V75 tips Gävle 18/5 jackpot 47 miljoner kr

Publicerades den 16 maj 2024

Hej!

En vecka kvar tills Elitloppet och pulsen börjar verkligen stiga. Vi får högst en troligt en ny häst till Elitloppet från Prins Daniels lopp som körs som V75-6. 47 miljoner kr jackpot kryddar omgången lite extra och loppen körs på Gävle.

Vill ni vara med i jakten på 7 rätt erbjuder vi andelar i olika priskategorier. Ni kan klicka på länken nedanför och gå med i vårt andelslag.

Gå med i vårt andelslag!

V75-1: Gävle 2640 m voltstart

1 Poleposition har jag inte varit jätteimponerad utav tidigare men jag tycker att hästen har höjt sig ett -två snäpp i år. Han har kanske inte behövt prestera på topp men jag tycker att han ser snabbare och smidigare ut. Nu fick han dessutom ett perfekt läge och har visat sig vara startsnabb i volt. 2640 m har han klarat tidigare och det är klart att han blir svårslagen här. Den senaste galoppen tar jag inte så hårt på och han är en tänkbar spik.

6 Matiere har jag respekt för men han kommer högst troligt få vandra utvändigt om 1 Poleposition och det blir en tuff uppgift. Han är stark nog för att kunna utmana om segern men jag är tveksam ifall det räcker till seger. Distansen ser jag inte som något minus och hästen kan mycket när han presterar på topp.

2 Grand Ready Cash vill Tomas Pettersson till ledningen med men jag tror att han får svårt att ta sig dit. Han fick spår 2 i volten och har dessutom värsta konkurrenterna från bättre spår. Hästen är bra men känslan är att han kanske möter två för tuffa konkurrenter den här gången. Går man utanför de två mest betrodda är han väl ändå given på kupongen. Han har gjort det bra på slutet men motståndet har också varit enklare.

Ranking: A: 1   B: 6-2   B/C: 11-8-3-5    C: 7-10-4-9

V75-2: Gävle 2140 m voltstart

7 av 15 hästar i det här loppet tränas av Jan-Olov Persson och man kan ju verkligen ställa sig frågan varför det här loppet ligger på V75. Det körs två 15 hästarslopp på V4an och man undrar verkligen varför man inte valde att lägga något av de loppen inom V75. Uselt tycker jag men jag är heller inte förvånad.

9 Kleppbest är den som lockar mig mest i det här loppet. Jag håller väl en extra tumme för att någon annan än Jan-Olov Persson vinner loppet också. Jag har inget emot Jan-Olov Persson och det är inte hans fel att han har 7 av 15 hästar med i loppet men det handlar om spelsäkerhet. Eftersom man inte kan bli fälld för stallkörning, då Rorgemoen blev friad så är dessa förutsättningar inte optimala. Kleppbest gjorde ett fruktansvärt bra lopp senast och fick vara ute i fjärdespår en del. Han står även 20 m bättre till den här gången mot t.ex Teknopys och 6 Rams Bror. Dessutom är han anmäld med barfota runt om och Henrik Svensson upp för första gången är lite intressant. Gör han om den senaste prestation kommer konkurrenterna få det svettigt.

10 Arding har gjort det bra och gör sällan ett dåligt lopp. Nu får han dessutom Magnus A Djuse i sulkyn och det är ju väldigt intressant. Jag ser det som ett klart kuskplus och hästen tillhör de bättre i loppet. Hästen är oöm för positioner och man är hoppfulla från stallhåll. Tidig på lappen!

2 Tekno Filur fick ett intressant läge och Örjan upp i sulkyn är knappast något minus. Hästen galopperade senast men gick bra därefter och formen är jag inte orolig över. Hästen är dock inte helt att lita men kapacitet finns för att vinna ett sånt här lopp. Det är jämnt mellan flera av Jan-Olov Perssons hästar men jag rankar nog den här först.

Ranking: A: 9-10   B: 2-3-11-6   B/C: 13-4-1-14-12   C: 15-5-7-8

V75-3: Gävle 2140 m autostart

8 Erik The Phantom är rätt favorit då det är bästa hästen i loppet. Han vann på ett mycket bra sätt senast i årsdebuten och lär nog vara lite rappare till den här starten. Hästen är stark och lägger väldigt mycket mark under sig. Han fick gå på i fjärdespår senast och vann till slut rätt så enkelt. Hästen agerade dock lite oinspirerat under loppets gång men när Magnus begärde lite fick han ett mycket bra svar. Spår 8 är inte det roligaste och han riskerar en dryg inledning. Han möter inte det tuffaste motståndet men jag lutar ändå åt att försöka fälla honom.

5 Sparky´s Dream maxar man balansen på och man spänner bågen. Anders Eriksson kommer att sikta mot ledningen och där vill man köra. Han är nog tillräckligt snabb för att hålla ut konkurrenterna men frågan är ifall han kommer förbi de invändiga. Hästen är startsnabb och jag är helt klart inne på att han sitter i tät efter en bit. Han ska tävla barfota bak och med amerikansk sulky som han gått med i tre starter tidigare och det verkar ge en extra effekt. Hästen trivs i spets och ska räknas tidigt!

6 Ajlexes Hans är min skräll i loppet. Han har visat ruskigt fin form på slutet och nu får han på sig jänkarvagnen igen. Han är medelsnabb ut och man fortsätter med barfota runt om till den här starten. Hästen kom med en riktigt bra spurt senast men kunde inte hinna ikapp vinnaren. Nu fick han ett spår lite långt ut på vingen men jag skulle inte räkna bort honom. Favoriten kan givetvis bli svårslagen men där bakom är han tidig för mig.

Ranking: A: 8-5    B: 6-3-10   B/C 11-12-7    C: 2-1-9-4

V75-4: Gävle 2140 m voltstart

12 Mahala landar jag i som förstahäst här i loppet. Hon mötte stenhårt motstånd senast och hade slutat långt fram utan galoppen. Hon blev nog lite generad då det var en tight situation och hästen är ju normalt sett travsäker. Nu har man fått två lopp i kroppen och hon bör närma sig toppformen. Hon tål att göra en del grovjobb och vid minsta klaff tror jag att hon dyker upp i segerstriden. Risken när man står på tillägg är alltid att det kan bli långt fram ifall flera konkurrenter ska ut framför.

2 Karma Mearas är draget i loppet. Hon besitter enormt kunnande och visade det i Svante Båths regi. Nu ska hon debutera för Svedberg och han har en del förhoppningar på henne. Hon har dock varit sjuk inför det här och man har kanske henne inte exakt där man vill. Man tror att hon ska göra ett bra lopp utan att vara på topp. Hon har tidigare varit lite ojämn i sina prestationer men hennes högsta nivå är väldigt hög. Spännande start!

1 Lilly Avant ska väl vara rätt hårt betrodd. Hon vann direkt senast i comebacken men möter klart tuffare motstånd den här gången. Hon lär ha gått framåt med det loppet och Svante Ericsson radade upp segrar i tisdags på Eskilstuna. Starten är väl ett litet frågetecken då hon har galopperat två gånger för Erik Adielsson. Hon har öppnat bra första stegen men sedan rullat över i galopp. Jag hade inte blivit förvånad ifall hon tog hand om ledningen här men galopprisken finns också. Björn upp är intressant och hästen är tillräckligt bra för att vinna men frågan är vilken position det blir.

Ranking: A: 12-2    B: 1-7-6-5   B/C: 3-13-10-9   C: 11-4-8-14

V75-5: Gävle 1640 m autostart

3 Oracle Vixi är anmäld med barfota runt om och amerikansk sulky båda för första gången. Det vore givetvis intressanta ändringar men vi vet sedan tidigare att Stefan Melander är expert på att ändra utrustning. Hur som helst möter han enklare motstånd än vad han har gjort på slutet men framförallt fick han ett vettigt läge. Han har gjort det helt okej på slutet men haft spår 8 två gånger i rad. Hästen har tidigare öppnat okej bakom bilen och Örjan kan nog få iväg honom hyggligt. Kommer han till ledningen tror jag att han bara vinner men även från dödens, tror jag på vettig vinstchans. Min känsla är att hästen tävlar bäst i den främre träffen och för mig är han en spik just nu. Vi får hålla utkik kring eventuella utrustningsändringar.

10 Queen of the Night har jag respekt för men hon kommer från en klart sämre prestation. Hon såg inte speciellt bra ut i aktionen och var klart sämre än tidigare. Det är annars en fin häst och skulle hon studsa tillbaka besitter hon fart för att kunna vinna ett sånt här lopp. Det finns dock frågetecken inför den här starten.

6 Bjorn ska tävla barfota runt om för första gången och det är såklart lite intressant. I de två senaste starterna har hästen tävlat barfota bak och det har gjort hästen lite vassare. Senast trodde jag att han skulle äta upp vinnaren men han fick nöja sig med en andraplats. Hästen är startsnabb och Anders Eriksson lr ladda för tät. Han har en del kvicka konkurrenter invändigt om sig och jag är inte säker på att han tar sig förbi dessa. Kort distans känns som hans bäst och han ska med på en garderad kupong.

Ranking: A: 3   B: 10-6   B/C: 4-7-8-1   C: 2-9-5-11

V75-6: Gävle 1609 m autostart

5 Click Bait är min förstahäst. Han har inte varit på topp men känslan är att han kanske är på gång. Stefan Melander låter väldigt nöjd med hästen för dagen och han tror på en topprestation nu på lördag. Hästen är rysligt startsnabb när han är i form och han kan nog blåsa till tät här. Ledningen är mycket värd och distansen 1609 m passar honom som handen i handsken. Stefan vill nog gärna ha en rosa biljett och jag är inte främmande för att det skulle kunna bli seger på lördag.

4 Staro Mack Crowe tycker jag är en fruktansvärt bra häst och jag snappade upp honom tidigt. Jag höll honom klart högre än vad spelarkollektivet gjorde i början. Jag minns fortfarande när jag såg honom vinna Prix Readly Express på Solvalla åkandes från dödens till dryga 22 ggr degen. Hans akilleshäl är att han inte är speciellt startsnabb och får ofta tuffa lopp. Distansen är inte till hans fördel men visst skulle han kunna vinna det här loppet. Man är sugna på att testa barfota runt om och det vore givetvis intressant.

1 Hail Mary var väl okej senast i Finland. Han har en bit kvar tills när han var som bäst och frågan är ifall han kan hitta tillbaka dit. Jag var frågande till att Don Fanucci Zet skulle kunna göra det men där hade man ju fel. Känslan är väl ändå att Hail Mary har fått fler tuffa lopp och att han har sina bästa år bakom sig. Han är fortsatt en bra häst och skulle absolut kunna vinna ett sånt här lopp. Hästen är startsnabb men jag tror att han får svårt att hålla ut 5 Click Bait. Självklart vill man till Elitloppet men jag rankar två hästar före.

Ranking: A: 5-4   B: 1-9  B/C: 2-7-3   C: 10-6

V75-7: Gävle 2140 m autostart

3 Xanthis Hilton har jag som förstahäst och en tänkbar spik. Han är ingen blixt bakom bilen men han kan öppna hyggligt. Min tanke är att han får överta ledningen av 2 Mizai eller 4 Black Mission. Jag tror att han håller ut 6 Heartbeat Thunder och 7 Corazon de B som nog är de som skulle kunna tänka sig att köra i spets. 2 Mizai är det väl inte uteslutet att man kör i tät med men det är fullväg och jag gissar att Mats nog gärna tar en rygg då. Xanthis Hilton fungerade inte senast med det helstängda huvudlaget och man återgår till ett norskt. Han hade problem med ett par galopper förut och vi hoppas att han inte är tillbaka där. Till dryga 34% tycker jag att han kan vara ett singelstreck.

6 Heartbeat Thunder trodde jag på senast men jag var fel ute. Han var chanslös att försvara sitt innerspår och Daniel försökte väl hålla ryggen på Maybach W.F. Hästen galopperade och kanske blev han lite generad. Han gick med barfota runt om och amerikansk sulky och vi fick inte riktigt se effekten. Nu kör Örjan och hästen tål att göra en del grovjobb. Skulle 3 Xanthis Hilton återfalla i gamla synder med galopp kanske Örjan kan köra sig till tät efter en bit. Han var fin gången innan och ska räknas igen.

1 Caio Titus Bond är förmodligen en rätt så bra häst men han fick återigen spår 1 som inte passar honom. Han är inte speciellt startsnabb och blev fast senast i Finland. Han riskerar att bli fast även den här gången men Gocciadoro kommer nog göra allt för att försöka hitta ut. Han duger säkert kapacitetsmässigt men frågan är vart han hamnar.

Ranking: A: 3   B: 6-1-2-10  B/C: 7-8-4-9   C: 11-12-5

Spelförslag till V75
V75 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [3456 rader] = 1732.50 kr
Skrällen
  • V75-3:
    #6 Ajlexes Hans
team-skrallen
Spiken
  • V75-5:
    #3 Oracle Vixi
team-spiken
Draget
  • V75-2:
    #9 Kleppbest
team-draget
Gå med i vårt andelslag!