V75 tips Färjestad 29/6

Publicerades den 27 juni 2024

Hej!

Det är E3 finaler för hingstar/valacker och ston denna lördag på Färjestad. Långa E3 som det kallas trots att det körs över medeldistans. Anledning till det är väl att det finns E3 över 1640 m och att man då säger korta E3. Fina lopp i övrigt och vi hoppas på spännande race. Mina tankar kring omgången finns att läsa här nedanför.

Vill ni vara med i jakten på 7 rätt kan ni gå med i vårt andelslag via länken nedanför.

Gå med i vårt andelslag!

V75-1: Färjestad 2140 m autostart

4 Imperator F.I har verkligen haft en formkurva som pekat rakt uppåt. Han såg riktigt fin ut senast vid segern på Boden och dansade undan från ledningen. Tuffare motstånd nu och längre distans som nog inte är något minus. Vi får se hur Örjan väljer att göra från start men han bör väl försöka hålla ut favoriten och ge henne en dryg inledning. Imperator F.I är stark och tål säkert att göra en del grovjobb. Given på min kupong.

7 Pingis har jag vurmat för tidigare och gör så igen. Nu fick man återigen ett tråkigt spår och det kan absolut bli problem härifrån. Han har kvicka konkurrenter invändigt om sig men kanske kan Stefan slinka ned någonstans. Hästen är i form och var bra senast även fast han fick stryk sista biten. Nu rycker man bakskorna och det är ett litet plus. Behöver en del tur med positionerna men kapacitet för att vinna det har han.

5 Dea Sprint Bar riskerar tror jag att få en tung resa i dödens här. Hon är startsnabb men 1 Make It Schermer följer normalt sett bilen och det finns nog ingen som tar en längd på honom från början. Känslan är väl att Jepson kör den hästen i tät nu även om motståndet är tufft. Dessutom har man 4 Imperator F.I invändigt om sig som jag tror kan öppna lite bättre den här gången kontra senast då han hade spår 1. Given för mig att fälla även om hon är tillräckligt bra för att kunna vinna från olika positioner. Skulle hon bli släppt till ledningen ja då är loppet över. Hon står ju väldigt billigt inne i Bronsdivisionen som sto men förhoppningsvis får hon svar om ledningen.

Ranking: A: 4-7    B: 5-1-8    B/C: 9-6-10   C: 12-2-3-11

V75-2: Färjestad 2140 m autostart

4 Cherokee Face agerar lite oinspirerat under loppets gång emellanåt. Senast svarade han bra på rycktussarna och när det väl skulle avgöras tog han fram vinnarskallen. Bra läge och hästen tål att göra en del grovjobb. Nu ska man testa barfota runt om för första gången och det kanske kan ge en extra kick. Man körde även honom i en amerikansk sulky för första gången senast och det blir samma igen.

8 Heavenly Zet är förmodligen bästa hästen i fältet men han fick sämsta spåret. Dessutom har han problem med att han hänger töm. Han fick ett tufft lopp senast och stod för en heroisk prestation. Han förlorade loppet på upploppet då hästen inte var helt körbar. Man ändrar lite saker och testar barfota runt om för första gången. Spännande ändring ifall det slår väl ut och trots läget måste han räknas tidigt.

6 Competivo stod för en stark prestation senast när han vann från utvändigt om ledaren. Lite hetsig under vägens gång var han men lyckades ändå behålla krafter och vann på ett fint sätt. Nu fick man återigen spår 6 och Daniel lär nog försöka med samma taktik igen. Att komma upp utvändigt om ledaren och sedan kanske hoppas på att Örjan kommer och avlöser honom. Hästen är stark och tål att göra en hel del grovjobb. Formen verkar vara fin för dagen och han ska räknas på nytt.

Ranking: A: 4-8   B: 6-5-11   B/C: 12-7-1   C: 3-9-10-2

V75-3: Färjestad 2140 m autostart

2 Magic In är min förstahäst och en tänkbar spik. Han fick förvisso spår utvändigt om värsta konkurrenten men jag tror att han kan ta en längd på honom. Erik är vass från start och har nu känt på hästen en gång. Jag tror att han laddar från början och från ledningen blir han inte enkel att slå. Hästen är fortsatt obesegrad felfri och vi kan nog förvänta oss en riktigt stark prestation.

1 Free Time Jepson agerade aningen märkligt i sin uppvärmning senast vilket gjorde att jag garderade honom. Man ändrade lite utrustning och slängde på ett helstängt huvudlag som gjorde att hästen blev mer fokuserad. Gocciadoro hade helt klart koll på läget och hästen vann väldigt enkelt. Det är en riktigt fin häst det här och han besitter skyhög kapacitet. Man fortsätter med skor runt om även fast han just nu är anmäld barfota runt om. Hästen tappade en sko senast men kunde ändå vinna i fin stil. Litet förvånande att Gocciadoro valde spår 1 då hästen inte har visat upp någon jättesnabbhet från början. Vi får se ifall han lyckas hålla upp ledningen och hästen tål väl annars att gå utvändigt om ledaren.

4 Dream Mine såg fin ut senast i sitt uttagningslopp och vann lekandes enkelt. Nu är det såklart tuffare emot i finalen men han är bra själv. Kan öppna hyggligt men bör får svårt att nå ledningen. Kanske kan man få en fin position och då han med på en garderad kupong.

Ranking: A: 2   B: 1-4-3   B/C: 10-11-6-5   C: 7-12-9-8

V75-4: Färjestad 2140 m autostart

7 Esperia Font gynnas av att ha blivit nedstruken ett hack till spår 6. Hon är ingen blixt från start men bör kunna hålla ut 8 Dutchess Sun och då ligger väl vägen öppen för ledning? Det finns kvickare hästar invändigt men känslan är att dessa nog gärna vill ha hennes rygg. Jag skulle bli förvånad ifall någon svarade Gocciadoro efter en bit och från ledningen bör det vara en bra vinstchans. Så som jag läser loppet sitter hon i spets efter en bit med 8 Dutchess Sun utvändigt om sig och sedan är loppet låst. Min vinnare och en spik i nuläget.

8 Dutchess Sun har jag gått emot flertalet gånger utan framgång. Hon har motbevisat mig ett par gånger och kanske gör hon det igen. Hon får gång på gång tuffa upplägg men verkar bara mata på. Plus att hon är nedstruken till spår 7 men det bör bli tufft att slå Esperia Font utvändigt. Omöjligt är det inte och det borde blir svårt för konkurrenterna att ta någonting på 7 och 8 under slutrundan som jag tror låser loppet.

15 Celiaz såg ut att kunna vinna senast på Tingsryd efter att ha kommit med bra fart ute i spåren. Det ebbade dock ut sista biten och hon var chanslös att slå Gabi Kyvsgård. Hon har fått segern i efterhand då Gabi Kyvsgård inte var startberättigad den gången. En ruskig soppa som jag inte orkar gå in på här. Jag hade kanske förväntat mig lite mer senast även om hon inte på något vis var dålig. Tufft läge men bra kusk och förmodligen bästa hästen i fältet.

Ranking: A: 7   B: 8-15-9   B/C: 14-5-13-1   C: 3-2-12-4-11-10

V75-5: Färjestad 2140 m autostart

6 Peter Pan verkar ha hittat någon ny nivå på slutet och kommer med två raka segrar. Motståndet har kanske inte varit det tuffaste men jag gillar verkligen sättet som han har vunnit på. Han behöver kanske lite tur med positionerna för att det ska kunna räcka hela vägen den här gången då motståndet är tufft. Hästen verkar vara i toppform och med rätt resa blir han intressant att följa. Inga ändringar och han är given på min kupong.

1 Kilgore vann senast från ledningen och man spänner nog bågen på nytt här. Hästen är startsnabb sen är innerspåret på Färjestad kanske inte det bästa. Känslan är väl ändå att han ska kunna hålla upp ledningen nu när Ajlexes Hans står från spår 7. Motståndet är tuffare än senast och frågan är hur mycket sparat det fanns. Kort distans kanske är ett plus men han har gjort det bra över medeldistans också. Hästen verkar ha fin form för dagen och skulle kunna leda runt om.

2 Call Me Gleipner vann senast trots galopp. Det ska inte gå att vinna när han galopperar och mer eller mindre får backa sig loss i sista sväng. En mycket bra prestation efter galopp även om man alltid kan ta det med en nypa salt. Det visar i alla fall att hästen är i form. Perfekt spår och han är inte beroende av någon speciell resa. Lär dyka upp i segerstriden.

Ranking: A: 6-1    B: 2-3-11-4  B/C: 10-7-5    C: 9-12-8

V75-6: Färjestad 2140 m autostart

4 Unique Princess har jag varnat för flertalet gånger tidigare och senast var det dags. Hon kördes till tät efter en bit och därifrån blev det en enkel seger. Hon ska vara toppad till det här loppet och man behövde aldrig rycka tussarna senast. Förhoppningsvis kommer hon till ledningen igen och då kör säkert Mats i den positionen. Hon kan nog vinna från olika positioner och jag rankar henne först trots att motståndet är tufft.

2 Oriana Boko ska vara betrodd med tanke på vad hon har visat upp på banan tidigare. Två raka segrar inför den här starten och hon är inte beroende av något löpningsförlopp. Spår 2 borde passa henne perfekt och hon bör få en fin resa. En bra häst som givetvis ska ses med vinstchans.

5 S:G Empress har gjort allting rätt hittills och hon är obesegrad efter fem starter. Hon kan öppna rätt så kvickt men tar nog ingen ledning här av egen kraft. Hon har visat styrka tidigare och Örjan känner hästen väl. Hon verkar vara i toppform för dagen och ska såklart ses som en av favoriterna i den här finalen.

Ranking: A: 4-2   B: 5-3-9   B/C: 1-12-11-8   C: 6-7-10

V75-7: Färjestad 2140 m autostart

9 Don’t Say Gar står ju väldigt bra inne i Silverdivisionen som sto och fick dessutom ett bra spår för hennes del. Hon har en bra startrygg och lär hamna vettigt på det. Plus att Örjan också kör kontra Gocciadoro och jag tror att hon spurtar hem det här loppet. En tänkbar spik för mig och hon verkar vara i toppform. Hon är bäst med smygresor och det lär hon kunna få den här gången. Senast låg hon sist när det återstod drygt 500 meter kvar av loppet och lyckades ändå vinna och hålla undan för en smygkörd Triton. Tänkbar spik.

1 Triton har jag respekt för och senast trodde jag en hel del på honom. Mats låg lite lågt inför men efter att ha värmt hästen var han mer än nöjd. Gissningsvis kommer han att vara ännu lite bättre till den här starten och Erik Adielsson upp är ett stort plus. Så fort som han öppnade den gången Erik körde hästen på Romme har jag aldrig sett tidigare. Troligtvis håller man upp ledningen ifall Erik får snurr på honom från start och då leder han nog loppet länge.

7 Working Class Hero visade senast att han inte hade tagit dubbla Harper Hanovers på något dåligt sätt och imponerande vid sin seger. Han fick förvisso en rätt så fin resa men på bara några steg hade han avgjort loppet. Det fanns säkert en del krafter sparade över mål och han lär nog växa in i högsta klassen i framtiden. Spår 7 den här gången är såklart inte perfekt och risken är att Jörgen får backa sig sist. Fart och kapacitetsmässigt duger han för att vinna men han behöver nog lite tur med positionerna.

Ranking: A: 9   B: 1-7-10   B/C: 5-12-11   C: 8-4-2-6-3

Spelförslag till V75
V75 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [3600 rader] = 1800 kr
Skrällen
  • V75-1:
    #7 Pingis
team-skrallen
Spiken
  • V75-4:
    #7 Esperia Font
team-spiken
Draget
  • V75-6:
    #4 Unique Princess
team-draget
Gå med i vårt andelslag!