V75 tips Halmstad 2/3

Publicerades den 1 mars 2024

Hej!

Dags för V75 och vi beger oss till Halmstad för att försöka lösa den här omgången. Det är tillåtet att tävla barfota och det är alltid lika spännande när det lyser rött i listorna. Lite svårbedömt är det alltid i början och jag bjuder som vanligt på mina tankar inför omgången.

Vill ni vara med på en andel kan ni klicka på länken nedanför. 👇

Gå med i vårt andelslag!

V75-1: Halmstad 2140 m autostart

6 Major Ass har visat fin form och var ruskigt bra för tre starter då han plockade ned en felfri Joe Dalton utvändigt. Hästen trivs bäst utan rygg och snacket har hela tiden varit att hästen är klart bättre barfota. Till den här starten rycker man alla skorna och man är inne på ett offensivt upplägg. Man vill söka sig framåt direkt och komma upp utvändigt om ledaren. Jag blir inte förvånad ifall han vinner från dödens den här gången och jag är sugen på att inleda med en spik.

9 Triton är förvisso ny i klassen men hästen har haft toppform en längre tid. Nu kan man dessutom rycka alla skorna och när han får gå med i ryggar, så är han riktigt bra. Jag tror absolut att han är bra nog för att vinna det här loppet och ska med på en garderad kupong.

11 Game Brodde blir skrällen för mig i loppet. Han fick ett tufft utgångsläge med spår 11 men han gick bra senast tycker jag. Nu gynnas han av att kunna tävla barfota runt om och det kan nog bli lite tempo i loppet. 2 Winner Brodde och 3 Dominic Wibb kan nog sätta lite färg på det här loppet från början.

2 Winner Brodde var inget extra senast men nu kan man köra med jänkarvagn och barfota runt om. Bra utgångsläge men han är ingen blixt från början. Gynnas av att stå invändigt om 3 Dominic Wibb och kanske lyckas man hålla upp ledningen när de står sida vid sida. Som favorit rankar jag ändå ned honom en bit.

Ranking: A: 6  B: 9-11-2-3   B/C: 4-1-7   C: 5-10-8

V75-2: Halmstad 2640 m voltstart

6 Börtas Ankare lär få en tuff resa här men vi vet att han klarar av det. Han kördes snällare senast och det är inte riktigt hans melodi. Han är gynnad av distansen och galoppen senast ser jag som en olyckshändelse i arbetet. Han står ensam på springspår men tar nog inte ledningen då 1 Let Me In är kvick ut och Per vill köra den i tät. Jag tror ju att Börtas Ankare plockar ned den men frågan är ifall han kan stå emot resten. Barfota runt om gör nog hästen aningen rappare och vi hoppas på ett offensivt upplägg.

2 Rustico fick vandra utvändigt om ledaren senast och gjorde det bra som trea. Han tål att göra grovjobb och distansen är inga problem. Anmäld med barfota runt om och det skulle nog kunna ge honom en kick. Det känns som att han har blivit mer stabil och mogen i år. Vi håller tummarna för en felfri avgång och då ska han inte vara borta med rätt resa.

10 Cassius Clay D.E är en häst som jag aldrig riktigt kommit rätt på. Han har gjort det bra men jag har liksom aldrig blivit riktig imponerad. Det är klart att han kan vinna ett sånt här lopp men jag kommer att gardera rätt så brett. Han blir för stor favorit för mig men kanske får jag stå med dumstruten, det har ju hänt förut. Jag tycker det är ett minus med vanlig vagn och spår 4 i volten är inte helt optimalt. Kanske ska man testa barfota bak för första gången och det skulle kanske kunna ge fin effekt. Jag gör ett försök att fälla honom på nytt.

7 Come Along och 14 Bugatti Veyron är två hästar som jag tycker tävlar bättre utan skor. De har gjort det bra med skor och därför blir de mina miljonskrällar i loppet nu när de rycker alla skorna.

Ranking: A: 6-2  B: 10-14-7-1-15   B/C: 5-13-12  C: 9-4-3-11-8

V75-3: Halmstad 1640 m autostart

6 Four Guys Dream blir min förstahäst i loppet. Han kan vara ruskigt bra när han presterar på topp och nu maxar man balansen med barfota runt om och jänkarvagn. André Eklundh sitter upp och han har en del att fundera på. Hästen kan öppna väldigt bra, vilket han visade för fyra starter sedan på Halmstad. Det är dock flera som vill till ledningen och det kan kosta ifall man laddar från start. Hästen går annars kanske bäst i ryggar och jag tror han kan vinna från olika positioner.

5 Edibear stod för en ruskigt stark prestation senast när han brottade ned min spik Rome Pays Off sista biten. Han kan öppna hyggligt och tål att göra en del grovjobb. Möter tuffare motstånd denna gång men han ska absolut med på kupongen tycker jag.

3 Sweetman gillar ju verkligen förutsättningarna och gynnas av att ha spår invändigt om de värsta konkurrenterna. Det nalkas svar invändigt med 1 Heart Of Steel som jag ändå tror får det tufft att försvara sitt innerspår. Den hästen har haft innerspår flera gånger tidigare och det känns som att han inte öppnar lika bra som han gjorde när han var som bäst. Magnus A Djuse sitter upp bakom Sweetman för första gången och det är inte något minus. Hästen vann enkelt från ledningen senast och har bevisligen toppform. Klart tuffare motstånd denna gång och det lär gå undan från start.

Ranking: A: 6-5-3   B: 10-7    B/C: 1-4   C: 2-9-8

V75-4: Halmstad 2140 m voltstart

7 Xia Lloyd vann enkelt senast från ledningen och hon trivs i den positionen. Hon står nu med springspår och har öppnat bra tidigare i voltstart. Hon har förvisso 6 Take Me Sober invändigt om sig som är kvick ut och Berghs taktik kan ni bli väldigt avgörande. Når 7 Xia Lloyd ledningen tror jag att hon blir svårslagen men skulle hon få svar, är hon sårbar. Hon är anmäld med barfota bak för första gången och känslan är att hon har riktigt fin form för dagen. Litet minus med vanlig vagn men har också gått bra i den tidigare. Adrian Kolgjini har inlett året otroligt starkt med 31 i segerprocent som tränare och hela 41 i segerprocent som kusk på 51 starter. Snacka om att rivstarta året och 7 Xia Lloyd är en tänkbar spik för mig. Värt att försöka lyssna vad Bergh tänker taktiskt och skulle han vilja svara ledningen kommer jag att gardera.

6 Take Me Sober är skrällen i loppet då jag tror att hon har god chans att ta hand om ledningen initialt. Hon ska göra årsdebut och har inte startat på drygt fyra månader men det låter ganska bra från stallet. Hon hade muskelproblem men det ska vara åtgärdat och hon har tränat på fint efter det. Kan säkert behöva loppet och därför tror jag att Bergh kanske släpper ledningen även om Bergh brukar kunna vara offensiv. Från vinnarhålet kanske hon kan skrälla då det är en bra häst i grunden.

13 Laferrari Dimanche gjorde det bra senast men förlorade loppet när hon blev av med ledningen. Rick Ebbinge valde att ge hästen chansen och klev ut i dödens med varvet kvar. Hon blev tvåa men var aldrig när att rå på vinnaren. Jag inbillar mig att medeldistans passar henne lite bättre och barfota bak är ett plus. Tuff uppgift på papperet med många att runda men skulle det bli tempo i loppet, vågar jag inte räkna bort henne.

Ranking: A: 7   B: 6-13-10-14-2    B/C: 1-8-4    C: 12-11-5-8

V75-5: Halmstad 2140 m autostart

8 Caton fick spår 8 och det kommer bli som i alla hans lopp att han drar på i ett eget högt tempo och lämnar konkurrenterna med typ hundra meter. Frågan man ställer sig under hela loppets gång är ifall han ska hålla hela vägen eller om någon konkurrent kommer att hinna ikapp. Nu är det V75 och motståndet är klart tuffare. Samtidigt har han imponerat trots att han ligger på en hel del i loppet. Det är ett loppscenario som kommer göra det svårt för spelare såväl kuskar. Jag rankar honom ändå först just för att han har hög spetschans för tar man emot den här hästen då blir det långt hem. Att det ska räcka hela vägen är jag dock inte helt säker på men det är ett öppet lopp där bakom.

5 Patricia Bo har visat fin form en längre tid och galopperade bort en framskjuten placering senast. Det såg ut som att Ken Ecce körde upp i vagn men han säger i en intervju hos Travronden att hästen kanske blev rädd för open-stretch linjen. Han säger att han gärna kör i tät ifall han kommer dit. Hon är väldigt startsnabb och jag tror att hon når ledningen initialt. Däremot tror jag att det är lönlöst att svara 8 Caton får då kommer det kosta mer än det smakar. Kan man istället lifta med i dennes rygg skulle man kunna avgöra sista biten.

9 Vancouver High ska tävla barfota runt om för första gången och det känns intressant. Spår 9 passar honom nog bra då han ändå inte hade kunnat vara med i någon spetsstrid. Hästen avslutade starkt senast men är väl inte helt att lita på. Det kommer högst troligt bli ett lopp i högt tempo och då kommer han nog in i matchen.

Ranking: A: 8-5-9-6    B: 3-12   B/C. 2-11-7   C: 4-10-1

V75-6: Halmstad 2640 m voltstart

5 Here´s Johnny Sox är svårbedömd efter de senaste starterna. Han har inte fått travet att flyta och galopperat två gånger på raken. Frågetecken inför den här starten men formen verkar vara riktigt bra. Han hade väl högst troligt vunnit senast utan galoppen då det såg ut att finnas gott om krafter sparade. Spår 5 i volten är inte optimalt men de hästar med bäst lägen har inte visat sig vara några katapulter tidigare i voltstart. Svårbedömd men besitter stort kunnande.

12 Moses Boko låter det riktigt bra kring men han kommer få runda en hel del. Hästen tål att göra grovjobb och man är inne på att testa barfota runt om för första gången. Visat fin form en längre tid och ska räknas på nytt.

10 Black Fire är skrällen för mig i loppet. Jag tycker att han ofta gör bra prestationer men den där toppformen kanske inte finns där. Man rycker skorna till den här starten och han är vass på speed. Med en snäll resa är jag inne på att han fäller många med sin spurt.

Ranking: A: 5-12-10   B: 1-9   B/C: 8-4-2-6-3   C: 11-7

V75-7: Halmstad 2140 m autostart

5 Maserati Hall trodde jag skulle få det svårt att hålla ledningen senast, vilket han också inte klarade av. Istället fick han vandra utvändigt om ledaren och gjorde det riktigt bra. Nu är det täta starter och det tror Fredrik Wallin ska passa honom bra. Gynnad av autostart där han är kvick men tar inte ledningen av egen kraft. Kanske skulle kunna få överta ledningen av 4 Big Best Helvin ifall den skulle lyckas ta sig förbi 1 Utah Southwind men det är en öppen spetsstrid. Jag räknar annars med att Jepson styr fram utvändigt om ledaren och i sin tur nog blir avlös av Adrian med 6 Shejk som nog inte backar från start. Har 5 Maserati Hall gått framåt lite med förra loppet är jag inne på att han kan ta revansch den här gången. Tänkbar spik.

1 Utah Southwind är kvick ut bakom bilen men jag är inne på att han är kvickare från spår längre ut. Från spår 1 är jag inte helt säker på att han håller ledningen men Magnus A Djuse kanske lyckas med det. Man går i alla fall all-in med utrustningen och han har varit riktigt bra på slutet. Skulle han hålla ledningen ökar givetvis hans vinstchans rejält och starten kommer bli väldigt avgörande.

12 Global Difference tycker jag har visat form en längre tid men har fått ett tråkigt läge. Plus med barfota runt om men behöver givetvis tempo och en del tur för att komma in i matchen. Normalt sett ska det bli tufft att vinna från bricka 12 men jag vågar inte spela utan honom vid gardering.

10 No Talking You är intressant ifall det skulle bli första jänkarvagn som han är anmäld med.

Ranking: A: 5    B: 1-12-10-6  B/C: 4-7-2-3   C: 9-8-11

Spelförslag
 • V75-1: 6 Major Ass
 • V75-2: 1 2 5 6 7 10 12 13 14 15
 • V75-3: 3 5 6
 • V75-4: 2 6 7 10 13 14
 • V75-5: 5 6 8 9
 • V75-6: 1 5 9 10 12
 • V75-7: 5 Maserati Hall
 • 3600 rader, systemkostnad 1800 kr
Skrällen
 • V75-2:
  #14 Bugatti Veyron
team-skrallen
Spiken
 • V75-1:
  #6 Major Ass
team-spiken
Draget
 • V75-5:
  #5 Patricia Bo
team-draget
Gå med i vårt andelslag!