V75 tips Färjestad 29/3

Publicerades den 28 mars 2024

Hej!

V75 Spring Race har dragit igång där den stora finalen är på söndag med Drömjackpot! Under långfredagen är det trav på Färjestad med spelstopp 15.00.

I onsdags på V86 spelade Felix Erixson in drygt 300 000 kr till andelslaget och ni finner våra andelar här 👇

Gå med i vårt andelslag!

V75-1: Färjestad 3140 m voltstart

1 Vikens Cash Flow vann senast men aktionen var inte perfekt över mål. André Eklundh fick ta fram sina körhänder och löste uppgiften på bästa sätt. Hästen är bra och i form men har galopperat ett par gånger. Han slog 3 Dajanov regelrätt senast och vore intressant att se i ledningen. Hästen är stark och skulle nog kunna leda loppet väldigt länge.

15 Starbec´s A to Z mötte tufft motstånd senast och kanske borde kunna avslutat lite bättre. Hade dock inte startat på drygt två månader och hästen behövde nog det loppet. Lär vara bättre till den här starten och han känns mycket intressant, tycker jag. Han har gått bra över längre distanser tidigare och är vass när han får smyga med i ryggar. Kanske inte har den där riktiga toppformen men jag tror att han är bra nog för att kunna vara med i segerstriden.

5 Börtas Ankare skötte sig senast efter att ha galopperat återigen i två raka starter. Hästen är inte helt att lita på och det blir ingen snabbstart från spår 5. Han är annars gynnad av distansen och hästen tål offensiva upplägg. Saga Laursen lär väl köra offensivt och visst kan det bli en ny triumf. Risken finns dock att någon är snabbare än honom på speed sista biten.

Ranking: A: 1-15   B: 5-3-14    B/C: 7-11-13-10    C: 6-9-4-8

V75-2: Färjestad 2140 m autostart

4 Daiquiri Grif tävlar väldigt mycket mot sig själv och frågan är vilket skick hästen är i. Hästen besitter hög kapacitet för den här klassen men har problem med aktionen och galopperar en hel del. Det har ofta varit positiva tongångar när den här har kommit till start men som sedan ändå renderat i galopp. Nu har han inte startat på drygt tre månader och det kanske har gjort hästen lite gott. Felfri tror jag på bra vinstchans men han är inte att lita på. Vi får se vart procenten hamnar, en eller flera är känslan och jag lutar just nu åt bredare gardering.

13 Shiraz de Zeun fick en snäll resa serverad senast av Örjan Kihlström som sedan hittade ut och hästen avslutade väldigt bra. Nu är det många att runda men hästen är i form och nu ska man dessutom rycka alla skorna. Hästen har tävlat barfota runt om vid tre tillfällen tidigare men det var 2021 och i Berghs regi. Med rätt resa är jag inte främmande för att han ska kunna utmana om segern. Vidöppet lopp ifall favoriten skulle göra bort sig.

6 Cardin var bra näst senast då hästen inte hade startat på väldig länge. Senast vet jag inte riktigt hur Gylling tänkte taktiskt och hästen blev rejält trött sista biten. Att köra sig till spets är väl en sak men att sedan inte släppa till Caton som är en rusartyp när man redan hade öppnat 1.10.7 första 500 meterna. Hästen ska dock kännas fin efteråt och eventuellt blir det en amerikansk sulky för första gången. Skulle favoriten göra bort sig är det inte omöjligt att Gylling sitter i spets och då kan han leda loppet länge.

Ranking: A: 4    B: 13-6-14-8   B/C: 1-3-7-12-9    C: 2-5-11-15

V75-3: Färjestad 2140 m autostart

4 Decision Maker förlorade senast och det trodde jag inte efter att hon fått öppna första varvet på 1.15 tid. Hon gick drygt 1.10.2 sista varvet men fick sträcka vapen mot stallkamraten som kom flygandes efter en snäll resa. Hon var bra senast och verkar ha fin form fortsatt. Möter ett par riktigt bra konkurrenter en här gången men gynnas av läget samt att de värsta konkurrenterna gör årsdebut. Skulle kunna leda runt om. Lär bli rätt jämnt spelat mellan tre hästar i det här loppet och jag är inne på att ta ställning!

9 Cabaret Artist var riktigt bra i de tre sista statrerna ifjol. Hon fick en kick av barfota runt om men visade också upp en hårdhet som jag inte tycker funnits där tidigare. Spännande säsong för henne och vi hoppas att hon fortsätter att utvecklas. Ensam på bakspår behöver inte vara fel och hon är nog bra att kunna vinna direkt vid klaff.

8 Delicious Gar är ett riktigt fint sto som nu ska göra årsdebut. Har bländat oss med enastående prestationer på banan och kanske är hon vinnaren på nytt. Det är däremot årsdebut men Gocciadoros hästar är nästan alltid väl förberedda och hon har gått ett snabbt banjobb inför den här starten. Vi får se hur han tänker taktiskt här men risken är väl att man hamnar sist från start. Sedan är det nog ingen som kommer vilja sätta upp något tempo under första varvet och det kommer att gå fort till slut. Självklart kan hon vinna men hon kommer troligtvis behöva plocka längder på de två värsta konkurrenterna och det kan bli tufft.

Ranking: A: 4   B: 9-8   B/C: 7-5    C: 6-1-2

V75-4: Färjestad 1640 m voltstart

14 Alm Kevin blir min förstahäst i det här stökiga kallblodsloppet. Står med springband på tillägg och hästen har fin form för dagen. Har ofta en sylvass avslutning att tillgå men det finns risk för strul. Säkert många som kommer vilja vara ute i spåren nu när det är 1640 m volt och det kan bli långt fram. Klaffar det lite på vägen är jag övertygad om att han är bra nog för att vinna men det blir ingen spik för mig.

3 Jerven Junior är startsnabb i volt och kanske är ledaren i loppet. Hade förmodligen varit min förstahäst i loppet ifall rapporterna från stallet hade varit lite bättre. Man säger att hästen var klart sämre senast och att han har blivit behandlad efter det. Hästen ska vara frisk men att man inte har kunnat träna på som man velat. Lite tveksamheter kring formen således men han trivs över distansen. Har han studsat tillbaka skulle han kunna leda runt om.

1 Faks Odin N.O var blek senast men har ett klart bättre spår den här gången. Har tävlat väldigt bra tidigare på svensk mark och kanske gynnas han av körspöet. Kanske inte kan försvara ledningen från början men bör vara med i den främre träffen och lär bli lite spelad efter en sämre prestation senast.

Ranking: A: 14-3    B: 1-15-8-11    B/C: 13-9-5   C: 12-10-6-2-7

V75-5: Färjestad 2140 m autostart

9 Marseille gjorde årsdebut senast och var riktigt bra. Det såg ut som att han hade många att runda men Örjan kastade ut hästen i fjärdespår och rundade fältet enkelt. Intrycket var mycket bra och jag är inne på att han sveper det här gänget också. Just nu spelad under 10% men det lär öka närmre spelstopp. Jag tycker att han är en spik i nuläget och känns jätteintressant här. Vid minsta klaff tror jag att han spurtar hem det här loppet!

10 Mega Occagnes gjorde även han årsdebut senast och vann väldigt enkelt. Kom till ledningen och stack ifrån konkurrenterna enkelt. Tuffare motstånd denna gång men lär gått framåt med loppet i kroppen. Blir det tempo i loppet kommer han säkert ha en vass avslutning att tillgå.

7 Tyson Renegade vann direkt i comebacken senast och gjorde ett bra lopp. Det var inte tomt i mål och blir hårt betrodd den här gången. Ser ut att bli väl storfavorit och det kan bli en dryg inledning från spår 7. Hästen är bra men från det här läget är han ingen favorit som jag skulle vilja hålla i handen.

Ranking: A: 9    B: 10-7-6-4    B/C: 8-3-1-11   C: 12-2-5

V75-6: Färjestad 1640 m autostart

Bara 7 hästar med i loppet men kvalité finns det gott om. Starten blir förmodligen väldigt avgörande.

4 Diamond Truppo gynnas av att ha spår invändigt om de värsta konkurrenterna. Hästen är startsnabb och har öppnat väldigt bra bakom bilen nere i Italien.  Frågan är dock ifall han kan svara ut 5 A Fair Day. Det kommer säkert gå undan rejält och dessutom kan ju också 6 Dancer Brodde röra på sig från början. Kan gå riktigt fort in mot första sväng men jag är inne på att vi har Gocciadoro i spets. Från ledningen blir han nog inte enkel att besegra och hästen ska ha gått ett banjobb inför den här starten. Positiva rapporter och han ska bli spännande att se på svensk mark. Tänkbar spik!

5 A Fair Day avslutade fjolåret med fem raka segrar och kommer väl förberedd till den här starten. Ginman kan skicka från start och lär göra det. Skulle han ta sig till ledningen är mycket vunnet men han får det tuffare ifall det skulle bli dödens. Mycket intressant årsdebut och det lär bli åka av direkt.

1 Thereisnolimit avslutade som en raket senast och visade att formen sitter där. Nu möter man ett mycket tuffare motstånd men plus att man kan rycka skorna. Hästen är hygglig från start och kan nog få en fin resa på innerspår. Skulle det lösa sig likt senast, kan han säkert bli farlig igen.

Ranking: A: 4    B: 5-1-6    B/C: 3     C: 7-2

V75-7: Färjestad 2140 m voltstart

3 Ninepoints Winner har jag jagat men det blev galopp igen senast. Hästen gick bra efter det och gick återigen i mål med krafter sparade. Vi får se ifall han sköter sig den här gången. Han har klarat av spår 3 i volten tidigare och hästen har bevisligen form. Som skräll är han intressant och jag hoppas kunna ta betalt på honom den här gången.

9 Patrick Hangover är en annan skräll som jag vill lyfta fram lite extra här. Han har varit riktigt bra i årets två starter och ska absolut kunna vara med i segerstriden här. Rapporterna är goda inför den här starten och stallet är optimistiska. Möter tuffare motstånd denna gång men han känns helt given på min kupong.

6 Kudos Kazoo är en kapabel häst och det har han visat i årets tre starter. Han vann på 1.15.1 voltstart i sin debut och det finns mycket kapacitet. Senast blev han kanske lite generad vid första galoppen men galopperade sedan igen i sista sväng. Hästen är inte helt att lita på men fick springspår. Jag tror kanske inte att det blir någon pangstart men felfri kan han vinna från alla positioner. Som hårt betrodd känns det ändå givet att försöka fälla honom.

Ranking: A: 3-9-6    B: 14-15-12-2   B/C: 13-4-7    C: 1-11-10-8-5

Spelförslag till V75
V75 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [2646 rader rader] = 1323 kr kr
Skrällen
  • V75-7:
    #3 Ninepoints Winner
team-skrallen
Spiken
  • V75-5:
    #9 Marseille
team-spiken
Draget
  • V75-1:
    #15 Starbec´s A to Z
team-draget
Gå med i vårt andelslag!