktigt fin häst men som tyvärr har galopperat en del på slutet. Senast skötte han sig och det blev en väldigt enkel seger från ledningen. Nu är motståndet klart tuffare men han är bra själv. Tyvärr drog man sämsta spåret och det drar ned vinstchansen en del. Felfri besitter han nog styrka och fart för att plocka en framskjuten placering.

9 Kurtz har två raka och kanske trivs allra bäst att vara med i den främre träffen. Han har kanske ingen jättebra startrygg och det kommer att bli en tuff uppgift att runda det här fältet. Hästen är annars i mycket fin form och har bra stryka. Hästen tål säkert att göra en del grovjobb ute i spåren och ska med vid gardering.

Ranking: A: 8-12    B: 9-7-11   B/C: 1-2-4-5   C: 6-3-10

V75-4: Boden 2140 m voltstart

4 Modig Ripa känns tidig här. En häst som jag har åkt ett flertal gånger  på och när jag väl har spelat henne har hon inte vunnit. Kanske är det dags den här gången. Hon står rätt så bra inne i det här loppet och är van att möta tuffa konkurrenter. Hon galopperade senast och det är såklart aldrig positivt. Utan den galoppen hade hon förmodligen tagit en framskjuten placering mot klart tuffare motstånd än det hon möter den här gången. Det är ingen häst som vinner på beställning men hon ska räknas tidigt och Magnus A Djuse upp för första gången är ju intressant.

7 Järvsömalla har fått tre lopp i kroppen och såg ut att gå mot segern senast. Prestationen var riktigt bra och nu får man Örjan Kihlström i sulkyn. Man står på springspår och hästen är väldigt startsnabb i volt. Örjan kan nog köra sig till tät initialt sedan är kanske det mest optimala att försöka hitta en bra rygg. Känslan är att han kanske är vassast med ryggresa och över kort distans. Barfota bak för första gången i den 42a starten och det kan ju ge effekt. Örjan får bestämma taktiken och de är ett tidigt streck för mig.

13 Pyrotek är kanske bästa hästen i fältet men han är ju inte helt att lita på. Mats känner hästen väl och det brukar komma bra överens men det har även blivit en del galopper. Hästen är inte att lita på och som hårt betrodd är han given att gardera. Bara en av flera för mig i ett öppet kallblodslopp.

Ranking: A: 4-7   B: 13-6-11-5   B/C: 3-15-1-9-14-2   C: 12-8-10

V75-5: Boden 1640 m autostart

9 Inge B.Svärlig är anmäld med barfota runt om för första gången i karriären. Det är ju en intressant ändring som man väljer att göra i livets 59e start. Skulle det slå väl ut kan det bli mycket spännande och hästen har visat fin form på slutet. Han kommer från en säker seger utvändigt om Djang Limit och med tempo i loppet blir han farlig. Han har dessutom en bra startrygg på 2 Behind Lord och skulle kunna hamna vettigt på det. Flera som såklart kommer hamna på honom men ett givet streck är han.

2 Behind Lord fick ett bra läge och hästen är väldigt startsnabb. Erik Adielsson kör och kort distans känns helt optimalt. Man är lite sugna på att testa i tät ifall man kommer dit men han bör annars få en resa i den främre träffen. Rygg ledaren behöver inte vara fel ifall det skulle lösa sig och jag tycker han är intressant som skräll.

10 Henessi Walk får Magnus A Djuse i sulkyn för första gången och det känns såklart jättespännande. Hästen gjorde sitt bästa lopp senast i Hanna Olofssons regi och förhoppningvis kan man bygga vidare efter den insatsen. Man behövde aldrig rycka det norska huvudlaget och man har den växeln sparad. Nu fick han bakspår, vilket såklart är ett litet minus men det skulle kunna bli tempo i loppet. Hittar Magnus de rätta ryggarna ska man inte nonchalera honom.

1 Imperator F.I är svårbedömd tycker jag. Starten blir ju minst sagt viktig för honom där det handlar om ifall han kan hålla ledningen eller inte. Det ser ut som att hästen kan öppna rätt så bra men spår 1 är lurigt och jag är långt ifrån säker på att Örjan sitter i spets. Som favorit är han given för mig att ranka ned och gardera. Skulle man hålla ledningen är det hästen att slå och från spets blir han förmodligen svårslagen.

Ranking: A: 9-2-10    B: 1-6-4    B/C: 3-7    C: 5-8-11-12

V75-6: Boden 2640 m autostart

10 Kingen Mearas är en berättigad favorit i det här loppet även fast man säger från stallet att han kanske är vassast över 1640 m. Man tror dock att hästen är allround och man räknar med en vass prestation. Han kommer från en mycket bra prestation mot ett stenhårt motstånd. Han är anmäld barfota runt om men det är inte helt bestämt. Ett tänkbart spikförslag då motståndet inte ser ut att vara det tuffaste. Skulle man ändra till skor runt om får man se det som ett litet minus och då kanske han inte är ett spikförslag beroende på procenten.

6 Xeven Leader är givetvis svår att sätta in i loppet men han har skördat fina framgångar på finsk mark. Av det lilla jag har sett i lopparkivet så ser det ut att vara en riktigt fin häst. Han är rätt så kvick men tål även att göra grovjobb.Bakom favoriten är loppet väldigt öppet.

5 Sultan Sea gjorde comeback senast efter lång tävlingsfrånvaro. Han lär ha gått framåt med det loppet även om han kanske inte har någon toppform för dagen. Magnus A Djuse upp i sulkyn är ett klart plus och hästen kan öppna från start. Man vill gärna till ledningen men det är inte helt givet att man tar sig dit. Hästen är väl medelsnabb och kanske kan köra sig till tät efter en bit. Lång distans verkar inte vara något minus och han ska med på en garderad kupong.

Ranking: A: 10    B: 6-5-8   B/C: 7-12-3-11-9    C: 4-1-2

V75-7: Boden 2140 m autostart

7 Francesco Zet ska ute igen efter att ha mött Eliten för första gången. Med tanke på hur snacket alltid har varit runt den här hästen kanske jag hade förväntat mig lite mer. Det är hårt att såga honom efter att ha blivit fyra i Elitloppet, ett Elitlopp där vinnaren också kanske var den bästa genom tiderna. Francesco såg inte ut som bäst över mål i finalen och stilen var heller inte helt hundra i försöket. Svårbedömd till den här starten även om träningsrapporterna går i dur. Han fick spår 7 som gör det hela lite mer spännande. Han ser inte ut att få någon ledning men han kan vara tillräckligt bra för att vinna från dödens. Det är inte helt enkelt att sia om hur loppet kommer att bli kört. 2 Phoneix Photo lär väl spetsa initialt och att släppa till Castor The Star där känns kanske inte aktuellt. Helst hade man nog velat haft ryggen på Francesco Zet, svårt att veta hur loppet blir kört tycker jag.

9 Always Ek kommer från två starka prestationer i Sweden Cup och verkar ha toppform för dagen. Medeldistans är inga problem och han fick ett bra smygläge. Han står med bakspår men har en vass startrygg och gynnas givetvis av det lilla fältet. Skulle man få ryggen på Francesco Zet är jag inte helt främmande för att han skulle kunna blåsa ned honom sista biten.

3 Great Skills var bra i sin årsdebut men fick ett omöjligt lopp. Hon krigade hela vägen in i mål och lär ha gått framåt rejält med det loppet. Tidigare har jag tyckt att hon behövt 1-2 lopp innan den där riktiga toppformen infunnit sig. Bättre spår nu och hon är rätt så kvick ut. Kanske kan man vara först och eventuellt få överta ledningen. Frågan är dock hur man tänker kring 2 Phoneix Photo och 5 Castor The Star om den sistnämnda nu skulle sköta sig. När hon presterar på topp håller hon världsklass och förhoppningvis får vi se ett häftigt lopp.

Ranking: A: 7-9   B: 3-2   B/C: 5-8    C: 6-4-1

Spelförslag till V75
V75 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [3600 rader] = 1800 kr
Skrällen
  • V75-5:
    #9 Inge B.Svärlig
team-skrallen
Spiken
  • V75-1:
    #4 Heartbeat Thunder
team-spiken
Draget
  • V75-4:
    #4 Modig Ripa
team-draget
Gå med i vårt andelslag!