V75 tips Halmstad 4/7

Publicerades den 3 juli 2024

Hej!

Sprintermästaren 2024 ska avgöras nu på torsdag och loppet körs som vanligt på Halmstad. Tre uttagningslopp där de tre främsta i varje lopp och den bästa seedade fyran går vidare till finalen som körs som lopp 13 senare under kvällen. Två lopp samma dag vilket gör att kuskarna säkerligen inte vill tömma sina hästar i uttagningsloppen.

Vill ni vara med i jakten på 7 rätt kan ni gå med i vårt andelslag via länken nedanför.

Gå med i vårt andelslag!

V75-1: Halmstad 1609 m autostart

2 Holcombe Zet ser ut att kunna komma till ledningen här och då är nog mycket vunnet. Flera som säkert vill säkra en finalplats i första hand och distansen känns som ett plus. Han gjorde ett bra lopp senast på Solvalla och fick utstå hårt tryck under vägen. Skulle han få bestämma i ledningen blir han förmodligen inte lätt att slå till slut. Örjan är dock inte känd för att tömma hästen i ett försök och det finns en konkurrent som jag har stor respekt för.

6 Antognoni tror jag är bästa hästen i fältet men han drog såklart ett sämre spår än de värsta konkurrenterna. Han gjorde det bra senast men det var omöjligt att vara med i segerstriden från spår 12. Hästen är säkert i form och Jorma lär behöva vara offensiv. Bara 8 startande hästar och dödens kan nog vara ledigt. Jorma tror jag kommer ge hästen en rejäl urblåsare och han kan nog springa i ett jämnt högt tempo över 1609 m.

4 Kingen Mearas är riktigt bra och Wäjersten kanske kan få loppet här. Rygg på Antognoni som trycker upp tempot mot 2 Holcombe Zet behöver inte vara fel och då kan Wäjersten nog gå till final utan att bruka sin häst speciellt mycket. Kingen Mearas tål annars att göra en del grovjobb men det är alltid klurigt att veta hur mycket man vill offra i ett uttagningslopp. Bra nog för att vinna loppet är han i alla fall.

Ranking: A: 2-6   B: 4  B/C: 5-1-8   C: 3-7

V75-2: Halmstad 1609 m autostart

4 Crown är rätt favorit och en tänkbar spik. Han imponerade inte alls i sina två första framträdande på svensk mark och var direkt dålig i uttagningsloppet till Kungapokalen. Han var däremot riktigt bra i starten efter på Solvalla och nu verkar man ha börjat hitta rätt. Distansen tror jag är ett jätteplus för hans del och nu fick han dessutom ett läge att nå ledningen. Han är startsnabb och fick de värsta konkurrenterna utvändigt om sig. Känslan är att Örjan kan köra sig till tät och leda runt om här i uttagningsloppet. Kändes som omgångens bästa spik men med två strykningar i loppet så har King of Twilight blivit nedstruken till spår 6. Den hästen är väldigt startsnabb och är anmäld med en amerikansk sulky för första gången. Crown är just nu spelad till 70% vilket känns lite mycket med nya förutsättningar. Vi får se hur procenten är närmre spelstopp. Inte lika given att spika nu efter strykningarna.

8 King of Twilight gynnas av att ha blivit nedstruken till spår 7 även om spår 7 inte är det bästa. Han är väldigt startsnabb vid laddning men går även bra i ryggar. Har visat form och kommer från en mycket bra prestation. Distansen är ett plus och Björn känner hästen väl.

1 Pantocrator kanske kan sno åt sig rygg ledaren här och hästen har ju en vass avslutning. En snäll invändig resa behöver inte vara fel även om det kanske blir tufft att vinna loppet. Skulle man få luckan sista biten är det inte omöjligt att han skulle kunna utmana favoriten över upploppet.

Ranking: A: 4   B: 8-1   B/C: 6   C: 3    D: 7

V75-3: Halmstad 1609 m autostart

1 Kuiper öppnade riktigt bra från spår 6 i Kriteriet men blev också för pigg och agerade hare i loppet. Min känsla är att han öppnar fortare med spår lite längre ut på vingen. Han skulle kunna hålla upp ledningen från spår 1 men det är inget som känns givet. Hans segerchans ökar givetvis markant ifall han håller upp spets och det blir en spännande inledning. Har växt fram till en spik nu när Crown känns intressant att gardera. Dessutom blev han anmäld med en amerikansk sulky för första gången nu under morgonen. Daniel har siktat hit och eventuellt ska man slänga på det helstängda huvudlaget som gjorde honom extra i pigg i Kriteriet men det bestäms efter värmning.

2 Roger More trodde jag mycket på senast men det blev galopp direkt bakom bilen. Det var en spännande spetsstrid och vi fick aldrig riktigt se hur fort han kunde öppna. Kanske hade blivit svårt att ta en längd på Hardcore D.K men Roger More är riktigt kvick efter en bit. Nu ska han ta en längd på 1 Kuiper och det är inte helt enkelt. Inte givet på något sätt att han gör det men chansen finns. Från ledningen hade han varit intressant att se och vi hoppas att han hittar dit.

6 Herakles Zet var blek näst senast men var bättre senast. Det slog kanske inga gnistor kring hästen men han fick luckan relativt sent. Kanske är han bäst när han får smyga med i ryggar och spara sin speed. Det finns en del kvicka konkurrenter på framspår och högt tempo skulle säkert gynna honom. Med rätt resa lär han bli farlig sista biten.

Ranking: A: 1   B: 2-6-8   B/C: 3-5   C: 4-7

V75-4: Halmstad 2140 m voltstart

10 Riverdale Z gick rätt så bra senast men kanske hade man hoppats på lite mer. Hon hade startat i Frankrike gången innan och kanske kan formen vara lite vassare den här gången. Intressant att hon är anmäld med barfota runt om och hon går bra i ryggar. Motståndet skrämmer inte och jag räknar med att hon dyker upp i segerstriden här.

6 Global Eyecatcher debuterade senast i David Perssons regi och det blev tyvärr galopp direkt i starten efter en bit. Rapporterna är annars goda och nu fick man springspår med Jepson i sulkyn. Jag hade inte blivit förvånad ifall Jepson lyckades sno åt sig ledningen här och då kör man nog i den positionen. Det finns nog en hel del kapacitet i den här hästen och hon är ett givet streck på min kupong.

14 Queen tycker jag är spännande här. Hon gjorde debut i André Eklundhs regi senast och vann på ett fin sätt. Visst fick hon en drömresa och vann lite pliktskyldigt men hon var knappast tom i mål och hade inte startat på drygt tre månader. Hon fick ett bra spår på tillägg och kommer säkert att flyga förbi en del konkurrenter direkt i starten. Hon lär få göra en del grovjobb den här gången men kan nog avsluta vass på nytt med rätt ryggresa.

Ranking: A: 10-6-14   B: 13-1-7   B/C: 2-12-15   C: 11-3-8-9-4-5

V75-5: Halmstad 2140 m autostart

6 Nasha är ett fint sto som Joakim Lövgren håller väldigt högt. Han har förhoppningar på henne i framtiden och hon kommer få bekänna färg här. Hon har haft framspår en gång tidigare bakom bilen och öppnade klart bra den gången från spår 7. Det blir nog dock svårt att ta en längd på 3 Nice Steel och man riskerar att få vandra utvändigt om ledaren. Känslan är att hon skulle kunna vinna från alla positioner men jag har respekt för ett par konkurrenter.

12 Nikita R fick ett dåligt läge i denna spårtrappa men övertygade senast i sin seger på svensk mark. Hon vann plättlätt från ledningen och det fanns gott om krafter sparade. Motståndet är tuffare den här gången men hon ska absolut inte nonchaleras trots utgångsläget. En bra häst som säkert tål att göra en del grovjobb.

11 Runs in the Family som nu befinner sig i Nicklas Korfitsens regi. Ifall det är någon skillnad mot Bo Westergaards regi låter jag vara osagt men hästen har övertygat på banan. Hon har tre raka segrar och har vunnit väldigt enkelt. En snabb häst som kanske missgynnas lite av att stå med bakspår den här gången. Kapacitet och fart har hon får att vinna ett sånt här lopp vid minsta klaff.

Ranking: A: 6-12   B: 11-1-9   B/C: 3-10-8    C: 2-5-4-7

V75-6: Halmstad 1609 m autostart

3 Karaboudjan var tillbaka i gott slag senast och stod för en mycket bra prestation. Adrian förivrade sig inte och styrde loppet från dödens på ett bra sätt. Hästen hade säkert en de krafter sparade och lär vara bättre den här gången. Skulle kunna få dödens ifall Ester Degli Dei hittar till spets. Hon tål att gå i den positionen och förhoppningsvis får vi en riktig duell då. Hon är kanske vassast med ryggresa och visst ska hon vara en av favoriterna till att vinna loppet.

2 Ester Degli Dei har jag försökt fälla flertalet gånger och hon fortsätter bara att vinna. En förlust på 13 starter talar sitt tydliga klarspråk och hon är klass rakt igenom. Senast var hon inte som bäst men ändå sträcker hon på sig och vinner. Hon kan vinna från alla positioner och är en berättigad favorit. Eftersom jag aldrig lär mig så lutar jag åt att gardera henne igen. Den sämre prestationen senast samt att hon skulle kunna få svar om spets av 1 Kitty Hawk gör att jag är sugen på gardering. Man får lyssna in det senaste nytt hur Mats tänker bakom Kitty Hawk som vann sitt uttagningslopp på ett väldigt enkelt sätt från ledningen. Lär vara med segerstriden på nytt och kanske blir det en ny triumf.

9 Naomi Bros har typ aldrig gjort ett dåligt lopp är känslan. Hon avslutar bra varenda gång och oavsett läge så verkar det alltid som hon är med i den främre träffen när mållinjen kommer. Hon vinner inte speciellt ofta men det finns utveckling kvar i henne. Bra läge med rygg på favoriten och hon kommer spurta vasst igen.

Ranking: A: 3-2   B: 9-4-1     B/C: 6   C: 5-7-10-8

V75-7: Halmstad 3140 m voltstart

12 Admiral As kördes väldigt passivt senast av Örjan Kihlström och när han väl skulle vrida på flöt inte travet alls och det blev galopp. Örjan sa i intervjun efter att hästen har lite problem när det går fort och är ute i spåren, vilket jag köper. Hästen har haft problem med galopper men då får ju kusken köra därefter. Om Örjan är medveten om att hästen har problem med det så kan man ju fråga sig varför han inte avancerade framåt i ett tidigare skede när han hade chansen. Han hade garanterat blivit nedsläppt i dödens även om någon hade gått före honom om han hade kört i tid. Men man ville väl ge hästen ett snällare upplägg och det blev pannkaka. Nu förväntar jag mig en bättre prestation både från häst och kusk. Motståndet ser inte ut att vara det tuffaste och den långa distansen bör bara gynna honom. En tänkbar spik.

5 Mister Jupiter fick dessvärre spår 5 i volten och han galopperade senast från spår 2. Jorma kör igen och vi får se ifall de kan reda ut det den här gången. Hästen verkar vara i form då Timo Nurmos låter väldigt nöjd med honom. Distansen är ett plus och han lever mycket på sin styrka. Det vore ju intressant ifall han kunde komma till ledningen men det är långt ifrån säkert att Jorma kan hitta dit. Flera konkurrenter skulle nog kunna tänka sig hans rygg men det beror nog på hur fort Jorma kan få iväg honom från start.

1 No Talking You är kanske skrällen i loppet. Ett bra spår och han ska väl ha en smygresa ifall det ska kunna räcka till seger. Distansen har han inget problem med och bakom favoriten ser loppet rätt så öppet. Han spurtade vasst senast och formen kanske är på gång igen. Jag tycker att hästen hade toppform ett tag men sedan tappade han den lite. En bra häst i grunden som skulle kunna skrälla med rätt resa.

Ranking: A: 12   B: 5-1-11-3   B/C: 15-7-9-6   C: 8-14-10-13-2-4

Spelförslag till V75
V75 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [3600 rader] = 1800 kr
Skrällen
  • V75-6:
    #9 Naomi Bros
team-skrallen
Spiken
  • V75-7:
    #12 Admiral As
team-spiken
Draget
  • V75-4:
    #6 Global Eyecatcher
team-draget
Gå med i vårt andelslag!